Şimdi Ara

LG LED 3D mi Yoksa SAMSUNG LCD 3D TV mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar hafta sonu kafamda belirlediğim 2 modelden birini kısmetse alacağım. yalnız benim bu konularda bilgim yoktur. oncelikle sormak istedigim sudur. normal yayın olan 2D goruntuleri azda olsa 3D ye ceviriyor bu modeller. Normal DVD bagladıgımda 3 boyutlu film aldıgım zaman tam anlamıyla 3D olarak izleyebilirmiyim? USB yi direk tv ye taktıgımda oradaki yayını 3D olarak izleyebilirmiyim? bu tv yi alınca almam gereken medya oynatıcısıdır nedir? kesinlikle bu medya oynatıcısını almalımıyım. şimdiden teşekkürler. ürünlerin linkini aşağıda veriyorum ve ürünler İB'den almayacagımıda belirtmek istiyorum..

    LG LX6500 3D TV
    SAMSUNG LE-46C750 + 3D TV







  • bu arada şunuda belirteyim arkadaşlar ben bu tv yi sadece film izlemek için kullanacagım. bir nevi odamın bir tanesini sinema odası yapmak istiyorum.
  • Selamlar,

    Samsung'u bilmem ama ben 42LX6500 kullanıyorum gayet de memnunum. Fiyat averajı olarak bu özelliklere sahip başka bir 3D LED bulabileceğini de sanmıyorum...

    Kolay Gelsin...
  • 3D tv ne oluyor ?
    Elektronik Marketlerde görüyorum, 3d tv yazılarını falan. Bir de gözlük koyuyorlar önüne.
    Ancak anlamadığım şey bu 3d tv ne oluyor?
  • hitm@n bu anlatilmaz bisey, yani muhtesem bisey anlaminda demiorum ama bu kör birine renkleri anlatmak gibi bisey :D git bi dene anlarsin... asil konuya gelirsek, ben sana 46c750 yi tavsiye ederim cunku hem panel kalitesi hem tasarimi hemde destekledigi formatlar bakimindan lg den daha ustun bi cihaz. 3D tv almisken buyuk almani tavsiye ederim. c750 yle lx6500 arasinda daglar kadar fark yok, ama hem ekran buyuklugu hemde tasarim bakimindan 46c750 yi tavsiye ederim
  • SAMSUNG 46c750 LCD TV

    #45.9"
    #1,920 x 1,080
    #3D
    #300,000:1 Dynamic Contrast Ratio
    Difference in luminosity between brightest color (white) & darkest (black) over time. Higher ratio means more contrast.
    #2 ms Response Time
    # Real 240Hz™ Refresh Rate
    #16:9 Aspect Ratio

    LG 42LX6500 LED TV

    #42"
    #1,920 x 1,080
    #3D
    #8.000,000:1 Dynamic Contrast Ratio
    Difference in luminosity between brightest color (white) & darkest (black) over time. Higher ratio means more contrast.
    #2 ms Response Time
    # TruMotion 240Hz
    #16:9 Aspect Ratio
  • led olmasi ve kontrast orani bisey deistirmez arkadasim... bunu foumda defalarca kez soyledik... led olmasi goruntude bi deisiklik yapmaz sadece aydinlatma tarzi farkli oldugundan ince olmasini saglar. ayrica kontrast oranlarina takilma kontrast default ayarlarina gore yazilan bir deger, ayarlarla o kontrasti dusurup artirabilirsin. bu nedenle samsung ve sony onemli olmadigi icin kontrast degerlerini vermektense mega, ultra gibi adlar koyarlar... mesela c7000 6.000.000 kontrasta sahiptir, ama c750 yle arasinda bi goruntu farki yoktur ;) yada daha yakin bi ornek vermek gerekirse(ben yan yana gordum), c650 150.000 kontrasta sahipken c750 300.000 kontrasta sahiptir ve aralarindaki goruntude asla bi fark hissedemessin ;) yani kontrast degerlerini goz onunde bulundurma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 16 Mart 2011; 14:26:02 >
  • Selamlar,

    Bence değiştirir hatta değiştiriyor da... Yoksa adamlar ne gerek var 8m kontrast ya da 300.000 kontrast diye belirtsinler. Ne kadar HD materyal izliyorsun ve ne şekilde bilmiyorum ama ben normal TV ya da HD TV yayınındaki ayarlardan bahsetmiyorum. İstersen aşağıdaki videoyu izle sonra konuşalım...

    Get the Best HD Picture Possible:

    http://www.youtube.com/watch?v=rB1WMnCh4iM&feature=fvwrel
  • arkadasim sen benim yazdigimi dikkatli okumamissin... ben deistirmez demiorum tabiki deistirir, ancak kontrast degeri default ayarlarina gore yazilan bi deger... yani kalibrasyonla kontrasti arttirabilirsin yada azaltabilirsin, dikkatli oku
  • Arkadaşım o zaman neymiş "asla değiştirmez" değilmiş. Fazlasıyla değiştirir. Özellikle beyaz ve siyah balans ayarlarında. Hele PC'ye bağlayıp MKV vs rip edilmiş bir video izlerken çok çok farkettirir. LED ile LCD arasındaki fark aslında görüntüsel olarak yoktur doğru denebilir ama birbirinin devam teknolojilerdir. Ve LED bir sonraki teknolojidir,bu arada ne hikmetse artık LED revaçta... LG bilmiyor mu LCD satmayı sence? En büyük fark ısınma problemidir. Eğer TV'ni evinde ısıtıcı olarak kullanmak istersen LCD alacaksın. Tabi enerji tüketimi de cabası. Nasıl fark yok diyebiliyorsunuz anlamıyorum. LCD TV üstündeki bir TV konsol rafına örneğin bir receiver koy da gör nasıl ısınıyor... Neyse zaten bunları bilmmiyorsan ya da bilip de fark etmez düşüncesindeysen tartışmanın anlamı da yok açıkçası. Ama burada soru soranları da yanlış yönlendirmemek lazım.

    NOT: Ayrıca LG LX6500 serisi ile karşılaştıracaksan Türkiye'de var mı bilmiyorum ama bunun Samsung tarafındaki eşleniği UN40C7000WF modelidir. Ve LED'dir. Aşağıda tüm speclerini okuyabilirsin.

    http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN40C7000WFXZA-features

    Kal sağlıcakla...




  • isinma konusunda haklisin ama c750 yi dierleriyle karsilastirma. c750 piyasaya en son cikan lcd oldugundan cok kaliteli yapildi. mesela lcd ler ortalama 160watt civarinda harcarken led ler 100civarinda harcar, ama c750 bunlarin aksine 135watt la calisir... evet doru soliosun isitici olarak kullanilabilir ama o lg lere ozgu bisey, lg lerin lcd lerinin fazla isindigi herzaman bilinir ama dier markalarda bole bisey yoktur. bu nedenle lg led agirlikli panel yapio. vede ben kontrast olayi deistirmez derken tercih meselesinden bahsettim, yani kontrast seviyesine bakarak tv almak yanlistir. ve 46c750 dunyada 50vt20 den sonra dunyada en cok ragbet goren tv dir. led lcd nin daha teknolojik hali die bisey yok! led tv die biseyde yok, led aydinlatmali lcd tv vardir. hepsi lcd paneldir, sadece aydinlatma kaynagi farklidir. ve farkindaysan led ler son zamanlarda cok ucuzladi, cunku insanlar bilinclendi biraz olsun. nerdeyse lcd fiyatina geldiler. anlicagin ledin c750 den tek avantaji ince olmasi ;)
  • ve benmi bilmiorum hah daha dunku adam bize birde ogut verior gir forumu arastir kardesim senle ugrasamam boyle zaten bole forumlar senin gibiler yuzunden sıkicilasio :D
  • kontrast değerleri tabi önemlidir ama tvlerde söylenen binler ve milyonlar sallama değerlerdir ve bunlara dinamik kontrast değer derler üreticiler alıcıya hoş gözükmek için bu değeri almak için adamlar kontrast normalde en koyu siyah ile en açık beyaz arasında ki renk farkıdır yani kabaca gri sayısı diyebiliriz burda kontrast ne kadar fazla ise o kadar iyi olmalı ama değerler sallama çünkü bu değeri renkler ayrı ayrı olduğunda ölçüyorlar bu kontrast değerlerini fazla çıkarttığı için üreticilerin işine geliyor ama gerçek kontrast değeri 5000-6000 gibi değerlerdir ki bu değer bile bir çok üst düzey dediğimiz tvlerde bile yok çünkü gerçek kontrast dinamikten farklı olarak beyaz ve siyah rengin aynı anda tv ekranında olduğunda ölçülür buda daha küçük bir değer verir.ondan kontrast sayıları ile tv almaya kalkmayım anlamak çok zor hatta anlayamazsın.
    led lcd den sonra gelen bir teknoloji değildir sadece lcd nin modifiye halidir bud bunun iyi olduğunu göstermez.evet dediğinde doğrusun led çok revaşta bunun iki nedeni var:
    1)satıcıların ve firma reklamlarının bu tvler üzerinde çok fazla durup onları ilk planda sunmak istemeleri.yani satmaları çünkü nasıl para kazansınlar led ler lcd den pahallı herkes pahallı olanı satmak ister.
    2)buda firmaların tercih sebebidir artık çok üst seviye makinaların hepsi led tv dir lcd ler kalmadı ama bu demek ledler daha iyi bir örnek verecek olursak 40c650 ile40c6000 almak isteyen donanımı dışında görüntü falan iyi olsun derse kesinlikle 40c650 derim ve arada 400-500 tl fark var çünkü aynı işlemci kullanılıyor ve bu lcd de modelinde led modeline göre çok daha az bir ihtimalle ışık sızması çıkıyor 40c6000 kıronik sorunudur.
    yani led diye kendinizi şartlamayın görüntüsü hoşunuza gidip kesenizede uygunda led lcd fark etmez.
    son olarak benim evde biri 5 diğeri 2 yıllık lcd var ve hiç biri ısıtıcı gibi ısı vermiyor sen plazma ile karışıtırıyorsun.




  • ben mobilden girdigimden fazla ayrinti yazamadim ama fbm333 kardesim konuyu dahada acmis
  • haa bi durum daha var sony ve samsung artık kontrast değerleri ile uğraşmıyor diye sony niye böyle yapmış bilmem ama samsung un işi üç kağıt kısaca hikayeyi anlatırsam adamın biri abd de samsung tv alıyor ve üzerinde 50000:1 yazıyormuş başka bir mağazada 30000:1 yazıyormuş buda nasıl yaptıysa artık kontrast tı ölçürmüş ve 30000:1 olduğunu görmüş bunun üzerine dava açar ve kazanır o günden beri samsung kendi basamağını koyar ama halen mağazalarda satıcılar samsung için 50000-1000000 .... değerler söyler ama bu hiçbir yerde yazmaz yani sallama eğer biri öyle derse o yaa bilmiyordur yada size gaz veriyordur ondan benden tavsiye kaçın o mağazadan.
  • mesela philips 5605 in kontrast degeri 500.000, bi teknosa magazasina girdim orda 50.000 yaziodu best buyda 5.000.000 yaziodu
  • Eğer sinema ise asıl amaç neden led tv ???

    Bence o ortama en uygun olanı PANASONIC vt20 veya bir kaç ay sonrası çıkacak olan VT 30 modelidir.
  • doru soliosun kardesim, sinema amacliysa plazma daha iyi olur... benim asil merak ettigim saticilardaki bu kadar satis farki neden? 42vt20 teknosada 4000tl iken best buyda 46vt20 3500tl :S bu fark neden acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunco34

    Eğer sinema ise asıl amaç neden led tv ???

    Bence o ortama en uygun olanı PANASONIC vt20 veya bir kaç ay sonrası çıkacak olan VT 30 modelidir.

    kesinlikle katılıyorum [:"(]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medikal781 -- 16 Mart 2011; 18:12:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HITM@N

    3D tv ne oluyor ?
    Elektronik Marketlerde görüyorum, 3d tv yazılarını falan. Bir de gözlük koyuyorlar önüne.
    Ancak anlamadığım şey bu 3d tv ne oluyor?


    Gittim, baktım gözlükten geçenlerde. Hiç bir fark göremedim. Televizyonun kenarlarına doğru olan cisimlerde hafif bir 3d efekti vardı ama ortasında bildiğin 2d tv ydi. Ayrıca öyle çok da bir fark görmedim. Onun için gözlük takarak bakmaya değmez. (bir de kendi gözlüğümün üzerine mi takcam )


    Aslında temel çalışma mantığını şöyle diye biliyorum. Kaydırılmış 2 görüntü ekrana basılıyor. 2 görüntüden biri yatay diğeri dikey polarizasyona sahip. Gözlükteki tek cam sadece yatay polaritedeki ışınları geçirirken diğeri dikey polaritedeki ışınları geçiriyor. (Gözlükleri de sanırım bu yüzden sabitliyorlar, mağazarla . Kafayı döndürürsen 3d kalmaz heralde )

    Ancak bunun olabilmesi için görüntünün 3d olması gerekiyor diye biliyorum.

    Yani yeni bir teknoloji mi var ki millet 3d tv alıyor. Sadece milyonda bir çekilen 3d filmleri izlemek için mi alıyor ?

    Bir de o gözlükle az birşey 3d göreceğim diye ben para vermem şahsen. Eğer anlattığım teknolojide bir ilerleme yoksa.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.