Şimdi Ara

Lütfen.. - 2009 Megane 2 Privilege Sedan veya 2009 Citroen C4 HB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
5.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mehaba arkadaşlar..

    35-45 bin ytl arası bütçem var. Ayda yaklaşık 5bin km yol yapıyorum. Şu an Opel Corsa 1.4 (2001 model, benzinli, tek kapı) kullanıcısıyım. Araç çok yakıyor. 700 km yolu neredeyse 200 ytl'ye gidiyorum.

    Aracımı değiştirmeye karar verdim. Corsa gibi küçük bir araç kullandığım için, yere yakın ve dar araçlardan sıkıldım diyebilirim. Bir de benim aracın egzostu çok ses çıkarıyor (modifiye var) ondan da sıkıldım. Uzun yolda beni rahat ettirecek, cebi yakmayacak dizel bir araç düşünüyorum.

    İçi geniş olması (ve mümkünse tamamen siyah olmaması), uzun zaman kaldığında bıkkınlık vermemesi, yoldaki çukurların hissiyatını minimuma indirmesi, az yakıt tüketimi olması, manuel vites olması, biraz seri olması... Bir çoğunuz benden daha çok yol yapmıştır. Aşağı yukarı ne istediğimi ben söylemesem de anlıyorsunuz eminim.

    Aslında aklımda bir çok model var ama topik başlığına Megane ve Citroen'i yazdım.

    Megane 2 2009 dci modelinin test sürüşüne gittim, 100 HP (1.5 motor) Sedan Privilege sürdüm ve memnun kaldım. Özellikle iç döşemesinin tamamen siyah olmayışı bende bir ferahlık hissi yarattı.

    Citroen C4 (1.6 hdi, 110 HP)'ün dış tasarımı çok güzel. Forumu günlerdir okuyorum, yorumlar çok olumlu. Sadece süspansiyon probleminden bahsedilmiş ve satıcı, 2009 modellerinde süspansiyon probleminin halledildiğini söyledi. Yani o parayı verip hala süspansiyondan verim alamazsam ertesi gün geri satarım herhalde. HB modelini hiç kullanmadım. Sedan modelini kullandım ama bana çok kasıntı geldi. Sanırım HB modeli de Megane'dan daha dardır ve basık gelebilir. Yanılıyor muyum acaba?

    Forumda Megane sahibi arkadaşlar başkalarına hep farklı araçlar öneriyor. Bunun nedenini özellikle merak ediyorum, acaba araçlarından çabuk mu sıkılıyorlar ve aldıktan sonra ben de aynı duruma düşecek miyim?

    Uzun yolda Megane 2 2009 Privilege mı C4 mü daha iyi gider, onun üzerinde özellikle durursak çok çok sevineceğim. Uzun yol değerlendirmesinde de en önemli etken yakıt tasarrufu olmalı sanırım. Ayda 5bin km yapıyorsanız özellikle...

    D sınıfı bir araçta düşünebilirim fakat yakıt tasarrufu konusunda -konfordan bağımsız olarak- sınıfta kalıyorlar (büyük çoğunluğu öyledir zannediyorum). D sınıfı olup, şık görünen ve bu bütçeyle alınabilecek, yakıt tasarrufu sağlayabilecek bir araçta yoktur herhalde. Ya da var mıdır?

    Benim gönlüm Megane'dan yana ama, araçtan sıkılırım endişesi yiyip bitiriyor beni.

    Alacağım aracı 3 yıl kullanırım herhalde. İkinci el satışında iki aracın da piyasası bugünkü gibi mi olur?

    Ek olarak söyleyeceğim, aracı filo indirimlerinden yararlanmak ve geçici vergiden düşürmek adına şirket üzerine almayı düşünüyorum. (Vergi işini 3 yıla bölüyorlar ama napalım). Sıfır megane 2 privilege (1.5 / 100HP) 41bin ytl fiyat çektiler, Citroen C4 HB (1.6 / 110HP) içinse 37 bin ytl fiyat çektiler, cam tavan yok. Bu fiyatlara filo indirimi dahil.

    Aklımdaki tüm soruları tek bir mesajla yazmaya çalıştım. Yardımcı olun lütfen.. Terazi burcuyum bir de, çok zor karar verenlerden, sizlere muhtacız :)

    Herkese teşekkür ederim. Buraya yazan veya yazmayan. Günlerdir okuyorum forumu ve çok yapıcı bilgiler edindim sayenizde.

    Forumdaki ilk mesajımdır.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_love -- 1 Kasım 2008; 9:36:02 >







  • 3 yıl kullanmak istiyorsun arıza çıkarmasını istemiyorsan ve bu fiyat aralıklarında hatta daha ucuza

    Ford Focus TDCI, Opel Astra CDTI, Corolla D4d öneririm.

    Daha uygun fiyatlı olarakta Bravonun dizeli mevcut ve oldukça güzel performanslı dizel motora sahip.

    Dizel bu segmentteki araçlarda düz vitesi tercih etmen yararına olur hemen hemen her dizel otomatik ve triptronic arıza veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 1 Kasım 2008; 7:58:59 >
  • Focus da seçenekler arasına girebilir, evet. Ama aracı fazla tanımıyorum. Kendi forumuna girip biraz göz attım ama gündemime almalı mıyım, emin değilim. 2009 modellerini tanıyan birilerinin yanıtlaması iyi olabilir.

    Cevabın için teşekkürler UrbanRacer.
  • Forumun Ford Focus bölümünde sana yardımcı olucaklardır
  • Ok UrbanRacer Ama aklımda Megane kalbimde C4:) Focusu da tanıyalım, ona da biyer buluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_love -- 1 Kasım 2008; 9:27:20 >
  • Ford Focus 1.6 TDCİ - Opel Astra Sedan 1.3 CDTİ - Peugeot 407 HDİ
  • Megane ve C4 arasındaki seçimden bahsetsek? Bahsettiğim kriterlere göre ikisi (hatta üçü, Focus'u da koyalım) arasında hangisi öne çıkar? Onu anlamam gerek, elbette her markanın alıcısı vardır fakat her alıcının da kriterleri vardır. Benim kriterlerime bu kadar çok markanın -en çok- uyması, mesajı yazanın kriterleriyle karıştırıldığı fikrini öne atıyor :)

    Teşekkür ederim.
  • Hemşerim birdefa motor teknolojisi tüketim hızlanma falan olarak C4 ile Focus öne çıkar. Geriside sana kalmış 2 sini test et ben etmiştim ve Focus aldım.
  • Bir de şöyle bir hesap yoluna gidelim...

    3 yılda 150.000 km yol yapsam, seçtiğim araç 100km'de diğer seçimimden 1 lt fazla yaksa, 150.000 km.'de 1500 LT fazla yakıt tüketmiş olurum. 3 liradan hesaplasak 3 yılda bana 4500 lira fazla para ödettirir.

    Benim için en önemli kriter yakıt tüketimi. Şu şekilde sıralayabilirim;

    Yakıt tüketimi > Servis&bakım > Konfor > Donanım.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UrbanRacer

    Hemşerim birdefa motor teknolojisi tüketim hızlanma falan olarak C4 ile Focus öne çıkar. Geriside sana kalmış 2 sini test et ben etmiştim ve Focus aldım.


    Konfor (süspansiyon + genişlik + hidrolik + iç dizayn rengi) bakımından hangi aracı önerirsin hemşehrim? Aslında hepsinde öne çıkanı bir bir yazsan daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_love -- 1 Kasım 2008; 9:51:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sound_of_love

    quote:

    Orjinalden alıntı: UrbanRacer

    Hemşerim birdefa motor teknolojisi tüketim hızlanma falan olarak C4 ile Focus öne çıkar. Geriside sana kalmış 2 sini test et ben etmiştim ve Focus aldım.


    Konfor (süspansiyon + genişlik + hidrolik + iç dizayn rengi) bakımından hangi aracı önerirsin hemşehrim?


    Toprağım Süspansiyon konusunda yol tutuşta Focus genişlik olarak Focus, hidrolik direksiyon ikisindede aynı iç dizayn şeklinde Citroen önde renk seçenekleri ikisindede mevcut bildiğim kadarı ile gidip seçebiliyorsun. Ben Yol Tutuşu, Motoru ve İç Ferahlığını severek almıştım 2 yıl kullandım.
    Bütün Dizel otomatikler gibi benimkininde otomatik şanzımanı sorun çıkardı ve 80.000 km de iken tamir ettirip sattım.
    Benim gibi bi adamın altında bile sorun çıkarmadıysa kimsede kolay kolay çıkartmaz.




  • 308 hdi

    yalnız focus ve 308 de esp opsiyonel galiba, c4 de standart...
  • şimdi ilk mesajınızda aracın seri olmasınıda istiyorsunuz. bu nedenle size astra önermeyecktim.ancak son mesajınızda birinci öncelik yakıt dediğiniz için bence astra (hemde vergi avantajı var) ancak astrayı sevmem derseniz sizin seceneklerinizin yanına birde focusu koyun bence. ve 3 araçla test sürüşü yapın hangisi hoşunuza giderse iyisi odur.
  • Şimdi arkadaşlar bana sakın marka fanatiği falan demeyin lütfen, mantık çerçevesinde bizde en son imzamdaki arabada karar kıldık-ki seçenekler arasında ASTRA-AURIS-C4-308 vardı(otomatik dizel bakıyorduk).

    Astra için hernekadar küçük hazimli bir motoru olsada gerçek hayatta seçenekler arasındaki arabalar kadar tüketime sahip olduğu bir gerçek. Ayrıca performans olarakta auris ile birlikte son sırada yer alıyor(90 hp dizel, ikiside yakın performans.)

    c4 ile 308 kıyaslaması ise şöyle-cevap 308, çünkü 308 DAHA YENİ, DAHA OTURAKLI GİDİYOR(1400 kg olmasından mı bilmiyorum)-C4 e göre iç mekan daha kaliteli, DAHA SESSİZ, ve 10,000 km deki test arabasından SES GELMİYORDU süspansiyonlarından ki c4 ten farklı süspansiyon kullanılıyor 308 de.
    Bundan dolayıda c4 üde eledik,

    tabi en son astra - 308 arasında kalmıştık, çünkü akıllarda marka imajı olarak opel bize daha kaliteli geliyor. Nitekim iyide bir pazarlık yapınca 308 aldık.

    Babamın da bu arada2006 focus tdci ghia sı var, hafta sonları 308 sürüyor ve daha rahat, daha az yoruyor diyor ki bencede öyle. Ayrıca gerçekten motor seside focus'a göre çok çok daha iyi yalıtılmış durumda...

    Seçim sizin ama bence bir 308 e bakın...

    not: 2009 modellerde dahi C4 süspansiyonlarında HERHANGİ BİR İYİLEŞTİRME YAPILMAMIŞTIR.gerçek bu şekilde, ne yazıkki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 1 Kasım 2008; 10:50:53 >




  • 308 güzel araç tek sorunu arka kısmının tasarımı ki oda zevkten zevke değişir bnde 308 derdim.
  • 2006 Focus ile 2009 model 308 karşılaştırması güzelmiş.

    2009 focusa bininiz kullanınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

    Şimdi arkadaşlar bana sakın marka fanatiği falan demeyin lütfen, mantık çerçevesinde bizde en son imzamdaki arabada karar kıldık-ki seçenekler arasında ASTRA-AURIS-C4-308 vardı(otomatik dizel bakıyorduk).

    Astra için hernekadar küçük hazimli bir motoru olsada gerçek hayatta seçenekler arasındaki arabalar kadar tüketime sahip olduğu bir gerçek. Ayrıca performans olarakta auris ile birlikte son sırada yer alıyor(90 hp dizel, ikiside yakın performans.)

    c4 ile 308 kıyaslaması ise şöyle-cevap 308, çünkü 308 DAHA YENİ, DAHA OTURAKLI GİDİYOR(1400 kg olmasından mı bilmiyorum)-C4 e göre iç mekan daha kaliteli, DAHA SESSİZ, ve 10,000 km deki test arabasından SES GELMİYORDU süspansiyonlarından ki c4 ten farklı süspansiyon kullanılıyor 308 de.
    Bundan dolayıda c4 üde eledik,

    tabi en son astra - 308 arasında kalmıştık, çünkü akıllarda marka imajı olarak opel bize daha kaliteli geliyor. Nitekim iyide bir pazarlık yapınca 308 aldık.

    Babamın da bu arada2006 focus tdci ghia sı var, hafta sonları 308 sürüyor ve daha rahat, daha az yoruyor diyor ki bencede öyle. Ayrıca gerçekten motor seside focus'a göre çok çok daha iyi yalıtılmış durumda...

    Seçim sizin ama bence bir 308 e bakın...

    not: 2009 modellerde dahi C4 süspansiyonlarında HERHANGİ BİR İYİLEŞTİRME YAPILMAMIŞTIR.gerçek bu şekilde, ne yazıkki...


    Yakışı nasıl sizdeki 308'in?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: UrbanRacer

    2006 Focus ile 2009 model 308 karşılaştırması güzelmiş.

    2009 focusa bininiz kullanınız.



    2009 focus topiğinde okuduğum kadarıyla ne süspansiyonlarda nede yalıtım konusunda makyajlı focusta bir ilerleme olmadığı yönünde. Siz aksini mi iddia ediyorsunuz???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sound_of_love


    quote:

    Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi

    Şimdi arkadaşlar bana sakın marka fanatiği falan demeyin lütfen, mantık çerçevesinde bizde en son imzamdaki arabada karar kıldık-ki seçenekler arasında ASTRA-AURIS-C4-308 vardı(otomatik dizel bakıyorduk).

    Astra için hernekadar küçük hazimli bir motoru olsada gerçek hayatta seçenekler arasındaki arabalar kadar tüketime sahip olduğu bir gerçek. Ayrıca performans olarakta auris ile birlikte son sırada yer alıyor(90 hp dizel, ikiside yakın performans.)

    c4 ile 308 kıyaslaması ise şöyle-cevap 308, çünkü 308 DAHA YENİ, DAHA OTURAKLI GİDİYOR(1400 kg olmasından mı bilmiyorum)-C4 e göre iç mekan daha kaliteli, DAHA SESSİZ, ve 10,000 km deki test arabasından SES GELMİYORDU süspansiyonlarından ki c4 ten farklı süspansiyon kullanılıyor 308 de.
    Bundan dolayıda c4 üde eledik,

    tabi en son astra - 308 arasında kalmıştık, çünkü akıllarda marka imajı olarak opel bize daha kaliteli geliyor. Nitekim iyide bir pazarlık yapınca 308 aldık.

    Babamın da bu arada2006 focus tdci ghia sı var, hafta sonları 308 sürüyor ve daha rahat, daha az yoruyor diyor ki bencede öyle. Ayrıca gerçekten motor seside focus'a göre çok çok daha iyi yalıtılmış durumda...

    Seçim sizin ama bence bir 308 e bakın...

    not: 2009 modellerde dahi C4 süspansiyonlarında HERHANGİ BİR İYİLEŞTİRME YAPILMAMIŞTIR.gerçek bu şekilde, ne yazıkki...


    Yakışı nasıl sizdeki 308'in?


    daha önceden bildirdiğim tüketim şu şekilde;

    "Ayrıca şu anda 325 km de olan aracımda ankarada 5,5 lt yol bilgisayarı verisi var; ve tam olarak 100 ytl lik mazotun yarısını tüketmiiş bulunmaktayım yani kaba bir hesapla 300 km gttiğimi varsayarsak 50 ytl lik mazotla ; 167 ykr yapar km de buda; 100 km de mazot fiyatının 3,00 ytl olması durumunda 5,56 lt ortalama verir. Yani şu anda yol bilgisayarı verileri doğru - çok az sapma var hatta yok diyebiliriz. =))

    Km arttıkça yakıt verilerimi buraya yazacağım... "

    "Bu arada şu anda 600 km deyim bugün 580 de aldım 50 ytl mazot almadan önce 100 götürür diyordu hadi 50 götürsün toplamda 100 ytl ile 630 km - hiç kasmadan yapılıyor. Sanırım ilerleyen zamanlarda bu ortalama daha da artacaktır... "

    bu arada araç TRIPTONIK-DİZEL manuel değil-dikkat çekmek isterim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otmotvmhndsi -- 1 Kasım 2008; 11:20:21 >




  • Test sürüşlerine 308'i de eklemek lazım geldi şimdi. 307 cc kullanmıştım (kısa bir dönem de 206 gti kullandım), sürücü konforu 307 cc'ye oranla nasıl merak ettim 308'i.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sound_of_love -- 1 Kasım 2008; 11:28:43 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.