Şimdi Ara

LPGCİLER VE ANTİ-LPGCİLER KARŞIKARŞIYA (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
0
Favori
8.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu performans olayında yanlışsınız bence biz megane ı alır almaz lpg taktırdık kimileri yazık olmuş diyebilir çok denildi ama araba bizim değilmi yazıksada kimseyi ilgilendirmez ve bilen bilir foçanın yolları inişli çıkışlıdır geçen hafta rampada 5. viteste 90 la giderken babama basmasını söyledim sırf çekişte düşüş varmı görmek için arabada 4 kişiydik ve araba hiç zorlanmadan 130 u gördü yani o performansdan düşüş diye bişey yok yeni sıralı tip lpg lerde sorun yok öncelikle bunu bi söyleyim sonra eğer işçilik kaliteliyse lpg tankının patlaması benzin tankının delinmesinden daha zor
  • Hemşerim seni teprik ediyorum.Doğru yazmışsın.
    DİĞER ISPARTALI
    quote:

    Orjinalden alıntı: seyitahmet32

    KEYFİMİZDEN LPG KULLANMIYORUZ ARKADAŞLAR FİYATI UYGUN OLDUĞU İÇİN KULLANIYORUZ. BENZİNİN YERİNİ LPG ASLA TUTAMAZ. AMA ŞU ANDA LPG SİSTEMLERİNİN ÇOK GÜVENLİ OLDUĞU KİTLER VAR BU PAHALILIKTA BENZİN KULLANMAYA GEREK YOK.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cela Soylu

    Beyler,

    Bu konulara girmeyi hiç istemiyordum fakat LPG konusundada maalesef Türkiyede rant grubu oluşturuldu .. Makine muhendislerine (işçilerine) montaj yetkileri odalarına denetim yetkileri verildi.Bunlar araç muayene istasyonlarınada talip makina mühendisleri odası olaraktaaaann!!! Yanii makina mühendisi LPG'yi takacak odasıda denetimi yapacak .. körler sağırlar birbirini ağırlayacak.... olanda ali'ye , mehmet'e ve Veli'ye olacak...



    araştırma geliştirmeye, üretime kaynak ayırma

    ülkenin kısıtlı kaynaklarını kötü enerji, ulaştırma politikalarıyla çarç çur et

    biz de sonra burada lpg, dizel cart curt diye birbirimize girelim.

    arkadaşlar kaldırın biraz kafayı da geleceğinize sahip çıkın biraz.

    yaygınlaşsa ne olacak?

    vereceksin 1500 ytl dönüşüm parası tasarruf edecem diye, lpg li araçlara extra bir vergi koyacaklar, sonra otur yine kafayı ye ....

    bakın buraya bir daha yazıyorum:

    bu dolaylı vergi politikasından vazgeçilmezse, istersen aracını leblebiyle çalıştır, ona bile astronomik vergi koyarlar. dizel, lpg şu bu gerisi hikaye.....

    mühendislere kızıdığım noktayı da cela soylu çok güzel yazmış. makina mühendisleri, odası bunlarla mücadele edeceğine, bunlardan nemalanmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molarrr -- 19 Mart 2006; 22:58:17 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Celal Soylu bu konuda haklı. Etanol veya metanol bazlı yakıtlar LPG ye göre bariz makro ekonomik avantajlara sahip olacaktır. Türkiye tarım sektörü tarafından üretilen yağlı tohumlardan ve tahıllardan bio dizel ve metanol/etanol üretimi ve bunun petrole alternatif yakıt olarak kullanımı durumunda makro ekonomik olarak pek çok fayda sağlanabilecek, kendi tabiriyle katma değer yaratılabilecektir. Ancak tüketici açısından esas sorun ilgili yakıtların ithal bazlı olduğu için yüksek fiyatlı olması değil devletin saçma sapan vergi politikası yüzünden en sağlam vergi kaynağı olarak görülmesi sonucu fiyatı üzerine fahiş düzeylerde vergiler bindirilmesidir.

    Pür ekonomik olarak düşüldüğünde petrol bazlı yakıtların içerisinde en pahalı olması gereken LPG dir, çünki ham petrolden rafinaj sonucu en az miktarda elde edilen otomobil yakıtıdır. Oranları daha önce onur verdi, ancak crackin sonrası yapılan işlemlerle bu oranlarda değişkenlik sağlanabiliyo diye biliyorum. Yani 100 lt ham petrolden 20-30 lt arası dizel, ve yine yaklaşık 25 lt ye kadar benzin elde edilebilirken en fazla 5lt civarı LPG elde edilebiliyo, yani kıtlık kuramı açısından en kıt olanı LPG. Ancak ülkemizde LPG'nin özellikle düşük gelirli kesimler tarafından mutfaklarda kullanım yaygınlığı gözönünde bulundurulduğunda devletin niçin LPG yi fazla vergilendiremediği hatta bir dönem sübvanse ettiği anlaşılacaktır.

    Yani biz tüketiciler açısından LPG nin cazip olmasının sebebi bol olmasından değil devletin "uyanık" vergi politikasından bir nebze de olsa muaf olmasından kaynaklanıyor. LPG ye de benzine uygulanan oranlarda vergi uygulansa idi dönüşüm kitlerinin kendilerini amorti etmesi dahi mümkün olmazdı....


    ETANOL-METANOL kullanmaya başlanırsa ülkemizde neler olabileceğini düşünemiyorum... Yorumu size bırakıyorum.

    Hürriyet-Dr. Serdar Günaydın - 19 Mart 2005, Cumartesi (ÖZET)

    Rakı içtim şarab içti, ölem ben, ölem ben
    Geçen hafta medyayı yeteri kadar suçladıktan sonra bu hafta rakı içmenin dayanılmaz sonuçları konusuna başlayabiliriz. Son istatistikte rakı içerek ölenlerin sayısının 40 civarında olduğu; sahte şarap, şampanya ve viskilerin de zehirlenme kuyruğundaki yerlerini almaya başladığı belirtiliyor.
    Sağlık Bakanlığı Zehirlenme Merkezine son 10 günde 10.000 dolayında telefon geldiği ve arayanların %90 ının önce rakıyı içip sonra ölüp ölmemek konusunda tereddüte düştükleri için başvurdukları öğrenildi.

    Yazarınız şarap sevse de böyle bir polemikte fikir belirtmekten geri kalmamak için kollarının sıvıyor ve bu iki hafta siz sevgili okuyucularını yaşamsal bir konuda elinden geldiği kadar bilgilendirmeyi amaçlıyor. Önce tanımlar, belirtiler haftaya tedavi ve önlemler.

    Tarifle başlayalım…

    Rakı sözcüğünün nereden geldiği karışık. Afrika, Asya, Amerika ve Okyanusya’da yapılan (çeşitli) damıtık içkilere arak adı veriliyor. Arak eski Türkçe’de "daha ince," "en ince" anlamına da geliyor. Eski dönemlerde rakı içene (rakı tutkununa) "arak – nuş" denirmiş...

    Bazıları da rakının kökenini vaktiyle iri, uzun taneli ve kalın kabuklu "Razaki" üzümünden yapılmış olan anasonlu rakıya dayandırıyor. Bu ihtimale göre Razaki üzümünden yapılan anasonlu içkiye rakı denmiş... Razaki kelimesi ile rakı kelimesi telaffuz bakımından benzerlik göstermesi ve rakının bir "Türk içkisi" olarak tanımlanması, rakı kelimesinin bu üzüm cinsinden geldiği ihtimalini ortaya çıkarıyor. Vaktiyle Razaki üzümünden çok nefis rakılar yapıldığı bir gerçek.

    İlk defa Irak’ta üretilip buradan komşu ülkelere yayılmış ve bu nedenle "Iraki" (Irak kökenli) kelimesinden gelmiş olabileceğini düşünenler de var. Bugün Irak’ta özellikle Türkmenlerin yoğun olarak bulunduğu Kerkük bölgesinde kuru üzümden elde edilen anasonla aromatize edilen değişik bileşimdeki damıtık alkollü içkiye "Arak" deniliyor.

    Rakının ilk kez nerede, kimler tarafından üretildiği hakkında, bugün elimizde kesin ve inandırıcı bilgiler olmasa da ilk kez Osmanlı toprakları içinde üretildiğini neredeyse bütün dünya ülkeleri kabul ediyor. Türk rakısının başka rakılarla karıştırmamak kaydıyla ilk kez ülkemizde üretildiği söylenebilir. Bugüne kadar yayımlanmış olan ansiklopedilerin hemen hepsinde rakının bir Türk içkisi olduğu belirtilir. Türk rakısının karakteristik özellikleri var. Bu özellikleri, rakımızın benzerleri olan Yunan rakısı uzo ve "mastika"da, ne de Uzak Doğu içkisi olan arakta bulabiliriz. Ayrıca sakız rakısı mastikanın ilk kez ülkemizde üretilmiş olduğu da kesin gibi.

    Tekel'in Web sayfasında Rakı tarifine bakarsak: Rakı; yalnızca suma veya tarımsal kökenli etil alkol ile karıştırılmış sumanın, 5.000 litre veya daha küçük hacimli geleneksel bakır imbiklerde, anason tohumu (pimpinella anisum) ile ikinci kez distile edilmesiyle üretilen distile alkollü bir içki. Rakı üretiminde kullanılan suma, üzümünün tat ve kokusunu korumak amacıyla hacmen en fazla % 94,5 alkole kadar distile edilmiş üzüm kökenli bir distilat. 21 Ekim 1995 tarih ve 22440 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulamaya konulan “Türk Gıda Kodeksi” Distile Alkollü İçkiler Bölümü’nde belirtildiği gibi Türk Rakısı sadece Türkiye’de üretilir.

    Rakının temel maddesi normalde etil alkol (ETANOL) olmalı. ETANOL, dünyada en çok tüketilen 4.içecek (su,süt ve kahveden sonra). Distile edilmiş içecekler (örneğin rakı) %40-50 etanol içermekte. Şarabın etanol içeriği %2-6’dır.Ayrıca etanol, kolonyada (%80), ağız gargaralarında ve bazı ilaçlarda da bulunuyor.

    Rakı içip sarhoş olmak şeklinde gerçekleşen olağan seyirde etanol, beyindeki sinir hücrelerinin aktivitesini baskılıyor.Bunu da hücre zarı üzerindeki etkisiyle gerçekleştiriyor. Emilimi yemek borusu ve ağızdan küçük bir oranda, mide ve kalın bağırsaktan orta oranda temel olarak da ince bağırsağın ilk kısmında gerçekleşmekte. Kadınların etanol için dağılım hacmi(0,6 lt/kg) erkeklere göre (0,7 lt/kg) daha küçük, enzimleri daha az ve halk arasında bilindiği gibi sarhoş olmaları teorik olarak daha kolay (benim tanıdıklarım değil).

    Alkol alışkanlığı olmayan kişilerde 400-500 mg/dl konsantrasyonlarda bile solunum durmasına bağlı ölüm görülebiliyor. Bir çok ülkede motorlu araç kullanmak için belirlenen alkol dozu 100 yada 80mg/dl kabul edilmesine rağmen, 5mg/dl kadar küçük bir seviyenin bile engelleme yapabileceği gösterilmiş.

    Bizim konumuzu oluşturan zehirlenme türü ise alkollü içeceklerde ETANOL yerine METANOL kullanılmasıyla ortaya çıkıyor.

    Etil alkole göre daha ucuz ancak çok daha fazla zehirli olan metil alkol bildik bileli alkol bağımlıları tarafından ucuz olması nedeniyle içilir ve yine ucuz olması nedeniyle kaçak içki imal edenlerce içki yapımında kullanılır. İlk etkisi körlük fazla alınması halinde ise maalesef ölüm.

    Metil alkol ülkemizde bakkallarda satılırken, dünyada eczanelerde denetimli bir şekilde satılmakta. Eskiden pompalı gaz ocaklarında yakıt olarak kullanılan metil alkolün günümüzde bu işlevi çoğu yerde ortadan kalktı elbette. Tıbbi amaçla kullanımı ise hiç yok. Bu yüzde mavi ispirtonun bu kadar kolay satılması anlaşılır gibi değil.

    Odun talaşının damıtılmasıyla elde edilen ve endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifriz, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılan metil alkolün (METANOL) ağızdan alınması sonrasında ortalama 30-60 dakika sonra kan düzeyi en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bulantı, kusma, baş dönmesi, baş ağrısı, tansiyon düşmesi ve artmış solunum başlıca belirtiler. Metil alkol, etil alkole göre daha yavaş etki gösterdiği için toksik bulgular geç ortaya çıkıyor ve bu yüzden farkında olmadan aşırı dozda tüketilebiliyor

    Metil alkol zehirlenmesinde en tipik bulgu görme fonksiyonundaki bozukluklar. Bulanık görmeden, geçici ve tam körlüğe kadar değişebiliyor. Sonrasında dolaşım ve solunum bozukluğu, morarma, beyin ödemi ve koma gelişiyor.

    Çünkü maalesef metil alkol vücutta ''formaldehit'' ve ''formik asit''e dönüşerek etkili oluyor. Vücuttaki metil alkol, idrarla formik asit şeklinde atılıyor. Atılımı, emilimi takiben 3-4 gün devam ediyor.
    Kafanızı yeteri kadar karıştırabildik umarım.
    Sağlıcakla kalınız…

    --------------------------------------------------------------------------------




  • Bakın amerikan devletinin sitesi

    http://www.fueleconomy.gov/

    Bir inceleyin bakalım özellikle

    Alternative Fuel Vehicles
    Ethanol-Gasoline Vehicles
    How Fuel Cells Work

    Hybrid Vehicles
    How Hybrids Work
    Possible Tax Incentives



    Başlıklarını....Bir araştırın bakalım LPG varmı??? Ne tür yakıtlar geliştiriliyor dünyada??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 20 Mart 2006; 1:09:05 >
  • bıktım sorunlarından LPG yi çıkaracağım .Şimdi de otoparkta duran komşunun dizel arabasının üst kapak contasını patlatmış.Bir yakıt bu kadar zararlı olur yaw.
  • arkadaşlar,
    şehir şebeke tesisatındaki doğalgazın basıncını yükseltip araç depolarına doldurabilecek bir doğalgaz dolum cihazı uygulaması var mı dünya üzerinde?
    neden Türkiye'de doğalgazlı araçlar yaygınlaşmadı? bilen var mı? bildiğim kadarıyla lpg kitine sahip araçlar uygun depo modifikasyonuyla ve bazı ayarlamalarla doğalgazlı da olabiliyor. ama dolum istasyonları bir türlü yaygınlaşmıyor. nedenini bilen var mı?
    şimdi anadoluda yaygın değil diyenler olabilir. ama ben senenin 365 gününün rahat 355'inde istanbuldayım. geri kalan 10 günü de benzinle gezsem olur. doğalgaz düşünürüm, ama hiç dolum tesisi yok.
  • çok yüksek basınçla basmaları gerekiyor galiba (300bar??) gibi. o yüzden yaygınlaşamıyor, yatırımı pahalı sanıyorum.

    yarım yamalak hatırladıklarım bunlar, iyi bilen biri doğrusunu yazsın da öğrenelim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: dedikodu

    arkadaşlar,
    şehir şebeke tesisatındaki doğalgazın basıncını yükseltip araç depolarına doldurabilecek bir doğalgaz dolum cihazı uygulaması var mı dünya üzerinde?
    neden Türkiye'de doğalgazlı araçlar yaygınlaşmadı? bilen var mı? bildiğim kadarıyla lpg kitine sahip araçlar uygun depo modifikasyonuyla ve bazı ayarlamalarla doğalgazlı da olabiliyor. ama dolum istasyonları bir türlü yaygınlaşmıyor. nedenini bilen var mı?
    şimdi anadoluda yaygın değil diyenler olabilir. ama ben senenin 365 gününün rahat 355'inde istanbuldayım. geri kalan 10 günü de benzinle gezsem olur. doğalgaz düşünürüm, ama hiç dolum tesisi yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: molarrr

    çok yüksek basınçla basmaları gerekiyor galiba (300bar??) gibi. o yüzden yaygınlaşamıyor, yatırımı pahalı sanıyorum.

    yarım yamalak hatırladıklarım bunlar, iyi bilen biri doğrusunu yazsın da öğrenelim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: dedikodu

    arkadaşlar,
    şehir şebeke tesisatındaki doğalgazın basıncını yükseltip araç depolarına doldurabilecek bir doğalgaz dolum cihazı uygulaması var mı dünya üzerinde?
    neden Türkiye'de doğalgazlı araçlar yaygınlaşmadı? bilen var mı? bildiğim kadarıyla lpg kitine sahip araçlar uygun depo modifikasyonuyla ve bazı ayarlamalarla doğalgazlı da olabiliyor. ama dolum istasyonları bir türlü yaygınlaşmıyor. nedenini bilen var mı?
    şimdi anadoluda yaygın değil diyenler olabilir. ama ben senenin 365 gününün rahat 355'inde istanbuldayım. geri kalan 10 günü de benzinle gezsem olur. doğalgaz düşünürüm, ama hiç dolum tesisi yok.



    Yaygın olarak kullanılan 2 tip çelik tank var. (200 ve 250 Bar). 60 Litrelik CNG tankına 10 m3 civarında ve 200 Bar' da doldurulur. LPG' den farkı gaz halinde sıkıştırılarak doldurulması. LNG dedğimiz Likit doğalgaz uygulaması da var. Çift cidarlı tanklarda -160 derecede 6-9 Bar basınçta depolanabiliyor.
    Avrupa' da Metan metereküp fiyatı LPG' nin yarısı. Bizde ise devlet daha DOĞALOTOGAZ dediğimiz CNG başlamadan metreküpüne 0.60 YTL ÖTV konuldu. İstanbul' da ve Ankara' da DOĞALOTOGAZ 1.30 YTL/M3 fiyatlardan satılıyor. Hiç kar marjı yok. Bu nedenle enaz 250-300.000,- USD istasyon yatırımı rantable değil.
    İstanbul' da 3, Ankara' da ise 1 adet OTODOĞALGAZ dolum istasyonu var.
    1M3 doğalgaz=1,1 Litre BENZİN=1 Lt MOTORİN=1.3 Lt. LPG' ye eşdeğer.
    Otodoğalgaz ÖTV konmasının nedeni, devletin motorinden elde ettiği geliri tehlikeye atmamak için.
    Son olarak Amerika-Kanada ve İngiltere' de yavaş dolum dediğimiz, 20-30 mbar' lık ev hattından dolum yapan küçük kompresörler var. Bunlarla bütün gece boyunca dolum yaparak ertesi gün size yetecek kadar doğalgazı aracınıza doldurabiliyorsunuz.
    LPG kitinin hiç bir parçası Doğalgaz' uyumlu değildir. Basınç sınıfları, özellikleri tamamen farklıdır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cela Soylu

    Bakın amerikan devletinin sitesi

    http://www.fueleconomy.gov/

    Bir inceleyin bakalım özellikle

    Alternative Fuel Vehicles
    Ethanol-Gasoline Vehicles
    How Fuel Cells Work

    Hybrid Vehicles
    How Hybrids Work
    Possible Tax Incentives



    Başlıklarını....Bir araştırın bakalım LPG varmı??? Ne tür yakıtlar geliştiriliyor dünyada??



    Arkadaşım adamlar bir galon benzine 2 dolar veriyorlar (1 Galon 3,3 Litre)
    LPG ile neden uğraşsın ?




  • :) O zaman ethanol ve hyrid lerlede ugraşmasınlar :) orada gidilen mesafeler uzak olduğu için onlarada koyuyor benzin fiyatı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: MaviBodrum

    quote:

    Orjinalden alıntı: Cela Soylu

    Bakın amerikan devletinin sitesi

    http://www.fueleconomy.gov/

    Bir inceleyin bakalım özellikle

    Alternative Fuel Vehicles
    Ethanol-Gasoline Vehicles
    How Fuel Cells Work

    Hybrid Vehicles
    How Hybrids Work
    Possible Tax Incentives



    Başlıklarını....Bir araştırın bakalım LPG varmı??? Ne tür yakıtlar geliştiriliyor dünyada??



    Arkadaşım adamlar bir galon benzine 2 dolar veriyorlar (1 Galon 3,3 Litre)
    LPG ile neden uğraşsın ?




  • Bence Hybrid ile uğraşmalarının sebebi para değil tabiki tamamen çevre kirliliği ve kendi milletlerinin geleceği.

    Adamlar senin gibi 1.6 arabaya binmiyorlarki biniyor 5000 motor Dodge Rame sonra çevreyide z..yor doğayıda .

    Amaç geleceği korumak...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: byurt

    Bence Hybrid ile uğraşmalarının sebebi para değil tabiki tamamen çevre kirliliği ve kendi milletlerinin geleceği.

    Adamlar senin gibi 1.6 arabaya binmiyorlarki biniyor 5000 motor Dodge Rame sonra çevreyide z..yor doğayıda .

    Amaç geleceği korumak...

    olay aynen bu sekil.LPG mi alternatif 3. dunya ulkeleri icin bir yakit sekli.kullanirmyim.hayir su ana kadar kullanmadim.ben araba kullanmayi bir Chevrolet impala da ogrendim.ve bir arabada oncelikle guvenlik ve emniyet olmali.yillardir bize dandik fiat lari renault lari peugeot lari maganda arabalarini yedirmisler.hic bisekilde LPG yi bir motor icin uygun bulmuyorum.ben bir motor carterini sokerek motora mudahale etmeyi impala da ogrendim iyiki ogrendim saat gibi motor var ve toplamasi dagitmasi basit.ve uygulamasi pratigi mukemmel.eger motor bilincine sahipseniz onlara asla LPG vermezsiniz derim.paraniza kiyin ama araclarinizla 10 yillik performanslarini 5 yilla geri gelsin diyemem.dusunun elinizde muekmmel bir mustang var nadir bi arba ama sahip oldunuz dusesd veya degil.bu arac 30 senelik bir motora sahip ileri teknolojiye gorede degil ama ileri bir hesapla uretilmis.o motora kiyip LPG verebilirmisiniz.gidin adi sahinlerinize dogan lariniza maganda arabaniz 206 niza LPg verin bisi olmaz.ama 3600 cc bir detroit motora intihar gibi bisey yapmis olursunuz.LPG mi lpg li araclarda kullanmaya devam edebilirsiniz.




  • evet katılıyorum

    anti lpg cilere açıkça hodri meydan
    benzin dolu bir otomobil deposu ile içi tamamen dolu bir lpg deposunu ateşe atsınlar hangisi patlayacak inflak edecek denesinler ondan sonra konuşsunlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: crepassio

    arkadaşlar bişeyin ayrımını yapmamız gerekiyo

    öldüren de
    patlayan da LPG diil... kalitesiz işçilik, bilinçsiz tüketicilik...

    sen adam gibi yerde adam gibi lpg taktırırsan
    sen adam gibi bakımlarını yaptırırsan..
    o zaman risk minimum a iner..

    o yüzden lpg=bomba fln gibi iddialı yorumlarda bulunmayalım..


  • Arkadaşlar aracım 98 Model Peugeot 306

    Lpg dönüşümü için gittiğim bir bayi bana aracıma taktıracağım sıralı sistem lpg bile olsa sorun çıkaracağını, bu nedenle aracımı satmam yönünde telkinlerde bulundu.Sebebini sorunca Peugeotlarda lpg nin sorun olduğu gibi birşeyler söyledi. Doğruluk payı varmıdır.
    Yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brava

    Arkadaşlar aracım 98 Model Peugeot 306

    Lpg dönüşümü için gittiğim bir bayi bana aracıma taktıracağım sıralı sistem lpg bile olsa sorun çıkaracağını, bu nedenle aracımı satmam yönünde telkinlerde bulundu.Sebebini sorunca Peugeotlarda lpg nin sorun olduğu gibi birşeyler söyledi. Doğruluk payı varmıdır.
    Yardımlarınızı bekliyorum



    bunu yazacak başlık burası mıdır arkadaşım? bu başklıkta lpg hakkında kimin teknik bilgisi var ki sana yardımcı olsun? 45 sayfalık topiciğe yazmalısın böyle soruları, orada bir ciddiyet var, burası işi bilenlerin bilmeyen antilpgcilerle t.şşak geçtiği bi yer... buradan bir sonuç elde edemezsin. soruna gelince sen derhal o lpgciden uzaklaş, gayet tabiki takılır. örnekleri bende mevcut...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur@ -- 21 Mart 2006; 11:55:29 >
  • Siz yine t..şşak geçmeye devam edin.Bende uygulamaları mevcut derken bilgi sahibi olduğunuzu açıkça beyanda bulunmuşsunuz zaten.İlginize teşekkür ederim.Ben topic değiştireyim bari.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onur@
    bunu yazacak başlık burası mıdır arkadaşım? bu başklıkta lpg hakkında kimin teknik bilgisi var ki sana yardımcı olsun? 45 sayfalık topiciğe yazmalısın böyle soruları, orada bir ciddiyet var, burası işi bilenlerin bilmeyen antilpgcilerle t.şşak geçtiği bi yer... buradan bir sonuç elde edemezsin. soruna gelince sen derhal o lpgciden uzaklaş, gayet tabiki takılır. örnekleri bende mevcut...


    T.şşak geçenlerle t.şşak geçilenleri ayrı ayrı yazarmısın?
    Hangi listede olduğumu merak ettim de.
  • Burada kimsenin LPG konusunda teknik bilgisi olmaması normal :) LPG taktırıp kimse başına dert alıp ondan sonra oluşan problemleri çözmek için teknik detayları oturup ögrenmek istemiyor.

    AAA onur az önce bir BMW X5 jeep i yalova feribotuna almadılar sebep ne biliyormusun arabada LPG varmış.. Hayy denyo hayy..X5 e lpg taktırmış..
    quote:

    Orjinalden alıntı: bravaman


    quote:

    Orjinalden alıntı: onur@
    bunu yazacak başlık burası mıdır arkadaşım? bu başklıkta lpg hakkında kimin teknik bilgisi var ki sana yardımcı olsun? 45 sayfalık topiciğe yazmalısın böyle soruları, orada bir ciddiyet var, burası işi bilenlerin bilmeyen antilpgcilerle t.şşak geçtiği bi yer... buradan bir sonuç elde edemezsin. soruna gelince sen derhal o lpgciden uzaklaş, gayet tabiki takılır. örnekleri bende mevcut...


    T.şşak geçenlerle t.şşak geçilenleri ayrı ayrı yazarmısın?
    Hangi listede olduğumu merak ettim de.




  • Bence bu ANTI-LPG' ci tipler çeşit çeşit.
    Bir çeşiti aracında LPG kullanıyor ama forumda LPG karşıtı modunda yazarak kafa buluyor. Bir nevi tatmin oluyor. (Psikopatlar ve mazoşistler)
    Diğer bir çeşidi ise henüz LPG' ye geçmemiş ama ciddi ciddi geçmeyi düşünüyor, fakat soruları tersten soruyor.
    Bunlara cevap verince tatmin oluyorlar, dedimki dediki muhabbetiyle masturbasyona devam ediyorlar. Bu tuzağa düşmemek lazım.
    Şöyle bir bakarsanız bu tipleri forumdaki her topicte görürsünüz, ilgili ilgisiz hepsine takılıp fikir beyan edip tartışma yaratıyorlar. Yani bir nevi AJAN PROVOKATÖR.
    Yaptıkları ayıptır. Samimiyetle soru soran, öğrenmek isteyen, araştıran insanların haklarını da gasp ediyorlar. Bunlar gaspçı, kapkaçcı.
    Bunları ayıklamak lazım. Biraz sabır istiyor tabi.
    Gerçekten doğruları öğrenmek isteyen insan, bu sitede LPG konusunda açılmış topiclerden bir kaç sayfa okur, hem sorularına cevap bulur, hemde doğruyu öğrenir. Yüzlerce sayfa var. Eğer okumuyorsa bilin ki kafa buluyor. İşin özeti budur..
    Ayrıca, Anti-LPG' cilere sempati duymuyor değilim. Devam arkadaşlar. Herkes LPG taktırırsa halimiz nice olur?
    1,5 Milyon ton Otogaz tüketimi 2' ye katlarsa UNAKITAN bu işe hemen el koyar. Bundan da en fazla LPG sayesinde köyünden kasabasına gidebilen, hafta sonları arabasına binen vatandaşım etkilenir.
    Yaşasın benzin, yaşasın dizel..!
    Araç sayısı artıyor, benzin-dizel satışları geriliyor... Ne oluyor kardeşim...




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.