Şimdi Ara

Logitech M305 Fare Windows güncellemesinden sonra çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Benim başıma çok ilgiinç birşey geldi. 1 yıla yakındır Logitech M305 model mouse kullanıyorum (micro usb li olan model). Geçen gün windows update'den güncelleme indirdim Sonra da yeniden başlattım bilgisayarı ve bir de baktım ki mouse çalışmıyor. Çıkarttım taktım bir şey yok. Driverını kaldırdım bilgisayarı yeniden başlattım ve mouse'ı bağladığımda ilginç bir sorunla karşılaştım. Windows mouse'ımı taktığımda onu başka bir aygıt olarak tanıyor doğal olarak ona uygun driverı kurunca da problemi çözemedim. Fareyi taktığımda AT90USB162 DFU gibi bir aygıt görüyor bilgisayarım. Googleda, yabancı forumlarda benzer sorunları gördüm ama çözüm bulamadım.

    Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa inanılmaz mutlu olurum. Laptopun touchpad'i elimi acıtmaya başlattı 2 gündür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT_89 -- 6 Mayıs 2010; 16:48:14 >



  • Laptopu bilmem ama benim gigabyte anakartımın biosunda usb fare ve klavye için seçenek mevcut.Açık olursa dos modunda dahi ps2 deki gibi otomatik kullanabiliyorsun.
  • İlgin için sağolasın ama malesef bios ayarlarında fareyi PS2 gibi göstermeyle ilgili bir bölüm bulamadım.

    Başka bir çözüm önerebilecek bir arkadaş yok mu acaba? Çok ilginç cidden ya aygıtı kaldırıyorum yeniden başlatıyorum laptopu sonra da usb alıcısını takıyorum ama laptop bunu kesinlikle fare olarak algılamıyor başka bir ürün olarak algılıyor. Farenin driver'ını da kabul etmiyor. Birden bire nasıl bir sorun oldu böyle anlamadım :(
  • Fare`yi başka bilgisayarda dene bir bakalım farenin alıcısı arızalanmış olabilir.
  • Şu an yakında başka bilgisayar yok. Ama bulursam denerim başka bilgisayarda da.
    Ama aynı sorunu yaşayanlar olmuş bazı yabancı forumlarda gördüm. onlar başka bilgisayarlarda da denediklerini yine çalışmadığını söylüyorlardı...
  • Ben de aynı fareyi kullanıyorum 6 aydır böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Eğer mouse and keyboard settigs kurulu ise fareyi görüyor mu bir bak istersen.
  • Malesef görmüyor orda da. Dediğim gibi fareyi taktığım an AT90USB162 DFU kodlu bir ürün takmışım gibi davranıyor bilgisayar. Bu da Atmel diye bir firmanın ürünü birşeymiş galiba.
    Bir iki yerde aynı hatayı alan insanlar gördüm onlar windows 7 kullanıcısıymış ve yakın zamanda update yapınca olmuş herşey. ben de win 7 kullanıyorum ve galiba benim windows da kendini update etmişti 1-2 gün önce. ama öyleyse bile restore yapamıyorum şu an. Cidden o update ile ilgili mi bir sorun oldu anlamadım. öyleyse başka nasıl çözebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT_89

    Malesef görmüyor orda da. Dediğim gibi fareyi taktığım an AT90USB162 DFU kodlu bir ürün takmışım gibi davranıyor bilgisayar. Bu da Atmel diye bir firmanın ürünü birşeymiş galiba.
    Bir iki yerde aynı hatayı alan insanlar gördüm onlar windows 7 kullanıcısıymış ve yakın zamanda update yapınca olmuş herşey. ben de win 7 kullanıyorum ve galiba benim windows da kendini update etmişti 1-2 gün önce. ama öyleyse bile restore yapamıyorum şu an. Cidden o update ile ilgili mi bir sorun oldu anlamadım. öyleyse başka nasıl çözebilirim?


    AT90USB162 DFU: Atmel firmasının ürettiği bir bootloader(önyükleyici) entegresi

    Bu şekilde gördüğüne göre fareniz bozulmuş olabilir ama emin değilim, en kısa sürede farklı bir bilgisayarda deneyin çalışmazsa garantiye verin.




  • hmm anladım. o zaman ben başka bilgisayarda deniycem. umarım sorun yoktur çünkü abd'den almıştım garantisi geçiyor mu TR'de emin değilim...
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de oldu logitech m305 mouse var yaklaşık 2 yıldır sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum ancak bir kaç gün önce sağ alt köşede bir kutucukta yüklenmesi gereken güncelleştirmelerin olduğu yazıldı ve bende yükledim ertesi gün mouse u açtığımda çalışmadığını fark ettim ne yaptıysam olmadı upgrade key ile windows sürümünü değiştirdiğim için de recovery yapamıyorum yeni mouse aldım aynı sorun onda da var yardımcı olan olursa çok sevinirim 7/24 bu sorunu çözmek için uğraşıyorum.
  • slm arkadaşlar
    benım pc açıldıktan sonra ekran kartını ve laptopun kendı moausu etkın olmuyo tekrar baslatıyorum bu sefer suruler gozukuyo nedir bunun sorunu
    nvida geforce go 7300 ekran kartı yazılar buyuk gelıyo aygıt yonetıcısınden bakıyorum drıverler yuklu degıl mousunkı de yuklu olmaadıgını gsterıyo tekrar baslatınca pcyı drıverler yuklu gsterıyo pc yı açmak ıkı kez baslatmam gerekıyo nedenı nedır bunun bılgısı olan varsa paylassın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.