Şimdi Ara

Linn Role Play | | www.linnrpg.com

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. ben henüz yapım aşamasında olan bir Role Play sunucusunu tanıtıcam sizlere. RP Sunucuları bu son dönemde çok fazla olduğu için hangisi iyi hangisi kötü ayırt etmek zor oluyor ama bu işi yapan kişilerin bazılarının isimleri markalaştı artık o yüzden ayırt edebilmemiz azda olsa kolaylaşıyor ve daha önce hiç gerçekleştirilmemis bir konsepti yapiyorlar şimdi forum sitelerinde yazilmis olan resmi yaziyi aktarayim.


    Konsept hakkında
    Linn Rpg olarak belki şu zamana kadar profesyonel anlamda denenmemiş bir konsepti gerçekleştirme çabası içerisindeyiz..
    Nedir bu ? Dört şehri kucağına alan kasaba yaşantısıdır. Henüz sunucu çalışmaları tam anlamıyla sona ermemiştir. Sıfırdan bir modu şekillendirerek, amerikan kasaba yaşantısında olabilecek her şeyi eklemeye devam ediyoruz. Herkesin aklında soruların oluştuğunun farkındayız. Fakat bu sorulara kısa zamanda cevaplar bulabileceksiniz.

    Kasabada Hayat Nasıl Olacak ?


    Güzel olacak diyebiliriz.. Kasabada hiç kimse işssiz kalmayacaktır çünkü meslek sayısı hâyli bir yüksek. Onun yanı sıra faâliyetler her türlü aktivite zaman zaman karşımıza çıkacaktır ondan önemlisi RPG Dünyasında hiç yaşanmamış role play deneyimleri. Yoldan geçen kasaba araçları olsun târlalarda çalışan kişiler. Bunlar hep Role Play'a farklı bir bakış açısıdır.
    Tam anlamı ile bir kasaba hayatı olacaktır. Her türlü örneğin kasabada lüks araçlar görmeniz imkansız gibidir. Sadece olasi durumlarda zengin kişilikler tarafından çok sık olmasada arada görülebilecektir. Bunun yanı sıra mağazalarda satışta olan skinler ve aklınıza gelecek herşey.


    Kasabalar Çok Ufak Değil Mi ?


    Evet tabiki de ufak. Bunun farkında olduğumuz için 5 kasaba aktif halde olacaktır.
    Kasabalar içerisinde git gel yapılarak farklı bir Role Play ortamı daha oluşacaktır.
    Ve en önemlisi ise bu kasabaların ayrı olmalarındaki pozitif yönü otobüs mesleğine dir.

    Sürekli kasabadamı devam edilecek ?



    Bunu biz değil sizler belirliyeceksiniz. Nasıl olacak diyorsanız.
    Şöyle ilk başlarda her ne kadar olursa olsun yeni açılan bir RPG Sunucusunun başlangıç dönemi bulunmaktadır ve bu başlangıç döneminde daha yeni açılış gerçekleştirildiği için yeni tanınma aşamasındadır bu sebep ilede gelen ilgi oranının az olmasıdır. İlk başta bunu düşünerek yola çıktık ve daha sonra ise Kasabalarda ki olacak Role Play'larının değişik bir tad vereceği zevkide ortaya çıkmıştır. Bir süre sonra ilginin arttığı zaman içerisinde Linn RPG katılımcılarının da fikirleri alınarak duruma göre Gta San Andreas'ın sağladığı Las Venturas, Los Santos, San Fierro şehirlerinde birine geçilmesi söz konusu olabilir.


    Ekonomi Ne Düzey ?

    Genelde herkesin bildiği gibi kasabalarda hayatlar daha ucuzdur.
    Lükslük yoktur. Fakat hepten abartıya kaçılırda Türkiyede bulunan bir kasaba '' köy '' deki ortam hayal edilerek yapılır ise bu durumdan kimse hoşnut kalmayacaktır. O sebep ile Amerika kasabalarının normalinden çok az bir düzey lüx'lük içermektedir.
    Araç fiyatları orta düzeydedir örneğin. Sentinel marka otomobil 9.000$ evler ise konuma göre değişmektedir en ucuz ev 13.000$
    Tabikide ev olsun işletme yerleri * dükkan * olsun bunların interiorlarını daha sonradan ek bir ücret ile değiştirmenizde mümkündür.



    İllegal Olmayacak mı ?


    Kasaba hayatı dendiğinde akla gelen meslekler bellidir. Bu meslekler legal'de oluşmaktadır genel olarak. Fakat tabiki de İllegal de belirli bir düzeyde olacaktır. Nasıl olacak derseniz şöyle. Örneğin; Uyuşturucu üretilen yerden malları alıp belirli ücret karşılığında isteyen kişilere satışı yapılabilir. Bu tabikide gizli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Yani acaba uyuşturucu nereden alıp satabilirim ? gösterirmisiniz.. gibi sorular yanıtsız kalacaktır çünkü bu işlemi gerçekleştiren kasabada İllegal bir oluşum bulunmaktadır. RP'sel olarak bağı kurarak gerçekleştirebilirsiniz. Bir başka illegal meslek hırsızlık tır. Bu meslek sâyesinde arabaları düz kontak yaparak çalabilir ve satabilirsiniz. Ama tabikide bununda bir yolu var. Şöyle gerçekleştirilecek bu işlem sadece satılık araçların sahipli olanlarında geçerli olacaktır. Araç içerisine binildiği zaman içerisinde komut yazıldıktan sonra otomatik emoteler çıkacak ve 2 dakika gibi bir süre bekletilecek eğer ki arabanın alarmı kuruluysa 20 metre yakındaki kişiler [Araba~~Alarm]:(Bip,biiip,biip,biip,biipp) gibi otomatik bir yazı metni çıkacaktır. Elbette alarmıda etkisiz hale getirmek söz konusudur. komut yazıldıktan sonra 1 dakika içerisinde alarm etkisiz hale gelir. O süreç içerisinde yakalanma gibi bir durum olmaz ise kontağı çalıştırma komutu cevap verir örneğin /do motor çalışmamıştır. Olumlu yönde olma şansı %20'dir. Yani her zaman olmamaktadır.
    İllegal olarak yönetim ekibi içerisinden bir kaç kişinin gerçekleştireceği oluşumlar ilede karşı karşıya gelmemiz mümkün olacaktır. İllegal meslekler sadece uyuşturucu satıcısından veya hırsızlık mesleğinden ibâret olmadığını umarım anlamışssınızdır. İlerleyen zamanlar içerisinde Linn RPG Katılımcılarının projeleride göz önünde bulundurularak yararlı olacağını düşündüğümüz projelere destek vererek gerçekleştirilmesini sağlayacağız.



    Son

    Yukarıda bulunan açıklamarın haricinde konsept hakkında merak ettiğiniz acaba nasıl olacak ? diye düşündüğünüz şeyler var ise özel mesaj ile bildirebilirsiniz.

    '' Alıntıdır ''



    Sistemler


    BİLGİLENDİRME: Linn modu Tyynyla tarafından yazılmaktadır ve asla herhangi bir mod üzerinden düzenlenmemiştir.

    v1.0 ~ 27.09.09 (%44)

    - SQL sistemi kuruldu ve kayıt sistemi oluşturuldu.
    * Şifreleriniz MySQL veritabanımızda dünyanın en iyi şifreleme yöntemlerinden MD5 ile şifrelenmektedir. Sizin kararınız dışında şifrelerinizin 2. bir şahısın eline geçme olasılığı yoktur.
    * İstediğiniz kişiyle ilgili işlemi, o oyunda yokken bile yapabilirsiniz. ( Örnek: /transfer [hesapNo] )

    - Temel RP komutları eklendi. ( /me - /b - /c - /s - /w )

    - Mekanların iç döşemeleri yapılmıştır. Mekanlara girmek için komutlar eklenmiştir. ( /gir - /cik )
    * Fort Carson, Montgomery ve Blueberry için 7/24 eklendi ( /satinal )
    * Fort Carson ve Montgomery bankaları eklendi ( /yatir - /paracek - /transfer - /hesap )
    * Fort Carson ve Las Barrancas kiliseleri eklendi.
    * Evler ve işyerleri eklendi. ( /ev - /isyeri )
    * Üyelerin/yönetim ekibinin istekleri doğrultusunda belirtilen oluşumların bölgeleri, objeler ile süslendi.

    - Kasabaların obje dizaynı yapıldı. Çevre düzeni sağlandı.

    - Çeşitli eğlence aktiviteleri eklendi.
    * Açık hava sineması eklendi ( /bilet )
    * Balık tutulabilecek bölgeler eklendi ( /baliktut )
    * Mayo sistemi ve plaj objeleri eklendi. Mayolarınızı kıyafetçilerden temin edebilirsiniz ( /satinal - /giy )
    * Çeşitli yerlere, gidip eğlenebileceğiniz ve içki içebileceğiniz barlar eklendi.

    - Çeşitli meslekler eklenmekte...

    v1.0 ~ 28.09.09 (%45)

    - Oyundan ayrılan kişilerin duruma göre; Crash, kendi isteği. gibi uyarılar otomatik olarak çıkmaktadır. 20 metre yakınındaki kişilerde bu yazı çıkmaktadır.

    * Fort Carson açık hava sinemasının etrafı duvarlar ile kapatıldı ve etrafı ortama uygun olarak düzenlendi.

    * Sinemanın içerisine büfe eklendi içerisine girerek /satinal yazdığınızda mısır, kola gibi menü çıkmaktadır.

    * 7/24'e satılık bez eklendi. Bez sâyesinde /gozbagla İD ile kişinin yanındayken yaptığınızda ekranı kararacak.

    * 7/24'lere telsiz eklendi. /satinal menüsünden bakarak numarasına göre alabilirsiniz.

    * devam edecek..


    '' Alıntıdır''

    ve son olarak arkadaslar site daha açılalı 3 gün oldu 98 üye var ::) Rp'ye ilgisi olanlar katılır ise bu sayı dahada yükselir güzel bir ortam olusur.

    www.linnrpg.com







  • Sunucu aktifmi bilgi verirmisiniz.Yazıp kaçmış gibi ama.
  • server açık değil siteye üye olup bakarsanız % belirtiyorlar şuan 88
  • tutmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anaxanamun

    tutmaz



    Tutar veya tutmaz bunu şimdiden bilemeyiz bakarsınız açılır az oyuncu olur birden iyiye gider yükselir vendetta da öyle değilmiydi zannediyorsunuz ki o hep çok oyunculu günleri gibi başlarindada öyleydi hayır beta döneminden v1 e kadar 30 kişi zor oluyordu pek fazla kimse rp de bilmiyordu adminler bile daha yeni başliyordu sonuçta deneyimleri yoktu. Herşey zamanladır arkadaşım öyle kafadan atıp tutmak ile hiç birşey olmaz. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rpsever


    quote:

    Orijinalden alıntı: Anaxanamun

    tutmaz



    Tutar veya tutmaz bunu şimdiden bilemeyiz bakarsınız açılır az oyuncu olur birden iyiye gider yükselir vendetta da öyle değilmiydi zannediyorsunuz ki o hep çok oyunculu günleri gibi başlarindada öyleydi hayır beta döneminden v1 e kadar 30 kişi zor oluyordu pek fazla kimse rp de bilmiyordu adminler bile daha yeni başliyordu sonuçta deneyimleri yoktu. Herşey zamanladır arkadaşım öyle kafadan atıp tutmak ile hiç birşey olmaz. ;)


    demek istediğim şu ki sivil hayatın ön plana çıktığı sunucuları kullanıcı tutmuyor,oynamıyor.adam zaten gerçek hayatında da sivil gidip orada sivil yaşarsa zevk almıyor.illegallik aksiyon arıyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.