Şimdi Ara

LM2936-5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu elemandan kullanan var mı? Bursada aradım taradım bulamadım.İstanbulda varlığını bilen biri varsa mesaj atsın.İstanbulda arkadaşlarıma aldırabilirim.Yardımınız için teşekkürler...



  • http://www.meditronik.com.pl/doc/plus/lm2936-5.pdf
    hangi lılıf olacak ?
    bir de çok özel , nazik veya kritik bir yerde mi kullanıldığı gerek. çünkü nerede ise 78L05 gibi ama daha az nazik bir regüle entegresi. sükunet akımı çok düşük ! Kılıf şeklini belirtebilirseniz bir soruştururum piyasaya.
    Saygılar.
  • ilginize teşekkürler. 7805 yerine kullanabilir miyim diye düşündüm. 10 mA çekebilrsem yeterli olur. Yani kılık olrak Order Number LM2936Z-5.0
    See NS Package Number Z03A TO-92 kılıflı onun yerine konuşabilri. Eger işimi görebilirse en az 100 tane alınacak.Uygun fiyatlı olmasıda gerekli.Malum maliyet çok önemli..
  • http://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM78L05A.pdf
    0.1-0.2 $ arası toptan fiyatları değişiyor 78L05 lerin ve to92 kılıfında...
    Ancak bu kadar güşük bir akım için , şayet süper kararlılık şart değil ise bir direnç ve zener de kullanılabilir.. Devreyi bilemediğim için bir fikir vermek istedim.
    Saygılar.
  • Ben size cevap atmıştım ama yollayamamışım sanırım. TO-92 kılıfında olursa benim işimi göür sanırım.İlginiz için şimdiden teşekkürler..
  • cevabı pm olarak mı attınız...
    burada yazdığınıza göre cevap verdim zaten. pitasada enöok bulunan 78L05 işinizi görecektir dedim ama...
  • şirketten cevap yazmıştım ilk önce! eve gittiğimde yazdığım cevabın olmadığını gördüm! O yüzden ikinci cevabı attım. Oysa siz zaten cevaplamışsınız.

    Girişteki işaret fabrika şartlarından çok değişken oluyor ve 7805 düzgün şekilde regüle etmiyor. 7805 alternatifi olacak şekilde bir tane SMPS arıyorum.

    LM2575 çok güzel ama 5 bacak oldugundan işimi görmüyor.7805lerin yerine takabileceğim 3 bacaklı bir şey olması gerekli. Mevcut kartlarda eleman değiştirmek için gerekli.
    Umarım sorunumu anlamışsınızdır.
  • hem switching , hem regüle ve hem de 3 bacaklı zor. bir de çift kullanmayı deneseniz , ya da low drop-out olabilir.Yani LDO , yani girişi ile çıkışı arasındaki fark küçük de olsa regülasyon yapabilen entegreler var 7805 benzeri...
    Gerçi o parazitleri bu şekilde önlemeniz zor ama... bir filtreleme uygulamanız gerekir bence.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.