Şimdi Ara

Lütfen Bakarmısınız? Yasal Haklarım Nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @K.chaLi


    Ya hocam bu kombi sorunu ben eve ilk geldiğim günden beridir var sürekli söyledim ya değiştir yada tamirci çağır getir baktır dedim oralı olmadı bende bir ara tamirci çağırdım 500 ₺ para ödedim bu sefer de bana sormadan neden tamirci çağırıyorsun diye kem küm etti. Ne yapayım ben daha?


    @trkgncr


    Hocam zaten öyle olacak bir kere daha rahatsız etsin polise vericem şikayet edicem artık sıkıldım bende.


    @armouredspearhead


    Valla hocam adamın düzeleceği yok gözünü para bürümüş. Hani bir malı mülkü olan yada 2 lira para görüpte değişen tipler olur ya aynı öyle. Burda bedava oturuyorsun resmen diyor.

  • Bina Elektriği aidat ile ödenir, Asansör Elektrik ve bakımı ayrı ödenir.


    10 katlı bina da yaklaşık 14 yıldır yaşıyorum ve tecrübeliyim. Geçmiş dönemde Avukata verdik yöneticiliği, asansör bakım parasını avukat söke söke aldı.

    Binaya yeni bir şey demir baş olarak yapılırsa sen ödemezsin ama var olan asansörün bakım masraflarını ödersin.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Yahu hocam o zaman toplarsın herkesi bir konuşursun önce fikir alırsın ona göre yaparsın kafana göre iş yapamazsın ki. Siz bilmiyorsunuz bunları emin olun bana hak verirsiniz. Sırf binada oturanlardan para tırtıklamak için abuk subuk işler yapıyorlar bina da bunu yaptık şunu değiştirdik diyerek para istiyorlar ben 2 senede bıktım bunlardan. Bakın siz dediniz aidat ile ödenir diye elektrik vs bunlar onu da ödemiyor arkadaş. Sürekli kesme ihbarnamesi geliyor elektriğe. Vergi kaçırıyorlar toplu olarak dünyanın cezasını yiyorlar sonra da gelip bana diyor ki ben bu kadar para ödedim senin haberin var mı falan. Banane kardeşim vergini ödeseydin o zaman ben mi yaptım onu ne yapalım şimdi vergi borcunu da mı ben vereyim. O kadar arsızlar ki bir kere beni arayıp deprem sigortasını sen ödesene dedi bana adam düşünün yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByKayseriLi38 -- 1 Kasım 2021; 23:36:57 >
    1. Apartman Asansörü için belirtmiştim.
    2. Karar alınmadan kafalarına göre harcama yapamazlar.
    3. Apartman yönetmeliğine aykırı usülsüz para toplama hatta zimmete para geçirme durumu varsa Maliye'ye gideceksin dilekçe vereceksiniz. Apartman yönetim defterleri vs incelenecek usülsüzlük varsa orada imzası olan herkesin başı yanar.

    Bir mal yönetici arkadaş benım apartmanda var istediğini yaptıramayınca ben ayrılıyorum dedi A4'e çıktı almış herkese dağıttı ama herif bilmiyor ki bu şekilde Yönetim'den ayrılamaz.. Islak imza bile atmamış..


    1. Apartman Elektriği,Temizlik ve Apartman da varsa su borcu Aidat ile ödenir

    Sen Aidat,Asansör bakımını ödeyeceksin. Asansör bakımı 6 ayda 1 kere yapılıyor sanırım. Makbuzunu al ve maliye'ye ihbar et.


    Bu arada evin Elektrik ve diğer faturaları kiracının adına olmak zorunda onları da üzerine al yoksa sende ceza yersin.





  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Hocam adam vermiyor ki faturaları üstüme su ve doğalgazı zar zor aldım zaten elektrik kaldı onu da deprem sigortası yapmadığı için alamadım 4-5 aydır keyfini bekliyorum utanmadan deprem sigortasını sen öde öyle al üstüne dedi ne yapayım ben daha böyle zihniyette ki adama? Ayrıca biz de makbuz vs yok adamlar kafalarına göre bir şeyler yapıyor söküyor takılıyorlar böyle. 3-4 ay kalmış zaten baktım az önce sürem dolsun çıkıp gidecem evden uğraşamam böyle insanlarla.

  • Ev sahibi vermiyorsa Elektrik şirketine ve Maliye'ye şikayet edeceksin.

  • merhaba


    diğer konuda mesaj attığın için geldim. bakım olayını aidattan karşılayacaklar para verme . kırılan dökülen zil falan hep o paradan yapılacak. kiramı zor veriyorum de geç .


    ikinci olarak , böyle pislik çingenelerle uğraşmaya değmez sen çık o evden en iyisi. çıkarken de nalburdan bir torba kalekim al .dök klozete sifonu çek böyle adamlar bundan anlar,kansız çapsızın biri .

    birde konuda sığırın biri 6 ayda bir asansör bakımı demiş. asansör bakımı her ay yapılmak zorunda . bilip bilmeden ahkam kesmeyin.

  • kira ile ilgili şunu da söyleyeyim valla hükümet iyi kötü enflasyon ile oynuyor da ev sahipleri içindeyken zam yapamıyor. yoksa gerçek enflasyonu yayınlasalar her sene %50 zamı kim verebilir ?

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Sen mala zarar vermekten bahsediyorsuın ?


    Ev sahibi bu olaydan sonra şahsı yakalayıp linç etse ne güzelce dövse ne olacak ?

    Gider sistemini tıkadığına değecek mi ?


    adam olan istemediği birinin evinden adam gibi çıkar gider.

    Asansör parası,bakım parası vs ödenmezse icraya verilir yine söke söke alınır. Sizin dediğiniz gibi klozet giderini tıkarsa ve ters birine denk gelirse adamı yatalak bırakırlar.

    Nasıl muamele edilmek isteniyorsa öyle davranın. İnsanları bir birine karşı kışkırtmayın.


    Konya'daki 10 katlı evimde Asansör bakım masrafı 6 ayda 1 kere alınıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 8 Kasım 2021; 8:45:18 >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Valla kral ben evini boyatıp ( kardeşim boyacı ) temiz şekilde teslim edecem ilk eve girerken ki verdiğim depozitonun üstüne yatarsa o zaman görüşürüm ama. Genelde öyle oluyor. Evi temiz bile teslim etsen vermiyorlar paranı.

  • @crow in cornfield @TulparHAN


    Arkadaşlar bir şey soracağım. İşim gereği 2-3 gündür yoldaydım sabah uyuyayım dedim whatsaptan bizim saygıdeğer ev sahibimiz mesaj atmış bina aidat'ı şu kadar vereceksin bir de o 300 lira asansör parasını da bir zahmet gönder falan diye mesaj atmış. Adamların kafası estikçe para istiyorlar zam yapıyorlar böyle bir hakları var mı ya altı üstü kiracıyız biz aidat'ı bile arttırmış adamlar. Yani hiç bir sorayım bir oturalım konuşalım bina sakinleri ile demek yok adam bana ne zaman mesaj atsa yada ne zaman arasa yemin ediyorum ya para için arıyor yada şunun fiyatı şu oldu artık demek için arıyor.

  • Aidat'ı zaten vereceksin kaçışın yok.

    Asansör parasını da vereceksin kullansan da kullanmasan da vereceksin.

    Vermek istemiyorsan Asansörü olmayan bir bina da oturacaksın uzatmanın anlamı yok.


    Aidatı toplantı yapmadan, karar almadan artıramazlar ama senin o toplantıya katılmaya ve oy kullanmaya hakkın yok. Daire sahipleri Apartman'da yapılacak Yalıtım,Aidat,Demirbaş vs ödemeleri veya önemli kararlar varsa onlar oy kullanır. Kiracıların bu tarz toplantılarda oy kullanma ve söz sahibi olma hakkı yok çünkü sen oy kullanır karar çıkartırsın belki 2 ay sonra taşınırsın o yüzden yok yani sadece Daira sahipleri oy kullanabilir.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Bina da toplasan 2 tane ev sahibi var kalan daireler bunların hep abi kardeş zaten ikisi de. Valla ben ev bulup çıkacam uğraşamam böyle insanlarla kiracı olunca resmen hakkın yok konuşmaya yazdıklarına bakacak olursak ama biz 1 ay para vermeyelim aç kalır oturursunuz eviniz de. Aylardır takip ediyorum binaya gelen her fatura da kesme ihbarnamesi var ödemiyor adamlar para aldıkları halde. Ben en kısa zaman da ev bulup çıkacam. Arkadaşım daha yeni bina da oturuyor kiracı oda bina 1 senelik bile değil verdiği aidat parası 35₺. Benim oturduğum yer 12-13 senelik bina istedikleri para 55₺.

  • aidat öyle kafasına göre artmıyor. toplantı yapılacak,toplantı 15 gün önceden herkese bildirilecek , karar defterine işlenecek ve toplantıya %50 den fazlası katılmak zorunda. katılmadı diyelim. toplantı 3 gün sonraya ertelenir. yeni toplantıda 3 kişi ile de karar alınır. aidatlar artacak kararı alındıysa sende toplantıya gitmediysen yapacak bişey yok . ben onun böyle düzgün iş yaptığını da sanmıyorum. toplantı tutanağı cart curt olmadan istediği kadar artırsın see der geçersin yapabilecek bişeyi yok .


    asansör olayına gelelim. bakımlar aidattan yapılır. diğer tamir parası cart curt mülkün taşınmazı olduğu için ev sahibine kalır . mesela catıdaki uydu cihazı bozuldu sen ona para vermiyorsun kardeşim ev sahibi veriyor.


    ha nedir, bu adam sizi tokatlıyor anladık. maliyeye sikayet edersin . apartmanda usülsüz para toplanıyor,şişiriyor defteri diye. ayrıca ev sahibim vergisini vermiyor diye de ayrı bir şikayet aç. bunları e-devletten yapacaksın unutma.


    sen o evden taşın en iyisi. allah kimseyi böyle aç gözlü pislik insanlarla karşılaştırmasın. giderken de 5-10 kg kalekim i klozete dök sifonu çek . bir iki pakette ıslak mendil at.





  • son ayın kirasını verme . ona saysın. derdi varsa da gitsin mahkemede arasın.

  • @crow in cornfield Yahu hocam yemin ederim sıkıldım ya. Ne zaman mesaj atsa para için mesaj atıyor. 55 lira oldu aidat yazmış bir de o asansör parasını da bir zahmet gönder falan demiş. Yahu ben 1 ay sana mı çalışacam? Benim evimin geliri gideri yok mu? Kafası estikçe para istiyor harbi yetti artık bu nedir ya. Durumlar zaten kötü mazot olmuş 10 lira nakliye işi yapıyorum fiyat verip iş bile alamıyorum artık millet çok diyor her şeyin fiyatı arttı bedava mı gidip gelelim yükünü götürelim bir de bu adam böyle yapınca iyice sinirim tavan yapıyor. Zar zor geçiniyorum zaten habire para istiyip duruyor yeter ya. Sen beni çağırıp yada apartmana gelip oturan kişileri de davet edip konuşma yaptın mı bir şey dedin mi yok? Ne bu ya kafan estikçe onu şu kadar yaptım bunu bu kadar yaptım ben istediğim zaman şu kadar para vereceksin ayaklarına gidiyorsun hemen. Apartmana giriyorum yemin ederim her ay kapı girişin de binanın elektrik faturalarında kesme ihbarnamesi görüyorum adamlar onu bile ödemiyor. Arkadaşım sıfır bina da oturuyor verdiği aidat 35 lira. Benim oturduğum yer kıytırık 15 senelik bina istedikleri para 55 lira. Ben en kısa zaman da bir ev bulup gidecem uğraşamam artık. Klozete de beton falan dökmem ne kadar evde ampul varsa duvarda priz varsa alayını söküp götürecem çöpe atacam uğraşsın dursun bunlar onlar anlıyor çünkü böyle yapmak gerekiyor demek ki.





  • Anlamadığım şey oturduğunuz dairede piyasaya göre ucuz mu oturuyorsunuz da taşınmak istemiyorsunuz. Taşıma ücreti derdiniz yoksa niçin bekliyorsunuz o kafa delirtici yerde. Üstelik tam şimdi taşınabilseniz evin boş kalma ihtimali de var en azından bahara kadar. Biz de kiracıyız. Keşke bizim nakliye ücreti de olmasaydı. Bizim kira ücretinden masraflardan dolayı bir olayımız yok ama, üstteki diğer 2 kiracıdan yana sorunumuz var. Sabahtan akşama kadar çocuk gürültüsü adı altında sporunu yapıyorlar evde. Ormandan kaçmış insanlarla uğraşıp duruyoruz adeta. Ev sahibi karışmıyor bu işe. Yani nereye çıkarsan çık şans olmadıktan sonra boş. Kışa denk geldiğinden taşınma zor oluyor ama taşınabilsek belki rahatlayacağız. En azından denemiş oluruz.

  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

    şu gürültü muhabbeti varya memleketin derdi zaten. %51 i müteahhitin şerefsizliği %49 insanımızın ayılığı. adamlar parkenin altına döşemesi gereken yalıtım şiltesini bile döşemeyip direkt zemine döşeme yapınca böyle oluyor işte . çocuk çok ufaksa laf söz anlamaz. birde kreşe gitmiyor,bütün gün evde bakılıyorsa koşar durur,normal . o çocuğu ya parka götürüp 2 saat oynatacak yada eve salıncak,kaydırak gibi şeyler alacak. bimde bile satılıyor artık. ama çingene kılıklı tiplerse ona hayatta para vermezler. malesef gürültü işinde insanımızın kalitesizliği de büyük rol oynuyor.

  • Konuyu okurken midem bulandı. Allah böyle tiplerin belasını en kısa zaman içerisinde versin. Helak etsin bunları. Yasal haklarınıza göre hareket edin. 1 kuruş fazla para vermeyin bu namussuza. Sözleşmeniz bitince hemen terk edin o evi. Uğraşmaya değmez böyle tiplerle. İnsanın hayat enerjisini emer, bitirir.

    O kazandığı parayı da ölünce bi tarafına monta eder artık....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @abrooke139


    Ya hocam şuan durumum yok bir de sözleşme zamanını bekliyorum biraz da. Bitince çıkmak istiyorum zaten. Biraz da parasal yönden pek durum yok onu halletsem çıkacam zaten.


    @Solo Revolution Adım kadar da eminim daireye girerken verdiğim depozitonun da üstüne yatacak vermeyecek. Öyle bir şey yaparsa yemin ederim evde ne kadar priz varsa ampul duy varsa alayını söküp çöpe sallayacam.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.