Şimdi Ara

LPG'ye geçtim ve aracım artık gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Aylar sonra 2004 Honda Civic Es7 aracıma egsoz muayenesine gitmek için lpg aldım ve aracımı bu şekilde kullandım, çekişte sıkıntı vardı, e tabi aylardır benzinde kullanmanın getirdiği konfordan dolayı öyle hissediyorum dedim. 2. gün araba tüpe alışsın diye uzun yol yaptım, yokuşlarda motorun teklediğini fark ettim. Sonra benzine geçmeye karar verdim ve o andan itibaren motor daha kötü oldu. Motor ışığım yanıp sönmeye, araba ise öksürmeye başladı. Bir şekilde eve gelip aracımı istop ettim ve buraya yazdım.


    Aklıma gelenler


    1- Kalitesiz LPG aldım

    2- Aylar sonra LPG kullanımı enjeksiyonlarımı tıkadı


    Sizce nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkeez41 -- 11 Şubat 2024; 20:7:57 >



  • 1. Olasılık ateşleme sisteminde problem var önce bujiler değiştirilir düzelmezse bobin değiştirilir. Bobin buji kurtarmazsa kompresyon testi yaptır subaplar yanmış olabilir
  • Aracınızın ne olduğunu biz mi tahmin ediyoruz peki?

  • unlamed U kullanıcısına yanıt

    Çok iyi bilmediğim için mazur görün, ateşleme marş ile alakalı bir şey değil mi? Yani yol boyunca süre gelen bir sıkıntının sebebi bujiler olabilir mi?

  • Öncelikle aracın benzinli halinin stabil çalıştığına emin olunması gerekiyor. UzakTAN anlatılanlara bakınca ateşleme veya yakıt sistemi ile alakalı bir durum gibi gözüküyor mekanik bir sıkıntı olabileceği gibi elektronik sensörel bir sorun olması da çok muhtemel. Detaylı bakılmadan bir şey söylemek zor..

  • Mekanik birşey olacağını zannetmiyorum. Enjeksiyon da öyle tıkanabilecek bi sistem değil kurum yapar en fazla. Ayrıca LPG de belki çok az bi miktar hissedilir performansın düştüğü de o dediğin kadar olmaz. Benzin de de aynı çalışıyorsa ateşleme de sorun olabilir.
  • Bu şekilde arabayı hareket ettirmek istemediğim için aracın bujilerini kendim değiştireceğim. Ayrıca LPG ustamı aradığımda, yapabiliyorsam LPG vanasını elimle kapatmamı söyledi. Onu da deneyeceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.