Şimdi Ara

Lütfen acil cevap verirmisiniz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden de bir başlık açmıştım ancak cevaplayan çok olmadı. Son birkaç aydır serval veya kabakulak arıyorum. Bildiğim kadarıyla birçok ülkede evcil kedi kategorisinde bazı forumlarda da gerekli izinler ile burada beslenebileceğini okumuştum. Yurt dışında birisi üretici olduğunu türkiye'ye daha önceden kedi gönderdiğini herhangi bir sorun çıkmayacağını söyledi ama güvenemedim. Bu konu hakkınyardımcı olur musunuz?

    Gereken izinler neler?  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kimse birşey bilmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki, siz birşey bilmiyorsanız ben bildiklerimi anlatıyorum yanlışım olursa büyük ihtimalle linklere için yorum yazarsınız.
    -Servaller yaşlarına göre günlük 500-700 gr arasında ana besin kaynağı olarak tavuk, bıldırcın, hindi ve ekstra balık, yavru kedi sütü, kırmızı et ve gerekli besin takviyeleri tüketirler.
    -Bazı yerler de öngörülemez dürtüleri ve davranışları olduğunu okudum ve bunu bir serval besleyene sordum eğitilmediği ve ilgilenilmediği zaman her hayvanın böyle olması muhtemel
    -Hayvanat bahçesi ruhsatı gerekiyor bahçesi olanlar kuş kafesinden daha büyük geniş bir alan yaptırıyor ve bu ruhsatı alabiliyor. Apartmanda beslenmelerine ne şartlarda izin veriliyor bilmiyorum(ki zaten zengin veya yukarıarda tanıdığınız varsa fil bile besleyebilirsiniz şahsen ben öyle değilim:) )
    -Kedi tuvaletine alıştırılabiliyor ancak her kedinin karakteri farklı olduğu için kediden kediye değişebilir ve üreme çağına geldiğinde erkek kediler koku bırakacaktır ve bazı dişi kediler.
    -Çok hareketliler ve sık sık dışarı çıkarılıp enerjisini atmalı.
    -Her veteriner bakmayabiliyor çünkü servaller egzotik kedi olduğu için farklı bir veteriner gitmesi gerekebilir.
    -çevrenizde rahatsız olacak insanlar olabilir insanlardan çok uzakta yaşamıyorsanız ve ya iç içeyseniz toplum kuralları gereği haber vermeniz, bilgilendirmeniz veya izin imza gibi birşey almanız gerekebilir.
    -eğitilirlerse çok olmasada tek başlarına kalabilirler ama bunun içinde eğitmeniz gerekecektir.
    -bir serval beslemek kedi beslemek gibi değil yani ben öyle düşünüyorum. Sorumlulukları daha fazla evinizde beagle büyüklüğünde günlük en az 10-13 saat uyuyan aslan kadar olmasada mini bir dev kediniz olacaktır.
    Ben bu kadar biliyorum benim gibi düşünen ya da arayanlar varsa fiyatlarının çok uçuk olduğunu bilecektir size rakam vermek gerekirse 2000€- 9500€ gibi fiyatlara satılıyor evet hayvanları satın almak veya yurt dışından getirtmek çok yanlış ancak bir çok insanın farkında olmadan ya da farkındaysan bundan daha çok zararlar veriyor örnek vermek gerekirse(kürk ticareti, yulin festivali, bazı hayvanat bahçeleri, keyifiçin nesli tükenmekte olan hayvanların avlanmasıve bunun hobi olması, gereksiz işkenceler, hayvan zulümleri) şu ana kadar bunların yanında yanlış anlamayın ama yurt dışından egzotik kedi getirtmek ve en iyi koşullarda sevgiyle büyütmek, eğitmek ve yaşatmak bana masum geliyor yine yanlış ama basit bir heves için değil aylarca o kedi için araştırma yapıp ona en iyi ve kaliteli ortamı sunmak için çabalıyorum ben petshop tan Scottish fold alıp sıkıldıktan sonra sokağa ancak bir insan değilim agresif de olsa engelli de olsa alınmışta olsa evimdeki kediye en iyi
    Ortamı sunacağım içiniz rahat olsun. =)=)=)=)
    Bunları okuyan herhangi biri yorumunu belirtirse çok mutlu olurum çünkü kendi kendime konuşuyormuş gibi oluyo ve bu komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya kendi yorumumu başkası yazdı sandım. Kimse bisey dememiş niye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kendi yorumumu başkası yazdı sandım. Kimse bisey dememiş niye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.