Şimdi Ara

Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil



    Elektrikli otomobil pazarının yeni oyuncusu Lucid Motors, hızlı şarj konusunda hayli iddialı geliyor. Şirketin 2016 yılında tanıttığı Lucid Air, 1 dakikalık şarjla 32 km kilometre yol yapabilecek. Yani bu yönüyle doğrudan rakip olarak gösterildiği Tesla Model S'i gölgede bırakacak gibi görünüyor.



    Ayrıca Bkz.Makyajlı Mercedes-Benz E-Serisi Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    Lüks elektrikli sedanın prömiyeri önümüzdeki ay Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak. Birçok kişi otomobilin üretim bandına çıkacağına inanmıyordu ancak bu beklentiler boşa çıktı zira araç çok yakında asfalta inecek.



    Lucid Air, Tesla'yı gölgede bırakma yolunda: 1 dakikalık şarjla 32 km menzil



    Sektör tarihinin en hızlı şarjı



    Lucid Motors, elektrikli otomobilini "sektör tarihinin en hızlı şarj olan elektrikli aracı" olarak tanımlıyor. Vadedilen şarj hızı gerçekten etkileyici. Lucid Air'ın 1 dakikalık şarjla tam 32 kilometre yol yapabileceği belirtiliyor.



    Tabi bu hız sadece 900 V voltaj ve 300 kW'ın üzerinde güce sahip özel şarj istasyonlarında mümkün olabilecek. Buna karşın Tesla'nın V3 Supercharger istasyonları 250 kW güce sahip ve 1 dakika şarjla 24 kilometre menzil sağlayabiliyor.



    Kaynak:https://www.financialexpress.com/auto/electric-vehicles/lucid-air-charging-rate-of-32-km-per-minute-electric-car-fastest-charging-ev-ever-tesla-rival/2060522







  • tesla'nin gelisim surecinden gordugum zor olan arabayi yapmak degil, zor olan milyonlarca arabayi ve ona gereken bataryalari uretecek fabrikayi yapmak. tesla uzun yillardir bunun icin calisiyor, yatirim yapiyor. onumuzdeki yillarda bunun cok ekmegini yiyecek. keza rakiplerinin ayni kapsiteye ulasmalari uzun yillar alacak.
  • tesla'nin gelisim surecinden gordugum zor olan arabayi yapmak degil, zor olan milyonlarca arabayi ve ona gereken bataryalari uretecek fabrikayi yapmak. tesla uzun yillardir bunun icin calisiyor, yatirim yapiyor. onumuzdeki yillarda bunun cok ekmegini yiyecek. keza rakiplerinin ayni kapsiteye ulasmalari uzun yillar alacak.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Esas batarya teknolojisi şu anda herkesin derdi. Volkwagen ve diğer firmalar üretemedikleri için bu kadar geri kaldılar.

    Bizim yerli araçta bataryayı üretecek ama motoru hazır alacak. Elektrik motoru zaten ilerlemiş bir teknoloji batarya halen gelişen bir alan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    bataryaya yerli demeleri aldatmasin. oda yerli aracin yerli oldugu kadar yerli. kontrol karti, govdesi yerli uretiliyor ama esas batarya hucresi ithal. su an turkiyede lityum batarya ureten hic kimse yok. zamaninda niyetlenen yerli aku firmalari olmus, bu konuda internette cesitli haberler var ama aradigi destegi bulamayinca yatirim yapmaya cesaret edememisler. bu iste esas onemli olan batarya. bu yuzden almanya batarya uretimin milyarlarca euroluk yatirim ayirdi. meydani oldugu gibi teslaya birakacak degiller. bizde yerli arac yapiyoruz diye kendimizi kandiriyoruz iste. ekonomik bagimsizlik icin ulkenin ihtiyaci olan araba firmasi degil, batarya ve motor gibi alanlarda uzmanlasmis teknoloji uretebilen sirketler.

  • Ülkemizde batarya konusunda büyük işler başaran Aspilsan bu konuya el attı. Lityum iyon piller üretmek için büyük yatırım yaptıkları yeni fabrika 2021 de tamamlanacak. Zaten Aspilsan dışında bu girişimi başarıyla sonuçlandırabilecek başka kurum da bilmiyorum açıkçası.

  • ertug15 E kullanıcısına yanıt

    Hocam bende pil konusunda aspilsanı bekliyordum ama denizaltılarımızda kullanılan pilin sorun çıkarma ihtimali otomobillerde kabul edilemez olduğunu söylediler. Onun için farklı yol haritası çizmişlerdi başlarda. Belki yeni Ar-Ge kurup aspilsan ile üretim de olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz haberlerde bir şirketin başka bir şirketi küçümseyecek iddiaları olduğunu sanmıyorum. Haberlere yorum katarken belli bir sınır olmalı.

  • Akdeniz üniversitesinde manyetik motor yaptılar bence bu motoru toog a direk yerleştirmeleri lazım ömür boyu şarj olayı yok.

  • Sen gider ondan alirsin ozaman bize TÜRK aracı yeter

  • Rekabet her zaman iyidir hem kaliteli araba olur bende alıcıya yarar ürün çoğaldıkça fiatı düşer alım gücün yeter elektrik lise çok güzel hareketler bunlar lastik gibi büyüyor çoğalıyor üretinlere başarılar diliyom bekleyin türkiyeminde togg u olmak üzere türk cesur çalışkan arabanın en güzelini üretecek dünya istiyecek bizde satıcaz bekleyin türk sağlam ve güvenli araba yapar ve merhametli dır milletcene ekmeyimizi paylaşmayı severiz biz rızıkları Allahın verdi ne inanır paylaştıkça çoğalır her şeyimizi biz türküz türk asla kalleşlik kimseye yapmayız düşmanımız karşısında aslan gibi dimdik dururuz.

  • Elektrikli araçları kurtaracak teknoloji ortada hızlı şarj cep telefonları gibi yüksek hızlı şarj ile 20 dk’da tam şarj yapıldığı an uzun yol dahi kullanılabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işin prosu teslaydı fakat jaguar girdi lucid dream de yıllardır biliniyor bence elektrikli arabaların mercedesi lucid dream olacak bana teknolojisi ile öne çıkacak gibi his doğdu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.