Şimdi Ara

Golf 8 1.0 vs 1.5 eTSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize iyi günler. Şu an elimdeki araç 1.6 TDI Leon biraz yaşlandı ve açıkçası donanımı tatmin etmiyor artık. Gözüme Golf 8 R-Line kestirdim fakat piyasanın durumu malum 1.5 ve 1.0 arasında hatrı sayılır bir fark oluyor. Leonun performansı torku sağ olsun tatmin ediyor uzun yol da hatrı sayılır bir miktar yapıyorum ve 1.0 motor otobanda zorlanır mı şüphe ediyorum. Sizce 1.5’in performansı arasındaki fiyat farkına değer mi? Yorumlarınızı bekliyorum.



  • Performansa zaten birçok yorum gelecektir, ben arka süspansiyonlara değinmek istiyorum. 1.5’len arka süspansiyonları bağımsızken 1.0’ların bağımsız değildir. Bu fark konforu 1.5 lehine ciddi miktarda etkiler.
  • bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt

    Bak bunu bilmiyordum . Neden böyle bir şey yapmışlar ki çok saçma.

  • otoyolda araba kullanıyorsanız 3008 gibi bir şeyler bakın derim,veya superb
  • 1.6 TDI'dan sonra 1.5 eTSI alınır.

  • Uzun yol yapan için farka fazlası ile değer..


    1.0 ile 1.5 arasında uzun yolda hiç bir tüketim farkı olmuyor.. ama esneklik ve performans çok farklı. Arka süspansiyonun sürüş zevkine ve direksiyona katkısı da cabası..


    Şehir içi yoğun kullansanız kesinlikle 1.0 derdim, ne fazladan vergiye/fiyata gerek vardı, ne de performansa.

  • Ben 1.6 TDI'dan önce 1.2 TSI'a, daha sonra 1.0 TSI'a geçmiş biri olarak, kesinlikle fark eder diyorum. Zorlayın şartlarınızı 1.5 TSI almaya bakın. Polo için konuşuyorum, HP'ler 90-95 arası idi hep. Leon sınıfı 110 hp olması lazım, belki iyidir, 20 hp fark ettiriyordur, yanıltmış olmayayım.


    1.0 TSI tamam güzel, yokuşta tıkanması yok, şehir içi ideal, zaten sert kullanan biri değilim ama sanki uzun yolda bir çiğlik var arabada. 1.6 TDI çok daha toktu, dolu dolu gidiyordu. Klima v.s. hiç fark ettirmiyordu.


    Sizin yerinizde olsam ki benim de çok istediğim bir araç Golf 8, direkt 1.5 yapıştırır geçerdim durumlar müsaitse.


    Audi A3 baktınız mı hocam? O seviyeye çıkarsam muhtemelen A3 de bakardım, R line ile çok fark yoktur diye düşünüyorum.

  • 1.0 etsi uzun yolda sehir icinde vs yag gibi akiyor 1.6 dizel passattan daha iyi 1.6 tdi dengi 1.0 dir,1.5 degil ama bagimsiz süspansiyon onemliyse ve daha performanslı olsun isteniyorsa 1.5 etsi illaki daha iyi ama 1.0 gayet yeterli bagimsiz arka süspansiyon virajlarda farkediyor duzde pek fark yok hatta yeni golf passattan daha yumusak oldugu icin daha rahat ancak yol tutus passat lehine

  • Onurchik kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim A3 çok ilgimi çekiyor özellikle 35 TFSI modelleri ama dürüst olmak gerekirse rahat edebileceğim bütçe 1, 1.1 milyon A3 S Line donanım da 1.3 lere çıkabiliyor geçen hafta Ankara Doğuş Otoya gittim minimum 8 ay dediler A3 35 TFSI için o zamana kadar da allah bilir ne olacak dolar kuru falan Golfe de 1.5 motor 3 aya gelecek ama donanım garantisi veremeyiz dediler sarı siteye de bulaşıp ekstra para vermek istemiyorum çıkmaza doğru gidiyoruz yani 😅 Babamın arkadaşının elinde bir 1.0 Golf varmış onu bir haftalığına ödünç alacağız gibi duruyor motor hakkında fikir sahibi olmak için araç elime geçerse deneyimlerime göre bir karar vereceğiz artık
  • 1.5 tsi güzel motor yakıtı da aşırı değil. Passat 1.5 şehir içi 7.5 civarı yakıyor ki golf daha az yakar
  • Evde hem 1.5 tsi passat hemde 1.0tsi polo vardı. Bu iki motoru kıyaslamak çok doğru olmaz ama 1.0 tsi hiç fena bir motor değil. Gayet akıcı güzel bir sürüşü var. Ama aralarında 50bg fark var yani vereceğiniz paraya değip değmeyeceği beklentiniz ile alakalı. Gazlayayım hiçbir rampada geri kalmamayım dokundum mu yürüsün diyosanız tabi ki adres belli. Ama 1.0tsi da 1.6 atmosferik arabalar gibi süründürmez, gaz pedalını güzel ayarlamışlar dokununca hemen tepkiyi veriyor. Polo da gayet güzel gidiyordu, golf te tabi biraz daha ağır kalacaktır.

  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Neden 3008 süperb gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıngsmannnnn

    Neden 3008 süperb gibi

    örneğin 3008lerde otonom var,yerden yüksek konforlu rahat araç

    superb de ise genişlik ve rahatlık var,bunları golfle yakalayamazsin

  • 1.5 yakıt ve performans olarak mükemmel dizelleri kıskandıran bir yakıtı var cidden 150 HP güç ile hb bir araba gayet atak ve dolu dolu gidiyor. Arka süspansiyon kısmına değinmiyorum bile bütçeniz varsa vag grubundan ne alıyorsanız alın 1.5 alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 26 Ocak 2023; 22:22:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.