Şimdi Ara

lpg ile çalışacak kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
31.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba .
    geçen yaz buradaki değerli arkadaşların tavsiyeleri ile klima almıştım. geçtğimiz kışı klima ile evin bir odasını ısıtarak geçirdik çok şükür.
    doğalgaz dağıtım firması ile dün yaptığım görüşmede bizim mahalle bu yıl da yatırım kapsamından çıkarılmış ve bir yıldaha doğal gaz gelmeyecek.
    geçen kışı klima ile geçirdik, çok iyi ısındık ancak bu kış nasipse bir bebek daha bekiyoruz. mecburen evi ısıtmak istiyorum.
    bir kombi alıp lpg sistemini kurup doğalgaz gelene kadar lpg ile ısınmak istiyorum. pahalı olacağını biliyorum, aylık 400-500 tl lpg giderini göze aldım. dün bir firma ile görüştüm, henüz araştırmaya yeni başladım sizlerin görüş ve önerilerinin beni yanıltmayacağını düşünüyorum.

    ilk yatırım maliyetinde olması gerektiği gibi masraftan kaçmayacağım(taksitli olduğu sürece 3500 tl gibi kaba bir bütçe ayırdım)

    önce evimin durumunu belirteyim. şehir ORDU ne kadar ve hangi daryatörü almalıyım
    ev zemin kat altı bodrum (döşemede ısı yalıtımı yaptım).
    kat yüksekliği net 270
    kuzey,doğu ve güneye cephesi var. güney ve doğu taraf sürekli güneş alır.
    duvarlar stroforlu sandviç duvar, pencereler pvc ısıcamlı
    balkonlar hariç duvarlar dahil ısıtılacak alan 115 m2

    evin bölümleri;
    salon 26 m2 çift radyatör olacak (güney ve doğu)
    mutfak+oturma 19 m2(güney)(klima burada ve en çok kullanılan yer)
    yatak odası 13 m2(kuzey)
    çalışma odası 8 m2(kuzey)
    Çocuk odası 11 m2(doğu)
    koridor 10 m2 L şeklinde çift radyatör olacak
    banyo 5 m2

    tüm radyatörlere termostatlı vana koyup kullanılmayan odaların 17-18 derece olmasını kullanılanların da 21-22 derece olmasını istiyorum. tüketim çok olacaksa mutfakve oturma odasına klima takviyesi yaparak diğer odaların hepsini 18 derecede ısıtabilirim.

    kombide normal lpg yerine 45 kg lik sanayi tipi %100 propan tüplerin daha verimli olduğunu ve içindeki gazın tamamen bittiğini duydum.

    nasıl bir kombi almalıyım.bilmiyorum böyle bir özellik var mı ama mesela kombinin bir zaman ayar programı olsun. sabah 6 da yansın, 9 dan 16 ya kadar minimum kapasitede çalışsın, 16-23 arası tekrar yansın ve 23-06 arası gene kapasite düşürsün böyle birşey var mı, mümkünmü?...

    özet olarak lpg ile 400-500 tl ye evi 18 derece de ısıtabilirmiyim, nekadar ve ne marka-model radyatör almalıyım, hangi kombiyi almalıyım...
    ve bunları 3500 tl ye(en az 10 taksit) alabilirmiyim.....


    önemli: kombiden kullanım sıcak suyu temin edilmeyecektir termisifon var. tesisat alt yapısı hazır sadece kombi ve radyatöler takılacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amele75 -- 21 Mayıs 2009; 11:16:19 >







  • valla, yıllar önce akrabam bu şekilde kullanıyordu iki tüp birbirine seri bağlıydı (mutfak tüpü) kombiyi ancak öyle çalıştırabiliyordu ve yarım gün açık olmasına rağmen iki gün ancak yetiyordu, ve tüpler tam bitemiyordu çünkü belli basınç altına düştüğü zaman kombi çalışmıyordu yani küllüm zarar, günde yarım gün açık kalmayla ayda 30 tüp gider buda, ayda en az 1200 TL yapar, ticari tüp 80 sanayi tüpü 150 TL, pek birşey değişmez ve eve sanayi tüpünü sokmak ne kadar abes durur, yani kısaca a-acayip masraflı birşey, doğalgazdan sonra en mantıklı şey kaliteli bir klimadır, eğer evin tipi, mesela, ortadan yani antre gibi vs. bütün odalara ulaşım mesafesi kısa ise yani uzun bir koridorun yoksa salon tipi klimalardan alıp evin ortasına konumlandırarak ayda 500 tl civarlarına klimayla ısıtabilirsin.....

    mesela bu ürünü incelemeni şiddetle tavsiye ederim 44000 btuhttp://www.hepsiburada.com/hyundai-44.000-btuh-salon-tipi-klima/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evhyundai44000btu




  • güncel
  • gene güncel.
    bu arada radyatörleri 7,30 m eca aldım.
    hiç kimse bilgi sahibi değil mi?
  • arkadaşım git arçelik bayiine otur konuş, tercihini yap, ben öğle yapmıştım vede memnunum
  • bence inverter bi klima daha alin dogalgaz gelene kadar onna idare edin. LPG cok pahali. verim alamaz cok zarar edersiniz.
  • semihekim kardeş klima zaten var. bu kışı öyle geçirdik. ayrıca bir bebek daha bekliyoruz. ayda 500 tl göze aldım.
  • ben de bilerekten bir klima daha yazdim. bir klima yazmadim. tabiki karar sizindir. lpg tuplerini kombiye baglamisti bizim bi arkdaslar sene 99 felandi LPG li arabalar cok yaygin deil ve de lpg bu kadar pahali deildi. ozaman bile pahali diyorlardi. bence 500 u gecer lpg..
  • Dökme lpg sistemi baglatın.. 300-400 lt lik bir depo ve benzin istasyonu ile anlaşın size belirli periyodlarda dökme gaz getirsin.. bildigim kadarıyla istasyonların böyle bir servisi var.
  • bende lpg li kombi var afedersiniz eşşek gibi yakıyor, bir ayda 8 adet 48 lik büyük tüp harcıyor 60 derece 15 saat kullanım 200 m2 ev. Kullanamıyorum malesef.
  • LPG li kullanım maalesef pek mantıklı değil.500 TL yi geçer aylık ısınmanız..Tüp tak çıkarda cabası...

    Ben o işi iyice düşündüm..En mantıklısı dökme gaz..Ama doğalgaz olarak.Bölgenizde varmı bilmiyorum ama ilk yapım maliyeti yüksek oluyor onunda..

    En iyisi klima kullanmak..299 TL ye bile 9000 Btu/h klimalar satılıyor.2-3 oda da klima olsa hepsi çalışsa bile aylık 300 TL elektrik tüketiminiz olur..En büyük odaya iyi bir cihaz takarsanız daha iyi olur tabi..İnverter cihazlarla daha rahat ısınırsınız.Dİğer ucuz cihazlar 0 derecede ısıtmayı kesebilir..İnverterler -15 de olsa çalışır..

    Selamlar..
  • Kombi konusunda Kaliteli olan herhangi bir modeli düşünebilirsiniz. Zaten pek fazla çeşitte yok üç bilemediniz dört marka kalıyor İlk alım maliyeti ,Servis,garanti, yedek parça sıkıntısı vs,vs
    GAZ konusuna gelince İPRAGAZ genel müdürlüğünü ara senin bölgenden sorumlu olan birisini bul ve dökme gaz tankı istediğini söyle + - 1000 tl depozito ile yerin müsaitse tanki kurdurabilirsin. 2000 lt lik çünkü ben daha önce aynı yöntemle kurdurdum. Mutfak+ısıtma+sıcak su tesisatını hepsini kombiye göre yaptırdım tüpten %25 daha ucuza satın alıyorum bayii karı aradan çıktığı için yılda iki veya üç sefer gaz alıyorum maddi durumuma göre mazotla aynı fiyata geliyor yakıt maliyeti olarak.Unutmadan kombinin gaz için memelerinin değiştirilmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.