Şimdi Ara

Lütfen ses formatı karmaşasından kurtarın beni.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
13.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Uzun süredir forumu takip ederim. Genelde aradığım bilgilere hep ulaştım. Ama şu an kafam oldukça karışık. Aramalarımdan da tatmin edici bir sonuç alamadım.

    Derdim şu. Sony DA 2400 ES AV receiver aldım. PS3, DVD player ve Popcorn hour cihazlarını bağladım. 5.1 hoparlör sistemim var. Hem receiver hem PS3 ayarlarını kurcaladıkça bir sürü ses formatı ile karşılaştım ve aralarında kayboldum artık.
    Nedir bu Linear PCM (48) ?, DTS veya Dolby Dig. den daha mı iyi bir format. ? Karıştırdığım sitelerden anladığım kadarıyla PCM en iyi format (uncompressed olduğundan). Ama PCM 2.0 da mı dolby digitalden daha iyi ? 5.1 ses özelliği olan bir DVD yi seyretmek istiyorum ama yine receiverda Linear PCM [48] yazısı çıkıyor.
    Lütfen şu ses formatları konusunda beni biraz aydınlatın. Hangisini tercih etmeliyim ?
    Saygıyla.



  • Merhaba;
    Merak ettiğiniz konularla ilgili çok daha önceden açılmış başarılı bir konu var.Sabır ederek konu başlığı altında yazılanları okursanız merakınızı giderecek birçok bilgi ve forum arkadaşlarımızın tecrübelerini bulabilirsiniz.Hoşçakalın.

    Link : http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/mpage_1/key_SES%2CFORMATLARI/tm.htm
  • Sevgili aalikemal, önerin için teşekkürler. Dediğin yere bakıyorum ama sorun şu ki gerçekten bu konularda çok fazla bilgim yok. İyice içinden çıkılmaz hal aldı. Benim kısaca öğrenmek istediğim şu;
    Elimde DTS formatlı bir DVD var diyelim (mesela Chicago filmi). Bunu PS3 e takıp AV receiver aracılığı ile dinlemek istiyorum (HDMI kablosu ile). AV receiverda input "auto" olarak ayarlanmış durumda. Film oynarken AV receiver'ın ekranında ses formatı olarak "Linear PCM" yazıyor. PS3 ayarından linear pcm yerine bitstream'i seçersem ekranda DTS 3/2.1 gibi bir yazı görünüyor. Ama bazı seslerin duyulamayabileceği uyarısı da veriliyor. Bu "linear PCM" formatı filmde bulunan "DTS" sesi işleyip daha kaliteli olarak veren bir format mı ?
    Bana bu konuda cevap verirseniz en azından bir yerden başlangıç yapmış olacağım.
    Sevgiler, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JovianTR -- 28 Mart 2009; 9:38:04 >
  • Merhaba;
    PS3 kullanım klavuzunda HDMI kablo ile yapılan bağlantı için yazdıklarınız belirtilmiş.

    " •Ses çıkışı bir HDMI kablosu üzerinden yapılıyorsa, bu özelliği kullanmak için (Settings) > (Video Settings) > [BD / DVD Audio Output Format (HDMI)] altında [Linear PCM] seçeneğini seçmeniz gerekir.
    •Ses çıkışı bir optik dijital kablo üzerinden yapılıyorsa, bu özelliği kullanmak için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir:
    - BD çalma için: (Settings) > (Video Settings) > [BD Audio Output Format (Optical Digital)] altında [Linear PCM] öğesini seçin.
    - DVD çalma için: (Settings) > (Sound Settings) > [Audio Output Settings] > [Digital Out (Optical)] altında [Dolby Digital 5.1 Ch.] öğesinin seçimini kaldırın.

    Bitstream‎ : Bit Akışı‎ Ses çıkışını orijinal dijital sinyal öncelikli olacak şekilde elde etmek için bu ayar kullanılır.
    Linear PCM : Doğrusal PCM Dijital sinyali Doğrusal PCM formatına dönüştürerek ses çıkışı elde etmek için bu ayarı kullanın.
    İpucu : [Bitstream] seçildiğinde, ses içeriğinin bazı bölümleri duyulmayabilir."

    Başka bir kaynaktan bulduğum bilgiyi sizinle aşağıda paylaşıyorum.Bence PS3 cihazının PCM aktarımı yaparak DTS ses formatlı diskleri çalmasında problem yok.DTS için tercihinizde Linear PCM olmalıdır.Bitstream seçeneğinde olası ses kaybı çevrimin multibit yapılmamasından kaynaklanıyor olabilir.Hoşçakalın.

    *Digital Audio (en iyisi): Neredeyse tüm playerlar dijital ses çıkışına sahiptirler. Aynı çıkıştan Dolby Digital (AC-3) ,PCM audio (CD'den gelen dahil), DTS ve MPEG2 ses çıkışı yapılabilir. Dolby Digital, DTS ve MPEG2 ses için receiver'da uygun bir dekoder gerekmektedir. PCM için bir dijital receiver'a ihtiyaç vardır. DTS diskler DTS Digital Out işaretine sahip playerlara ihtiyaç duyarlar. Eğer bir DTS dekoder dijital (PCM) çıkışa bağlanırsa tüm playerlar DTS Diskleri oynatabilir. Bazı playerlar coax bağlantılara (SP/DIF) sahip iken bazıları da fiber optik bağlantılara (Toslink) sahiptir. Hangisinin daha iyi olduğu tartışmalı bir konu olmakla birlikte coax daha fazla kullanılmaktadır. Sinyaller dijital olduğundan her iki tiptede kaliteli kablo kullanıldığında benzer sonuçlar elde edilir. Player ile receiver arasında ister 75-ohmluk bir coax kablo ile isterseniz bir fiber optik kablo ile bağlantı yapabilirsiniz. Bazı playerlar DD/MPEG için farklı bağlantılara sahip olabilir. Diğer playerlarda ise isteğiniz formatta çıkış için player kurulum menüsünden veya playerın arkasındaki switchlerden uygun olanı seçmeniz gerekir.

    * Alıntıdır.




  • Sevgili aalikemal, çok çok teşekkür ediyorum. Zaman ayırıp ilgilendin. Son bir soru ile olayı kapatıyorum.
    Anladığım kadarıyla, kaynak DD de olsa DTS de olsa elimdeki AV Receiver bu sesi alıp Linear PCM olarak veriyorsa sorun yok, kalite iyidir. Doğru anlamış mıyım ?
    Sevgiler, saygılar.
  • Merhaba;
    HDMI bağlantıyla avr cihazınızda AC3 (Dolby Digital-DD) ve PCM (Digital Theater Systems-DTS) ses formatlarını dinleyebilirsiniz.Bence DTS ses formatı DD den daha başarılı olması sebebiyle öncelikle tercih edilen ses formatı DTS 5.1 olmalıdır.DTS ses formatının sıkıştırma oranı DD den daha azdır. Bu da seste kalitenin artmasına yol açar.Kaliteli ses ve konser disklerinde artık DTS 5.1 ses formatı özellikle bulunuyor.Kullandığınız avr yi tecrübe edebilmiş değilim.Ben sizin yerinizde olsaydım sesi özellikle 5.1 surround için ayrıca bir optik veya coaxial kablo bağlantısı ile dijital olarak avr ye aktarırdım. Böylece avr ye bağladığınız cihazlarınızın ses performanslarını ve doğru kullanım tercihlerini çok daha kolay görebilirsiniz. Hoşçakalın.
  • Tekrar teşekkür ederim yardımların için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.