Şimdi Ara

LG LED 3D mi Yoksa SAMSUNG LCD 3D TV mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HITM@N

    quote:

    Orijinalden alıntı: HITM@N

    3D tv ne oluyor ?
    Elektronik Marketlerde görüyorum, 3d tv yazılarını falan. Bir de gözlük koyuyorlar önüne.
    Ancak anlamadığım şey bu 3d tv ne oluyor?


    Gittim, baktım gözlükten geçenlerde. Hiç bir fark göremedim. Televizyonun kenarlarına doğru olan cisimlerde hafif bir 3d efekti vardı ama ortasında bildiğin 2d tv ydi. Ayrıca öyle çok da bir fark görmedim. Onun için gözlük takarak bakmaya değmez. (bir de kendi gözlüğümün üzerine mi takcam )


    Aslında temel çalışma mantığını şöyle diye biliyorum. Kaydırılmış 2 görüntü ekrana basılıyor. 2 görüntüden biri yatay diğeri dikey polarizasyona sahip. Gözlükteki tek cam sadece yatay polaritedeki ışınları geçirirken diğeri dikey polaritedeki ışınları geçiriyor. (Gözlükleri de sanırım bu yüzden sabitliyorlar, mağazarla . Kafayı döndürürsen 3d kalmaz heralde )

    Ancak bunun olabilmesi için görüntünün 3d olması gerekiyor diye biliyorum.

    Yani yeni bir teknoloji mi var ki millet 3d tv alıyor. Sadece milyonda bir çekilen 3d filmleri izlemek için mi alıyor ?

    Bir de o gözlükle az birşey 3d göreceğim diye ben para vermem şahsen. Eğer anlattığım teknolojide bir ilerleme yoksa.

    senin o dedigin goruntu muhtemelen 2D den 3D ye cevrilmis bir goruntudur, oyle goruntulerde senin dedigin durum oluo, ama gercek 3D kamerayla cekilen videolarda sanki ordaki cisim gercekten varmis havasi oluo. ayrica o dedigin polarize gozluklerin teknolojisiyle bu teknoloji farkli, onlar pasif gozlukler olup real d 3D de kullanilan teknoloji, bunlarin calisma mantigi birazdaha karisik ve gozlukler elektronik... calisma mantigini anlatirdim ama mobilde oldugum icin useniorum :D fbm333 arkadasim kisaca anlatabilir. vede 3D tv icin erken dien arkadaslar oluo senin gibi, ama bilki digiturk bu haftaki fenerbahce-galatasaray macini 3D olarak yayinlicak ve muhtemelen bundan sonra bu teknoloji ulkemizde yayginlasacak. hatta bazen fashion tv de 3D yayin yapio :D :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 16 Mart 2011; 20:31:37 >




  • arkadaslar anladıgım kadarıyla gelecek nesil olarak 3d tv alınır ama sinema için plazma tv onerisinde bulunuyorsunuz. ben plazma tv yi cok ısı yaydıgı için ve kalın oldugu için kullanmak istemiyorum. panellerde ışık süzmesi denilen backlight oluyormus. genelde hangi modellerde sık sık olan bir durum bu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.