Şimdi Ara

LPG İstasyon fark ediyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LPG'li bir araca sahibim.


    LPG İstasyon fark ediyor mu?


    Oturduğum şehirde maalesef Shell olmadığından dolayı, sabit 2 firmadan LPG alıyordum. Birisi "Petrol Ofisi" ve bir diğeri de "TP"


    Geçen şehir dışına giderken, yolda Shell gördüm ve girdim. Boş depoyu doldurtup yola çıktım. Yolda iken arabada değişiklikler fark ettim. Araba kendine geldi gibi oldu. Performansta düzelme, hafif bir artış hissettim. Dip gaz çıktığım rampaları yarım gazla çıkabildiğim zamanlar oldu. Litre bazında pahalıya alsam da (11.92 Lira) tüketimi ideal seviyedeydi.


    Depoyu bitirip tekrar kendi şehrimden Petrol Ofisinden aldım. Araba eski haline gene döndü. Zorlanmalar başladı ve çiğ gaz kokusu geliyordu. Galiba düzgün yakamadığından. O gazı da bitirdim ve tekrar şehir dışındaki Shell'e gittim ve oradan aldım, araba gene düzeldi.


    Dizelde fark olur diye biliyorum ama LPG sonuçta bi gaz. Bu kadar fark olması normal mi? Ucuz diye aldığım firmalarda hep çiğ gaz problemi yaşadım ve yakıt tüketimi artışı oluştu. Bir tanıdık bana "Gazın iyisi kötüsü yok, ucuzunu al geç" demişti bana.


    Nadiren BP'den alıyorum, orası da fena değil ama Shell'i seviyor galiba benim araba.


    Uzun yolda adı sanı belli olmayan aşırı ucuz LPG satan yerlerden de aldım zamanında, oralarda çok sıkıntı çektiğim zamanlar oldu.








  • Biliyorum kızacaksınız ama kuruş hesabı yaptığım zaman;


    Shell -> 1 Lira 47 Kuruş yakmışım. (11.92 den almıştım)

    TP -> Tam 2 TL yakmışım. (11.51 den almıştım)


    3-5 kuruş indirimli gazın faydası yok sanırım.

  • Gazın basıncıyla oynayıp hava basabiliyorlar, araca zarar vermeden en kolay hile yapılan yakıt lpg dir.

  • tsufrankwoli kullanıcısına yanıt

    Hava basıldığını nasıl anlarız peki? Sürüşte nasıl belli eder kendini? Çok tüketim ve çekiş düşüklüğü yaratır mı?


    Havacılar'dan kurtulamadık. Neresi iyi neresi kötü anlayamıyorum artık.

  • 90 bin km lpg'li araç kullandım. Çok abidik bir yer olmadığı sürece en ucuzunu aldım.


    Ne filtrede pislik vardı ne araçta bir sorun. Çoğu şey bana psikolojik ve yorgunlukla alakalı geliyor.


    Ek olarak bu gazlar hep uzun yolda alındı.

  • Bence mümkündür.. iyi bir yerden yakıt alınız..

  • 300 bin kmden fazladır lpg li otomobiller kullandım. 1-2 kez hariç asla çekiş problemi hissettiğim yerler olmadı .Şehirler arası yolculuklarımda yıkık dökük adı duyulmamış istasyonlar hariç her yerden lpg alırım.


    Ankarada şehir içinde sürekli en ucuz satan yerlerden lpg alırım. Ne filtre ile ilgili sıkıntı ne de çekiş problemi yaşadım. Lpg litre fiyatları rekabet üzerinden şekilleniyor. 2-3 istasyonun yanyana olduğu, rekabetin yoğun olduğu istasyonlardan güvenle ucuza yakıt alabilirsiniz.

  • 8 sene LPG'li palio sürdüm. 8 sene 120bin km yaptım. LPG yönünden hiç sıkıntı yaşamadım. Genelde kendi bölgemdeysem her zamanki evimin yakınındaki po dan aliyorum. Onun dışında uzun yolda ya da başka konumlardayken yıkık dökük bilinmeyen markalar dışında her markadan LPG alırım. Ucuz neresiyse oradan alırım.

    Farklı LPG lerde farklı durumlar oluyor.

    Bazısında çekiş düşüyor. Bazısında çekiş artıyor ama çok yakıyor. Bazısı koku yapıyor. Bazısı motoru daha sesli çalıştırıyor. Bunlar aynı markanın istasyonundan istasyonuna bile değişiklik gösteriyor.
  • Pompanın yanında bramotre olması lazım doğru değerlere internetten bakabilirsiniz.

  • Kızacak bir şey yok, doğru olabilir. Aynı şeyi ben de yaşadım.

    Her zaman aynı saat, aynı rotada her zaman 340-355 km arası biten gazım, indirimli TP den fulleyince 300 de bitti. Diğer opet veya petrol ofisinde bir sıkıntı yaşamamıştım. Asla farklı sürmedim hep aynı still sürdüm. Zaten sürekli gittiğim geldiğim yol.

  • Eski arabamın lpg tanki 35litreydi. Kırsal bir yerde fullerken 38litreye geldi. Dur demesem dolduruyordu halan. Kesin hava bastı, 3 litre hava parası verdim.😀 Aynı koşullarda istasyonlar arası 90km menzil fark ettiği bile olmuştu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayınOzi -- 28 Mart 2023; 22:4:40 >
  • Aracınız nedir
  • Boşu boşuna pahalı yerden almayın. En fazla filtreleri temiz değildir oda sizin LPG filtresi tarafından yakalanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SayınOzi

    Eski arabamın lpg tanki 35litreydi. Kırsal bir yerde fullerken 38litreye geldi. Dur demesem dolduruyordu halan. Kesin hava bastı, 3 litre hava parası verdim.😀 Aynı koşullarda istasyonlar arası 90km menzil fark ettiği bile olmuştu

    Hocam o basınçla alakalı. 1 Barda aracınız 35 alır evet ama 1,5 barda 40 a kadar gider. Dogal olarak gittiğiniz km de artar. Güvenilir bi yerde okumuştum lpg de hava basma diye bişey yok diye. Araştırırsanız bulursunuz.

  • cileli_sofor C kullanıcısına yanıt

    Yüksek basınçla alınan LPG şamandırasını bozar

  • Bütan propan hava oranlarına göre fark gösteriyor evet. Toyota araca sahibim. Vvti en iyi lpg uyumu olan motor bana göre. Opetten aldığımda araç benzinde gibi çalışıyor. 0 ses. Bazen ucuz diye aytemizden alıyorum. Pancar motoru gibi çalışıyor araç. Zararı olduğunu sanmıyorum bakımlarını düzenli yapıyorum. Gaz filtresini değiştirmeyi unutmayın. Ben opetten şaşmamaya çalışıyorum en randımanlı gaz bence.
  • Kovalenko kullanıcısına yanıt

    renault marka araçta daha önce lpg alırken kesinlikle marka seçerek alıyordum . özellikle alpet'in sattığı exen gaz mı neydi asla almıyordum. litre hesabı yaptığımda hem pahalıya geliyor hemde araba gitmiyordu. bp-opet-yücel gaz benim deneyimlediğim sürekli aldığım markalardı

  • Bilindik yerlerden alın , ben ucuz lpg aldığımda motor ariza lambası yandı.
  • 11 senedir aynı araç ve lpg kullanıyorum. turna gaz ve adını anadolu köyleri hariç hiç biryerde duymadığım bir sürü sikimsonik gaz aldım. hiç bir sorun yaşamadım. sadece tarsus girişte bir ipragaz vardı oradan aldığımda km olarak az gittim.

  • bir ara opetten alıyordum şimdi total den alıyorum pek fark göremedim aynı gibi geldi bana

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.