Şimdi Ara

LRR Lastik arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar, aracım için Low rolling resistance (LRR) lastik arıyorum.
    hiçbir online lastik sitesinde. bu özelliğe göre listele diye bir seçenek yok. bulabildiğim 3 lastik var onlarıda paylaşmak istiyorum. Daha iyisini arıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Lastik ebatlarım 225/45/17 olacak.

    1) GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2 ( B-Grade LRR )
    2) Pirelli P7 Cinturato Blue ( B-Grade LRR )
    2) Continental Eco Contact 5 ( B-Grade LRR )



  • Up!
  • bu dediğiniz sürtünmeyi azaltma olayı değil mi. yani etikette yakıt tüketimi gösteren şeyin a olması lazım doğru mu?
  • Aynen öyle, daha kimse farkında değil, bu lastiklerin. Herkes takıyor bütçesine göre, ama yurtdışında herkes için tercih sebebi oluyor. G sınıfı ile A sınıfı arasında deli bir yakı farkı var. bu 6.3lt(G) ile 5.75(A) serisi yakıt durumları. Tabiki yol tutuşları biraz eksik, ama bende hergün yarışa girmiyorum. Neden daha fazla yakıt parası ödeyeyim ki? Ben hesapladım, yılda 1500TL bana katkısı olacak. Ama düzgün kaynak bulamıyorum. Danışacak kimse yok gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre2blue

    Aynen öyle, daha kimse farkında değil, bu lastiklerin. Herkes takıyor bütçesine göre, ama yurtdışında herkes için tercih sebebi oluyor. G sınıfı ile A sınıfı arasında deli bir yakı farkı var. bu 6.3lt(G) ile 5.75(A) serisi yakıt durumları. Tabiki yol tutuşları biraz eksik, ama bende hergün yarışa girmiyorum. Neden daha fazla yakıt parası ödeyeyim ki? Ben hesapladım, yılda 1500TL bana katkısı olacak. Ama düzgün kaynak bulamıyorum. Danışacak kimse yok gibi


    Bana göre sadece yarış,performans vs. olarak düşünmemelisiniz. Kazaların çoğunluğu 20-30 cm yüzünden kaynaklanmakta yani araç 20-30 cm daha erken dursa yada kaymasa çoğu kazalar yaşanmayacaktır. Yakıt tasarrufu amaçlı lastiklerin yuvarlanma direnci düşüktür böylece virajda yola tutunmama ve fren mesafesi uzatma durumu kaçınılmazdır. Yarışa girmiyorum mantığı resmen kazaya davetiyedir. Ayrıca bu lastikleri daha da araştırırsanız ömürlerinin de diğer lastiklerin neredeyse yarısı olduğunu görürsünüz. Yani kısaca sizin hesabınıza göre 1500 Tl tasarruf yapacaksınız ama 2. takım lastik almanız gerekecek ve aracınızı Allah korusun bir yere sürttüğünüzde bile masrafı ne kadar olacak?




  • b sınıfı yeterli bence. dediğiniz ölçülerdeki lastikler zaten pahalı. a sınıfı lastik 225 tabanda bulamazsınız.
  • Fren mesafesini hissedilir şekilde uzatıyor hocam bu tarz düşük dirençli lastikler.
  • Bahsi geçen lastikleri kullanmadım, fakat benzer amaçlı Michelin Energy Saver'ı kullandım. Muadil araçlar içerisinde yol tutuş bakımından referans sayılan Focus'ta bile tedirginlik yaşadım ve bir kez ciddi bir kaza atlattım. Islak zeminde çok kötüydü lastik. Ömrü bitse de yenilesek dediğim bir dönemde, ömrü bitmeden yanak inceden yarıldı (benim hatam). Gidip tek lastik almak yerine, sinirlendim dört adet Conti PremiumContact 5 aldım. Aracı yeniden sevdim, o kadar diyeyim..

    Bu lastikler, sürtünmeyi düşürerek tasarruf vaadinde bulunuyorlar. Sürtünmenin azalması demek, yol tutuşun azalması demek. Her gün yarış yapmasanız da, ıslak zeminde (sulama vb) sıkıntı yaşamamak için bence bu sevdadan vazgeçin.
  • emre2blue E kullanıcısına yanıt
    Eğer öncelikli tercihiniz tasarruf ise lastik ebatlarınızı aradıktan sonra, çıkan sonuç sayfasının sol tarafında bulunan performans değerlerini filtreleyebilir ve beklentilerinize en uygun lastiklere ulaşabilirsiniz. Rezulteo, lastik kullanıcıları için düzenlenmiş bir lastik satın alma rehberidir, size lastik arayışlarınızda eşlik eder, satıcı değildir. Saygılarımızla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.