Şimdi Ara

Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de distribütörlerin sattığı saatlerin fiyatlarını %20-%30 aşağıya düşürerek satan ve düzmece garanti belgeleri düzenleyen Bey Saat'e güvenmeyin. Bu forumdaki diğer başlıklarda gördüğüm kadarıyla Bey Saat-Star Saat-Savran Saat üçü de aynı kişilere ait ve sahte saat satıyorlar.

    Bu yazıları okuduktan sonra, hediye almak amacıyla Lidyana.com'dan fotolarda göreceğiniz saatin siparişini 830 TL'ye verdim. (Saat&Saat'teki fiyatı ise 1110 TL idi.) Gelen saatin satıcısı bu üç firma ise şüpheli yaklaşacaktım. 2-3 gün sonra saat geldiğinde garanti belgesinden satıcının Bey Saat olduğunu tespit ettim. Saatin kadranı üzerinde siyah lekeler vardı, saat üzerindeki jelatin gelişigüzel şekilde bantla saçma sapan yapıştırılmıştı ve kullanma kılavuzundaki yazılar eğriydi. Şüphelerim iyice arttı ve aynı modelin olduğu Saat%Saat mağazasına gidip 1100 TL'ye aynı saatten satın aldım.

    Her ikisini eve getirip aşağıdaki fotoları çektim. (Beyaz kutulu saat orijinal, siyah kutulu saat Bey Saat'in sahte saati) Saatlerin kutuları farklı, orijinalinde kadran sedefli iken Bey Saat'in sattığı sahte saatte düz gri ve hatta siyah lekeler bir kadran var, kullanma kılavuzu çok daha ince ve çoğaltılıp makasla kesildiği çok açık, çünkü yazılar eğri.

    Maalesef kendi web sayfasında ve n11-hepsiburada-trendyol-lidyana tüm sitelerde bu markaların saatleri satılmaktadır ve anladığım kadarıyla Türkiye'nin saat piyasasını ele geçirmiş durumdalar. Saatten anlamayan birçok insan 50 TL'lik iyi taklit edilmiş bu sahte saatleri %20-30 uygun fiyata aldığı için mutlu. Şikayet.var veya burada saatlerin 3 gün sonra bile buhar yapması, kordonunun renk atması gibi problemler çıktığında bu firmaların yeni kordon vb göndermek suretiyle güya sorunları çözdüklerini okudum. Bu mesajı insanımız sahte saat konusunda bilinçlensin diye yazıyorum. (Bu arada lidyana sahte saatin iadesi konusunda sorun çıkarmadı.)

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor

    Lidyana.com ve Bey Saat sahte saat satıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_emre -- 14 Mart 2019; 1:38:46 >







  • Çok fazla şikayet gördüm bu konu hakkında ama merak ettiğim şey Lidyana gibi bir site gerçekten sahfe saat satsa, şimdiye kadar bir yaptırım uygulanmazmıydı bu siteye ? Nasıl ellerini kollarını sallaya sallaya böle rahat rahat sahte saat satabiliyorlar ?
  • Felurian kullanıcısına yanıt
    Zaten sorun burada kontrol olmayan bir ortamda açıktan faydalanıyorlar.
    Lidyana'ya yazdım fotoğrafları onlara da gönderdim cevap vermediler.
    Satışlarını artırdığı için sessiz kaldıklarını düşünüyorum. Sonuçta saati gönderen ve lidyana açısından kazan-kazan durumu söz konusu.
    Ben insanlar kandırılmasın diye bilinçli bir tüketici olarak haber vermek istedim. Ucuz diye saat almayın. Saat birebir benzese bile garanti belgesinde yukarıda yazdığım 3 firma veya onlara benzer firmaların adı yazıyorsa gözünüz kapalı iade edin. Çünkü aldığınız saatin maliyeti 50-100 TL bunu bilin.
  • Birkaç ay önce aynı sıkıntıyı yaşadım. Guess marka bir saat aldım. 2 günde rengi attı. saat&saat firmasının bu markanın distiribitörü olduğunu bildiğim ve garanti kağıdı olduğu için, saat&saat firmasına gidince saat orjinal değil dediler, orjinal, kartondan olan garanti belgesini gösterdiler. durumu Gittigidiyora ve Aldığım dükkana bildirdim ve iade etmek istedim zorluk çıkarttılar.Cayma hakkım var kullanmak istiyorum aksi takdirde hakem heyetine vericem deyince iade aldılar.
    Sonradan sorun yaşamamak istemiyorsanız bulaşmayın. Şikayetvar sitesini bir inceleyin isterseniz.
  • Kapanmadan once 1v1y den saat alan varsa orası da bey saat aracılıgıyla saat satıyordu (buyuk ıhtımalle sahte). Ve ısın ılgınc kısmı da sıtenın ortaklarından bırının saat&saat olmasıydı :)
  • Hepsiburada, gittigidiyor ve n11 gibi alışveriş siteleri üzerinden satılan Burberry, Michael Kors, Diesel, Tommy Hilfiger ve Emporio Armani saatlerin hepsi sahte. Orjinal saatlerde saat&saat firmasının verdiği şekilde barkodlu ve pullu garanti belgesi olmalıdır.
  • ArıKovanınaDalanAyı kullanıcısına yanıt
    İyi de adını verdiğin bu markaların saatlerinin gerçek maliyeti de 10-15 dolar. Sahte olmasalar ne fark eder, hepsi Çin'deki saat fabrikalarında yapılıyor. Saydığın tüm bu kıyafet markaları Fossil grup ile lisans anlaşması yapmış. Fosil bunları Çin'de yaptırıyor. Çin'in 2018 saat ihracatının saat başına ederi 4 dolar. Fossil bu giyim markalarına ait saatlerin en babasını 15-20 dolara yaptırıyor, daha vasatları ise 5-10 dolar.

    Bu kıyafet markalarının saatlerini alanlar öyle bir kazık yiyor ki anlatılır gibi değil. Sahtesi 4 dolar, orjinali 10 dolar.
  • N11'de bysaat firması var. Sizin bahsettiğiniz firma bu firma mı? Yoksa başka mı?
    https://www.n11.com/magaza/bysaat
    https://bysaat.com/
  • Forumda dolaşırken rastladım ve cevap verme ihtiyacı hissettim. Hizlisaat.com (savransaat) üzerinden bir adet Seiko marka saat aldım gelen ürün orjinaldi herşeyiyle..geçen yıl arkadaşım da aynı firmadan almış ve onun tavsiyesiyle almıştım. Sunuda belirteyim belki aldığım saat çok lüks ve marka taklidi yapılamayan bir saat idi bilemiyorum ama ben memnun kaldım..Bu firmadan almadan önce Hugo boss marka bir saatide saatvesaat isimli siteden sipariş etmiştim,ne kullanma kılavuzu ne jelatin ... Ürün gorseldekinden bile neredeyse farklıydı...Sanırım moda markalarının ve üst segment saatlerde hile yapılabiliyor dikkatli olmak lazım tabikide ancak ben memnun kaldım ...aynı şekilde n11 sitesinde dstore isimli magazadanda saat almıştım oda orjinal idi..belki faydam olur diye yazmak istedim..amacım kötülemek veya iyi göstermek değil ... teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.