Şimdi Ara

LPG Montajı ve Kullanımı ile ilgili herşey, LPG & Dizel Mukayeseleri (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.203
Cevap
8
Favori
903.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DİZEl al derim
    LPG düze yolda iyi fakat dağlık, rampalı alanlarda sıkıntılı.
    Araç motoru 1900 ve üzeri olurssa LPG da cok etkilemez ama
    ben Yinede Dizel derim

    quote:

    Orijinalden alıntı: vakur42

    arkadaşlar merhaba,
    ben de topicin çoğunu okumaya çalıştım ancak kolay değil 103 sayfa.
    benim size sormak istediğim bir konu var çok arada kaldım.
    yardımcı olursanız sevinirim. görüşleriniz benim için çok önemli...

    2009 model focus titanyum hb 15-20.000 km civarı 30-31.000 tl verip lpg mi taktırmak yoksa;
    2009 model focus titanyum hb 15-20.000 km civarı (biraz daha sıkıp) 35-36.000 tl verip dizel mi almak mantıklı?
    (ikisinin de sorunsuz, temiz olduklarını varsayarsak, ikisi de 2. el!..)
  • DIZEL ALIP YAKMA KENDINI BENCE LPG ..
    CEKISDE DUSMUYOR.
  • yokuslarda, dagliklarda cekis dusuyor deniyor ya.
    daglik alana geldiginde bir muddetligine benzine gecirsek arabayi ne farkediyor. eski cekise donuyoruz degil mi?
  • Arkadaşlar LPG'li 98 clio aldım... ilk başlarda kilometrede 40 kuruş yakıyordu... sonra gaz sızdırmazlık raporu almak için gittiğimde gaz sızdırdığını öğrendim... şamandıra değişti... ancak hala 30-35 kuruş civarı yakıyor. aynı zamanda arabayı ilk çalıştırdığımda ısınana kadar stop ediyor... enjeksiyonunda bir problem olduğunu düşünüyorum... sizce problem nedir?
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bugün 2. el bir reno 19 aldım. araçta lpg var ve ruhsata işli. Aracın vizesi ise 2011 nisan ayında doluyor. Yalnız araçta takılı olan lpg tankını süresi bu ay doluyo (10 Yıl olmuş) Merak ettğim hususlar
    1- sadece tankın değişmesi yeterli mi yoksa tüm sistem değişecek mi?
    2-Sadece tank değişecekse maliyeti veya tüm sistem değişcekse maliyeti ne olur?
    3-tank veya tüm sistemi değiştiğinde aracın vizesine 1 yıl olmasına rağmen tekrar vizeye girmesi gerekir mi?
    Aracım Reno 19 Europa 1.6 RT 95 model.
    Şimdiden teşekkür ederim. (Araçta hangi marka sistem olduğunu bilmiyorum :)
  • herkese selam

    benim 1,4 albea aracımın üzerinde BRC marka sıralı sistem lpg kiti bulunmakta fakat lpg enjektörünün biri çalışmıyorb araba tekleme yapıyor yer değiştirdik yine aynı enjektör çalışmıyor yani kablolarda problem yok
    brc enjektörün tanesi 150 tl ve takım satmak istiyorlar

    sorum şu BRC marka lpg kitine Atikerin enjektörlerini taksam çalışır mı deneyen var mı?

    Atiker yenisi takım 200 tl, çıkması ise 50 tl'yw bulunyor
    bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum not: (brc enjektörün tamiri yok )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaviBodrum

    LPG motoru öldürür diyen cahillere !

    Normalde kullandığın aracın yağı 4000 km de değişmesi gerekiyorsa LPG de bu oran 2 ye katlıyor ve 8000 km de değiştiriyorsun. Bir aracın motorundaki yağ geç kirlenirse ne olur. motorun ömrü uzarmı kısalırmı bi araştır.

    + Bi benzini yak, çıkan isi kurumu gör. Birde lpg nin yanmasına bak. Ne is var ne kurum. İs kurum olmayınca hava kirliliği oranı da düşüyor.

    3 sene önce başımızdan geçen bi olayı söyleyim sana. İnanıp inanmamak sana kalmış.
    280 SEL bir mercedes e taktık. araç Bülent Ecevit'in eski makam aracıymış. aracın yeni sahibi aracına çok düşkün bir kişi. kafasındaki soru işaretlerini yok ederek LPG montajına ikna ettim. Taktık gayet iyi bir şekilde çalıştı ve 3 yıl civarında kullandı. Sanayiye gittiğinde ustanın birisi " abi neden LPG taktın motoru öldürüyor LPG" demiş. bizimkide beni inandır o zaman aç motoru parası neyse komple ödeyeceğim diyor ve motoru açtırıyor. işlemler bittikten sonra geldi buraya ve pistonların 0 motordaki gibi tertemiz ve parlak olduğunu söyledi ve piston üzerine yapışan hiç bir is - kurumun olmadığını söyledi. böyle bir durumda motorun ölme ihtimali varmı?

    + taksiciler bunu 95 yılından beri kullanıyor. ve hiç yapmasalar günde 100 km yapıyorlar. pazar günleri çalışmadığını düşün senede 313 gün 100'er km den senede 31,300 km yaptığını çok rahat anlarız. bırak sen buna 30,000 km de. 9 senede 270,000 km yapar. eğer böyle bişey olsaydı 270,000 km ye kadar taksilerin patır patır dökülmesi gerekirdi.

    + bırakın hadi ustayım diye dolaşan ustaların lafına inanıp LPG motor yiyiyo diyelim. km başına 50,000 tl kazanç sağlasan lpg de ki çok daha fazla kazancın oluyor. 100,000 km dede motor yediğini var sayalım. 5,000,000,000 TL zaten karın olacak. 2-3 milyarada en baba motoru sıfırlarsın. sen de 4 milyar. yine 1 milyar kardasın.

    Uzmanından

    süper yorum.korkularımı giderdin kardeş




  • internetten buldugum bir yazı




    LPG'li Araç Nasıl Tam Güvenli Olur?
    LPG'li araç kullanımı, bazı önlemlerle tam güvenli hale getirilebilir. İşte pratik tavsiyeler...
    Benzinden ucuz olmasının yanında aracın çeşitli aksamlarının ömrünü uzatması nedeniyle de ekonomik olan LPG'li araç kullanımının, bazı önlemlerle tam güvenli hale getirilebileceği bildirildi.

    Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, benzine göre daha ekonomik olması nedeniyle LPG'li araç kullanımının giderek arttığını söyledi.

    LPG'nin benzinden ucuz olmasının yanında aracın çeşitli aksamlarının ömrünü uzatması nedeniyle de ekonomik olduğunu ifade eden Kalyoncu, ''LPG, motoru temiz tutar, karbon ve kurum oluşturmaz. Dolayısıyla da motorun ömrünü uzatır. Yanma odalarında ya da ateşleme bujilerinde tortu oluşturmaz. Ateşleme bujileri, diğer yakıtlardan, özellikle benzin kullanan araçların motorlarındaki bujilere göre daha uzun ömürlüdür'' diye konuştu.

    LPG basınç altında depolandığından benzin yakıt pompasının devrede bulunmadığını, bu nedenle yakıt pompası onarım ve değişim masrafı olmayacağını vurgulayan Kalyoncu, ''LPG yakıtlı motorlardaki karbüratör, birkaç hareketli parça ve kirliliği engelleyecek havalandırmasız basit bir mekanizma olup, karbüratör servisi ve tamiri yok denecek kadar azdır. Tüm bu nedenlerle LPG yakıtlı motorlar, yıl içinde daha fazla gün ve saatte çalışabilir'' dedi.

    -LPG'Lİ ARAÇLAR, BİRAZ ÖZENLE ''TAM GÜVENLİ'' OLABİLİR-

    LPG'li araç kullanımının tam güvenli hale getirilmesinde ise tüketiciye önemli görev düştüğünü belirten Kalyoncu, LPG sistemlerinin, montajından başlayarak kullanılmasına, bakım ve periyodik kontrollerine kadar dikkat edilmesi gereken bazı kurallar olduğunu söyledi.

    Kalyoncu, LPG dönüşüm sistemi montajı yapıldıktan sonra ilk olarak, kullanılan malzemelerin ve yapılan montajın standartlara uygun olup olmadığı konusunda Makine Mühendisleri Odasına başvurulması gerektiğini bildirdi.

    LPG'li araçların periyodik bakımlarının her 10 bin kilometrede bir yaptırılması gerektiğini ifade eden Kalyoncu, şöyle devam etti:

    ''Aracın güvenli çalışması için de bazı önlemler alınması gerekiyor. LPG tankı üzerinde bulunan multivalf, tankın yüzde 80 doldurulmasını sağlayacak şekilde ayarlanmıştır. LPG dolumu sırasında daha fazla yakıt almak amacıyla LPG tankının ileri geri sallanması, multivalf ayarının bozulmasına neden olur. Bu durumda LPG tankına daha fazla yakıt alınır ve bu çok tehlikeli bir durumdur.''

    Motorun ilk çalıştırılması veya stop edilmesi durumunda güçlü bir LPG kokusu duyulmasının normal olduğunu belirten Kalyoncu, şunları kaydetti:

    ''Ancak araç çalışmaya devam ederken meydana gelen LPG kokusu herhangi bir sızıntıya işarettir. Bu durumda araç, hemen yetkili servise götürülmelidir. Araç herhangi bir ateşe yakın bölgeye park edilmemelidir. LPG buharı havadan ağırdır, herhangi bir kaçak olduğunda LPG en düşük seviyeye yönelir. Bu nedenle araç, gaz sızıntısı ihtimali düşünülerek çukur ya da buna benzer alanlara park edilmemelidir.''

    LPG'li araçların yer altı otoparklarına park edilmemesi, araçta açık alevli ısıtıcıların kesinlikle kullanılmaması gerektiğini ifade eden Kalyoncu, yakıt kaçağı oluştuğunda ise sigaraların söndürülmesi, motor ve tüm elektrik aksamlarının kapatılması gerektiğini bildirdi.




  • Merabalar 2a ve şen mühendislik size ozel olacak ama;
    ben aracımı 2003 yılında sıfır aldım peugeot307sx ve şimdiye kadar hiçbir yerine dahi ellettirmeden itina ile kullandım (benzinle)
    bana iyi, temiz ve sağlıklı bir montaj garantisi verirseniz 7 sene sonra lpg taktırmak isterim. İstanbul içinde neresi olursa fark etmez
    yeterki temiz ve cok sağlıklı bir montaj olması.
    Bana önerileriniz neresi ve ne şekilde birde hangi marka lpg olabilir..

    Teşekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CUBISM

    Merabalar 2a ve şen mühendislik size ozel olacak ama;
    ben aracımı 2003 yılında sıfır aldım peugeot307sx ve şimdiye kadar hiçbir yerine dahi ellettirmeden itina ile kullandım (benzinle)
    bana iyi, temiz ve sağlıklı bir montaj garantisi verirseniz 7 sene sonra lpg taktırmak isterim. İstanbul içinde neresi olursa fark etmez
    yeterki temiz ve cok sağlıklı bir montaj olması.
    Bana önerileriniz neresi ve ne şekilde birde hangi marka lpg olabilir..

    Teşekkurler

    vala istanbulu bilmem ama İzmit te Faruk Sevgili vardır. yolunu buralara düeşerse bence mutlaka FS otogaz taktırın
  • Be beyler bende avensis 1.6 linea var ama tüplü ilk sahbi takmış tüpten dolayıda yol bilgisayarım çalışmıo ilk sahibine sorduğumuzda ise adamın

    tüple alakalı siz yaptırsanızda bi süre sora qine ekran qöstermez dedi bunun la ilqili başka bilqiler açıklayıcı olarak yardım edrseniz çok memnun olurum

    şimdiden teşşekkürler...
  • bizde şirket aracı olarak kullandığımız megan 2 dizel 170 binde 2 kez turbo değişdi bir kez keçeler normal bakımları dışında.. yağ yakmaya başladı araç ayrıca ilk günkü kadar ekonomik ve sessiz de değil artık..

    şirkette hyundai accentte var lpg li araç 230 bine dayandı banamısın demiyor tık yok.. sıfırken fabrika çıkışlı lpg li aldık yani sonradan biz taktırmadık bu hyundainin taksi filo şirketlere ürettiklerinden.. araç 230 binde daha lpg den en ufak bir arıza sıkıntı vermedi ve gayet ekonomik motorda ilk günkü gibi..
  • Arkadaslar 2005 Model 1.4 Ford Fiesta aracımıza bugun babam İzmir/Çiğlide Atıker sıralı sistem lpg takrırmıs, aracı 1 saat önce garaja çektim, sanki çekiş gücü azalmıs gibi geldi böle tuhaf ne bileyim debriyaj altın hafif üzerinde kavrıyordu şimdi ayağımı ortanın biraz üzerinde çektiğimde kavrıyor, ben mi evham yapıyorum bilmiyorum; Usta 35 litrelik SİMİT tank takmıs, fakat 7 litresi içinde kalıyomus yani 28 litre siz ce az değil mi?
    28 litre ile kaç KM yol yapabilirim. Saygılar...
  • Arkadaşlar 2005 Model Clio HB 1.2 16v aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum. Kullanıcıların objektif tavsiye ve yorumlarını duymak isterim.. Marka-model vs. zaman ayırıp cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navigator_

    Arkadaslar 2005 Model 1.4 Ford Fiesta aracımıza bugun babam İzmir/Çiğlide Atıker sıralı sistem lpg takrırmıs, aracı 1 saat önce garaja çektim, sanki çekiş gücü azalmıs gibi geldi böle tuhaf ne bileyim debriyaj altın hafif üzerinde kavrıyordu şimdi ayağımı ortanın biraz üzerinde çektiğimde kavrıyor, ben mi evham yapıyorum bilmiyorum; Usta 35 litrelik SİMİT tank takmıs, fakat 7 litresi içinde kalıyomus yani 28 litre siz ce az değil mi?
    28 litre ile kaç KM yol yapabilirim. Saygılar...

    izmir şehir içinde 250 km yapman gerekir
    evhamlarına gelirsek bence psikolojik
    takma kafana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur@

    quote:

    Orjinalden alıntı: roverci

    ONUR,
    HEP ŞEHİRİÇİ KISA MESAFE, 388 KM DE 159 YTL BENZİN ALDIM... 98 OKTAN... YANİ 100 KM DE 13,58 LT..
    1 KM DE 0,410 YKR..........
    ARABAM LPGLİ OLSAYDI, 13.58*1.2*1.34=0,218 YKR HARCAYACAKTIM 1 KM DE...
    OLAY AÇIK VE NET. YORUMA BİLE GEREK YOK...
    İLAVE NOT: BENİM BENZİN IŞIĞIM ÇOK KISA SÜRELİ YANAR, HEP FULLERİM AMA, GAZA BASARKEN AYAĞIM TİTREMİYOR DERSEM YALAN OLUR.

    quote:

    Orjinalden alıntı: onur@
    bunun dışında lpg ye ne gerek var, kaç lira yakıyo ki, yazık vs diyen insanların arabalarına ne zaman baksam benzin lambaları yanıyor. gaza basarken adamların ayakları titriyor. ben de arabamla gönlümce geziyorum. aklımın estiği, canımın istediği her yere gidiyorum. 45 ytl lpg alıp 300+ km yapıyorum. soruyorum acaba hangisi güzel?






    onur kardeş sana pm atam dedim beceremedim bi akıl hocalığı varparsan memun olurum ben 17.5bin 18 bin felan punto alacağım baya hoşuma gidiyor nese benım aklımda dizel almak vardı baya araştırma yaptım ve sizlerin yazılarınızı okudum %90 okudum desem yeridir ve sizden sağlıklı bilgi alacagıma guvenıorum sizinde dediğiniz gibi ayda 1500km yapmam imkansız benimki nezih bi aile arabası olacak hafta içi arasıra hafta sonu oraya buraya çevrenizde vardır elbet bayramlarda sag sola memlekete falan şimdi siizn yazılarınızı okuduk tan sonra %40 dizel %60 lpg olarak fikir değişimine uradım sizcede dizelmi alim yoksa bezinli alıp lpgmi taktirim...yardımcı olursanız sevinirim malum bide dizel bakımları...




  • mademki az kullacaksınız ya gaz taktırmadan kullanın yada prim yapması için dizel alın.(dizellerde artık benzinli fiyatına yakın küçük araçlarda)LPG işine hiç girme derim.ben çıktım kurtuldum.şimdi dizel aracımla ayda bir benzinliiğe uğruyorum.eskiden (zaten aracın ufaklığından dolayı küçük depo taktıracaksınız) 3 günde bir gazcı ya uğruyordum.kredi kartlarının kampanyalarındanda yararlanamıyorsunuz haliyle.satarkende dizel araç daha karlı.ayrıca kışın gaza geçti geçmedi gibi (kışın motor geç ısınır bildiğiniz gibi)sorunlarlada karşılaşmazsın.ayrıca LPG kendini az kullanırsan eğer en az 4 yada 5 yılda kendini amorti eder.sonuç olarak LPG çok itici bir tasarruf yöntemi.onur hocada üç aşağı 5 yukarı böyle diyebilir.belki farklı olarak LPG monte edilmiş bir araç tavsiye edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortunasuper -- 16 Ekim 2011; 20:17:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortunasuper

    mademki az kullacaksınız ya gaz taktırmadan kullanın yada prim yapması için dizel alın.(dizellerde artık benzinli fiyatına yakın küçük araçlarda)LPG işine hiç girme derim.ben çıktım kurtuldum.şimdi dizel aracımla ayda bir benzinliiğe uğruyorum.eskiden (zaten aracın ufaklığından dolayı küçük depo taktıracaksınız) 3 günde bir gazcı ya uğruyordum.kredi kartlarının kampanyalarındanda yararlanamıyorsunuz haliyle.satarkende dizel araç daha karlı.ayrıca kışın gaza geçti geçmedi gibi (kışın motor geç ısınır bildiğiniz gibi)sorunlarlada karşılaşmazsın.ayrıca LPG kendini az kullanırsan eğer en az 4 yada 5 yılda kendini amorti eder.sonuç olarak LPG çok itici bir tasarruf yöntemi.onur hocada üç aşağı 5 yukarı böyle diyebilir.belki farklı olarak LPG monte edilmiş bir araç tavsiye edebilir.

    ewet doru aslında onur hoca da aynını dıyor zaten ayda 1500 km den az yapacak dizel alsın dio bence en mantıklısı bu :))




  • Bence de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hattori Hanzō -- 3 Mart 2012; 17:14:34 >
  • Dizel'in bakımları ve servisi pahalı oluyor, ama kapalı otoparklara girmek gibi bir avantajı da var.
  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.