Şimdi Ara

Lnb yardim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar gecen gun tek canaktan 2 farkli televizyona baglamak icin 4'lu goldmaster'in lnb sini aldik.Bizim diger tekli lnb ile degistirdik fakat bu konularda biraz bilgisizim.Trt disi yayinlardan hicbiri gelmedi.Daha sonra bazi kanallari da bulabildim fakat atv,kanal d,fox gibi asil onemli olan kanallari bir turlu bulamiyorum.Tek tek frekans aramasi da yaptim fakat sinyal var kalite yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • arama yaparken, frekansın son rakamını 2 arttır. olmazsa 2 eksilt. öyle ara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funnygirl

    arama yaparken, frekansın son rakamını 2 arttır. olmazsa 2 eksilt. öyle ara

    Denedim fakat olmadi.Turksatin kendi sitesindeki cogu kanallarin frekanslarini girdigimde sinyal ve kalitede geliyor.Kapsama alani turkiye olanlarda sinyal var fakat kalite yok.Anlamadim gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar cozumu kendim kesfettim.4'lu lnb nin ustunde polarizasyonlarin ismi yaziyor.Yani v-high,v-low,h-high,h-low olmak uzere.Biz hep v'lere takmisiz.Sonradan farkettim ben de.V'lere takinca sadece batida olan kanallar yani avrupadaki insanlarin izleyebilecegi kanallar cikiyor.H ise turkiye ve dogu icin.En azindan ben boyle anladim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O aldığınız LNB, santral LNB olmasın?
  • galiba quad lnb almışsın dostum. onların çıkışı multiswitch(santral) gitmesi gerekir.
  • Aynen öyleymiş hocam iki farklı çeşidi varmış quad ve quattro olmak üzere siz daha iyi bilirsiniz.Bizdeki olan quattro,lazım olan quad imiş sanırsam(isimlerinden emin değilim).Sorunu çözdüm sanıyordum fakat çözememişim.İlk televizyonu bağlayıp çalıştırabildim fakat ikincisine yemedi .Sizin bir bilginiz varmı bendeki mevcut olan lnb'nin kurulumu nasıl yapılıyor acaba.Olmazsa herhangi bir uyducuya verip yerine quad almayı düşünüyorum. @abtani @rom11



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikail T. -- 4 Mayıs 2015; 14:22:22 >
  • LNB kurulumu olmaz.Sizin aldığınız lnb santral lnb si.Yani 32 haneli bir apartman düşününüz.Bu apartman çanak anten,uydu santrali ve sizin lnb alır.Çanağın ucundaki lnb den kablo uydu santraline gelir.Buradan 32 ayrı yere kablo ile dağıtılır.32 televizyon aynı çanaktan faydalanır.
    Siz tek çanaktan 2 televizyona yayın alacaksanız,2li lnb alacaksınız.,(SANTRAL LNB olmayacak)buradan 2 televizyonunuza da hat çekeceksiniz.
    Aldığınız yere gidip,sorunu söyleyin uygun lnb vereceklerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abtani

    LNB kurulumu olmaz.Sizin aldığınız lnb santral lnb si.Yani 32 haneli bir apartman düşününüz.Bu apartman çanak anten,uydu santrali ve sizin lnb alır.Çanağın ucundaki lnb den kablo uydu santraline gelir.Buradan 32 ayrı yere kablo ile dağıtılır.32 televizyon aynı çanaktan faydalanır.
    Siz tek çanaktan 2 televizyona yayın alacaksanız,2li lnb alacaksınız.,(SANTRAL LNB olmayacak)buradan 2 televizyonunuza da hat çekeceksiniz.
    Aldığınız yere gidip,sorunu söyleyin uygun lnb vereceklerdir.



    Tesekkurler hocam.Yanilmiyorsam abim media mark'tan almisti.Fakat fatura falan da onunla gitti,belkide atmistir.Herhangi bir uydu-televizyon isiyle ugrasan bir yere yari fiyatina da olsa satma imkanim var mi acaba?Onlarin isine yariyor mu bu alet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi,alabilirler.Binaya santral kurma isteyenlere verilebilir..İstersen sende oturduğun binaya santral kurdur,boşa gitmesin lnb.Sizin binada rahat etsin.
    https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=uydu%20santral
  • Mikail T. kullanıcısına yanıt
    Siz merkezi sistem lnb si almışsınız. Alırken tek çanaktan 4 cihaza bağlamak için kullanacağınızı söyleyin. Size merkezi sistem lnb'si vermişler. İade etmeyi deneyin bence. Kabul ederlerse bahtınıza. Media markt tan almışsan geçmiş olsun demek zorundayım. Esnaftan faklan alsan iade konusunda sorun çıkarmazlar da, şimdi media markt bunu iade almamak için kırk takla atacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Mayıs 2015; 13:14:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abtani A kullanıcısına yanıt
    benim de çift çıkışlı lnb'nin bir çıkışı bozuldu..gündüzleri sadece horizontal frekansı olan kanallar çıkıyor; vertical olan kanallar akşam hava karardıktan sonra geliyor..bu garip durumun sebebi ne olabilir?
  • Büyük ihtimal ile çanak ve lnb ince ayar istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.