Şimdi Ara

LPG yi sökmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lpg li aracım var. lpg den artık gına geldi. tüp beyni, hortumu, tankı, o su bu su derken masraf açmaya devam ediyor. sabah gene stop etti yolda bıraktı. çalıştırmaya zorlarken aküyü bitirdi. benzinde araç sanki hafiflemiş gibi, çok rahat şekilde yoluna devam ediyor. LPG yi kullanma benzinde kullan derseniz, kullanmayacağım şeyi çıkarmam lazım. çıkarmak ne kadar maliyet açar? bu arada şehir içi LPG de 15 litre yakıyor araç. benzin fabrika verisi 9 LT.


    lpg yi ben takmadım, aldıgımda vardı. lpg markası atiker. araç 1.6 atmosferik




  • Benzin ile binmeye gözün alıyorsa söktür ama fabrika verisi 9 litreyse o araba 11 rahat yakar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hocam, lpg ucuz diye alıyorsun fakat bu sefer ardından gelen problemlere para harcıyorsun. 2021 yeni nesil LPG lerden olsa hadi neyse, onlar artık benzinden ayırt edilemeyecek kadar gelişmiş sistemler ama atikerin eski lpg lerinin ne olduğu ortada. hesaplama yapınca aylık 70-100 TL arası daha ucuz yakıt alıyormuşum. fakat o 70-100 tl bi şekilde benden kat kat çıkıyor.

  • Söktürün gitsin , emme manifoodunda az bı tadilat gerekir hepsi o.
    Tüpçülerin çoğu kasap ..
    Fabrikasyon LPG yoksa uzak duruyorum o araçtan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla en iyisi öyle. eski tip LPG ler çok fazla masraf açıyor maalesef.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limelar

    valla en iyisi öyle. eski tip LPG ler çok fazla masraf açıyor maalesef.

    Aracınıza tüp takarken tüpçüyü görseniz arabayı katletti dersiniz kavga çıkar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik sokak arası ustaları biliyoruz hocam, sadece LPG değil, her işte öyleler. geçen sene araç yaptırmaya gittiğimde, çırak mı artık, arkadaşı mı neyse işte; sağ koltuğa oturmuş, yatırmış sonuna kadar koltuğu, ayaklar torpido da.. ooh dedim keyfe gel, ayaklar yağlı batık, torpidonun içinden geçmiş, yapışkan - yağ lekesi çözmeye çalışmıştım o zaman. koskoca izler bırakmıştı. o yüzden heryerde aynılar. kendi canları ufacık yanarsa hemen yaygarayı koparırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limelar

    klasik sokak arası ustaları biliyoruz hocam, sadece LPG değil, her işte öyleler. geçen sene araç yaptırmaya gittiğimde, çırak mı artık, arkadaşı mı neyse işte; sağ koltuğa oturmuş, yatırmış sonuna kadar koltuğu, ayaklar torpido da.. ooh dedim keyfe gel, ayaklar yağlı batık, torpidonun içinden geçmiş, yapışkan - yağ lekesi çözmeye çalışmıştım o zaman. koskoca izler bırakmıştı. o yüzden heryerde aynılar. kendi canları ufacık yanarsa hemen yaygarayı koparırlar.

    Al benden de o kadar titiz tamirci buldunuz mu peşini bırakmayın para mühim değil gerçekten pahalı gibi görünebilir belki ama ucuz işin daha pahalıya mal olacağını garanti edebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle, bide sırf ustalar araç beğenmiyor, parça bulunmuyor diye istediğin araçta alınmıyor. mesela ben c6 almak istiyorum ama gel gelelim ki, c6 yı sanayiye çeksen kimse bakmıyor. herkes alışmış artık uno, şahin, serçe, albea, linea vsvs

  • Araç markası ne hocam
  • Doğru yolu bulmuşsun hocam,14 tane lpg li arabam oldu kimşne kendim taktırdım kiminde takılıydı.az yakıyormuş gibi hissettirse de sonunda cebinden yüklü olarak geri ödüyorsun.bende benzinde taksit taksit ödüyorum arabamda sağlam kalmış oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCandlesss -- 23 Şubat 2021; 0:1:55 >
  • Patlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPGye hep karşıydım hala karşıyım benzin alamıyosan benzinli araba alma

  • 1.6 atmosfetrik bir araçta lpg sorunsuz uzun yıllar kullanılır.


    Aldığınız kişi muhtemelen merdiven altı bir yerde montaj yaptırmıştır.


    Sorun yaşamamak için Üçel mühendislik, candan mühendislik gibi kurumsal lpg merkezlerini tercih edin.


    Sorununuza kesin bir çözüm bulurlar.


    1.6 atmosferik araçlarda sorun çözmek işi bilene zor değildir.


    Bilmeyen söke değiştire arıza bulmaya çalışır.

  • yaklaşık 7 senedir 2 farklı aracımda lpg kullanıyorum. taktırırken özellikle 1-2 fazla verip hepsinde prince taktırdım. 1 defa stop etmedi, 1 defa rutin filtreler harici bir parça değiştirmedim. Bence söktürmek yerine yetkili bir brc, prince, landirenzo bayiine götürün, tankı vs aynı kalsın da beynini vs değiştirtin kullanın. lpg den sonra benzinli araca binmek insanı çok yorar

  • Önceki aracım 1999 Corolla idi. Atiker OBDII taktırdım. 8 yıl sorunsuz bindim. Sattım. Alan komşum. O da 3 senedir sorunsuz binmeye devam ediyor.


    2 senede bir bakımını yaptırdım. LPG'yi sürekli Shell'den aldım. 130'un üzerine LPG ile çıkmadım. Performanslı kullanacaksam benzine alıp kullandım. En ufak bir sorun yaşamadım.


    LPG ekonomi yapmak için takılır. Performanslı kullanacaksan veya deli gibi gideceksen, LPG cüzdanına yarar değil zarar verir.


    Şimdiki aracıma Candan'da BRC taktırdım. Yine aynı sürüş kuralları ile kullanıyorum. Henüz 3 yıl oldu. Sorun çıkarması için erken denebilir. Ama bakımlarını yaptırdığım sürece sorun çıkmayacağını düşünüyorum.

  • hangi şehir ? usta önerisinde bulunalım.

  • Saat gibi çalışan cruze a LPG taktirdim. Adam tesisatı düzgün yapmamış 10 bin civarı masraf ettim LPG yüzünden. Yakıttan kazanacağımi tamire verdim. Benzinde binseydim daha ucuza gelecekti.
  • cruze mu hocam bende söktürmeyi düşünüyorum araç normalde tek marşta çalışıyor lpg de kontok kapattığım zaman 3. marşta çalıştırıyor sıkıldım gazdan

  • LPG pismanliktir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.