Şimdi Ara

LG G3 -Xperia Z2 arasında kaldım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleyküm sevgili donanım haber forum üyeleri. Başlıkta belirttiğim üzere iki hafta sonra iki telefonda birini inşallah alacağım ancak; kafamı karıştıran şeyler var. Söyle ki:

    -G3 ekranı(çerçeve olarak) sonuna kadar kullanan bir telefon şıklıkta da z2 den aşağı kalır yanı yok. Ama 2K ekranı SnapDragon801 kaldıramıyor deniliyor ve aynı zamanda pil ömrü de ekran sebebiyle su gibi akıp gidiyormuş. Arkadaki plastikte ve kulaklık girişinde kronik olarak çatlama sorunu var diyorlar ne kadar doğru bilemem. Telefonu ortalama 3-4 yıl kullanacağımdan geleceğe dönük olarak hangisi daha mantıklı olur?

    -Sony Xperia Z2 1920x1080 ekranı sayesinde gerek performans gerekse pil ömrü konusunda G3 geride bırakıyor. Ancak daha uzun olmasına karşın(Lg G3 46.3 x 74.6 x 8.9 mm - Z2 146.8 x 73.3 x 8.2 mm) G3 ekranı 5.5 Z2 nin 5.2 olarak karşımıza çıkıyor.

    Eminim bu konudan çok fazla açılmış ve artık kabak tadı vermeye başlamış olabilir ama iki telefonunda kesin bu yüzden alınmaz diye hüküm vereceğim bir yanı olmaması insanı zor duruma sokuyor. Şimdiden yapacağınız yorumlar için Teşekkür ederim :)

    https://store.donanimhaber.com/ed/50/bb/ed50bbd4f4cf16c519125468b37fae48.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1844761/003aba00-5b91-40a2-bb7a-600b3a171189.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrow95 -- 29 Aralık 2014; 0:47:39 >







  • Tam konu açmaya hazırlanıyordum ki sen açmışsın gördüm. Yeni konuya gerek yok. Aynı 2 cihaz arasında bende kaldım. Şuan Z2 ye daha ılımlıyım. Nedeni su geçirmezlik ve biraz daha ufak olması. Sizlerden de öneriyi bekliyoruz. Yarın satın alacağım ben. Saat 15.00 a kadar takipteyim ^^
  • Tasarim ebat kisiye gore degisir,bence g3 daha sik cihaz ama 2k cidden olmadi su cihaz 1080p olsa g2 gibi cok cok satardi ama batarya g2 den az gidiyor sd karttan verip 2k ile performanstan aldi lg,bence z2 daha iyi bir secim.olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi telefondan ne istediğinize göre değişir.Bu iki telefonu sınıflandırırsak G3 birazcık uniformal bir telefon oluyor,Z2 ise daha çok gezmeyi seven,aktivitelere katılan insanlar için dizayn edilmiş.Fakat ne kadar ikisininde işlemcisi "801" sınıfında olsada G3 ün hem clock hızı olarak hemde yapı olarak yenilenmiş bir işlemcisi var.Ekran derseniz G3 ün ekranı da z2 nin de ekranı kendilerine has filtreleme kullandıkları için (ips, triluminos ) kaliteli görüntü verebiliyorlar.Tabii avantaj 2k ekrana sahip olduğu için G3 de,ama Full HD yi ondan ayırt etmeniz zorlaşabiliyor çünkü fazla fark yok,sadece inch başına düşen pixel G3 de çok.G3 ne kadar ips ekrana sahip olsada renkler hafif sature olmuş durumda oluyor,Z2 de de renk kaymaları yaşanabiliyor o yüzden ekran açısından gözünüzle görüp karar vermeniz lazım.Özellik olarak yenilikçi konumda olan G3 fakat belirttiğim gibi su ile uğraşıyorsanız yada fotoğrafçılık yapcaksanız z2 nin bir avantajı burada.Pil açısından bakarsak G3 ün ekranı fazla enerji tüketebiliyor fakat z2 nin de çoğu xperia da olduğu gibi yazılımsal hatalar olduğunda pil seviyesi anında düşebiliyor ama bu istisna.İkisininde kamerası çok kaliteli fakat z2 nin mp si fazla olduğu için fotoğraflarda zoom yaptığınızda pixel bulanması oluyor ve focus hızı G3 e göre yavaş.G3 ün focus sistemi dslr kamera benzeri şekilde çalışıyor ve kaliteli çekimler yapıyor.4k video çekmede ise G3 daha stabil şekilde çekiyor.Zaten görüntü sabitleme en büyük artısı.İki telefonda işlemleri rahatlıkla ele alabiliyor,3gb ram sayesinde ama bana sorarsanız ben G3 ün ara yüzünü daha güzel buluyorum.Z2 nin bazen biraz iç bunaltıcı olabiliyor.Yazılımsal özellik konusunda yine tabiiki G3.Knock code dan tutun multi window a kadar bir sürü özellik,bunlar z2 de yok.Özetlersek dizayn ve yazılımsal olarak G3,özellik ve donanımsal olarak Z2.Maddi açıdan bakarsak G3 ü 1.699 a bile bulurken Z2 hala 1.799 civarında satılıyor.Seçim sizin,yardımcı olabildiysem ne mutlu.Kolay gelsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Chaosy değerli yorumun için teşekkürler. Fakat şuna değinmek istiyorum. N11'de şuan iki cihazda 1400 tl ye satılıyor. Telefonları geceden beri inceliyorum. Kutu açılım, ilk izlenim, testler, uzun kullanım videoları baya izledim. Ve kararımı verdim. Ben yarın sabah Xperia Z2 siparişimi veriyorum.
  • Kardeşim öncelikle kendi konu linkimi vereyim :http://forum.donanimhaber.com/m_100904622/tm.htm

    Gördüğün gibi bütçem belliydi , ve hiç bir bilgim olmamasına rağmen 2 günüm vardı telefon almak için istersen mesajlarımı okuyup ne kadar dalgalandığıma fikir değiştirdiğime bakabilirsin ama o kadar çok kullanıcı yorumu , işin içinde yıllarını vermiş adamla görüştüm ki en sonunda Sony Z2 aldım ..

    Burda gelipte sana telefonu övmüyeceğim ama uzun dönem gitsin benim gibi telefonu 4-5 yıldır değiştirmeyeceğim beni pişman etmesin diyorsan rahatlıkla sana okuduğum tonlarca yorum konuştuğum onlarca insandan sonra rahatlıkla Z2 önerebilirim ..

    Bugün teknosadaydım ve 3 tane satış danışmanını yanıma çektim ve 2 telefon hakkında da objektif yorumlar almaya çalıştım.Adamlar zaten hiç g3'e bakma dediler çünkü sen uzun dönem istiyorsun belki 1-2 ay içinde fark etmiyeceksin ama g3'ün uzun dönemde sıkıntılı bir telefon olduğunu söylediler , ki en barizi mutlaka duymuşsundur çatlama sorunu alt taraftaki şarj giriş yerlerinde çatlama oluyormuş nedense çoğu kişi bundan şikayetçi ..

    Z2'ye çok sıcak bakmıyordum çünkü z3 gibi bir telefon varken geride kalır diye düşünüyordum ama araştırmalarıma göre aralarında NERDEYSE fark yokmuş.Sadece ismindeki 2 kısmını alıp 3 yapıp piyasaya sürdüler diyenler bile çıktı.Gerçekten incelediğimde daha çok araştırdığımda bu yorumun doğruluğuna kanaat getirdim çünkü adamlar açıklama yapmış her 6 ayda bir telefon çıkartıcaz diye ..

    G3'ün gerçekten ekranı çok güzel parlaklığı , çözünürlüğü önde olduğu kısımlar ama Dh'de de bir hocamız 2gb ram ve işlemcinin o ekranı belli bir süre sonra kaldıramayacağı telefon içinde yavaşlamlar olacağı yönündeydi.Ki benimde en büyük kriterlerimden biri zaten uzun dayanması , stabil olması o yüzden git gide soğumaya başladım g3'den ..

    Birde fiyat farkına gelelim oda bizim için çok önemliydi G3'ün 3gb ram 32 gb hafızalı versiyonu 2000 Tl ye dayanıyor , ben z2'yi 1800 Tl ye aldım 3gb ramli ama 16gb.
    Nasıl olsa çok fazla oyun yükleyen bir tip değilim o yüzden hafızayı sonuna kadar doldurmayacağım kaldı ki film,dizi atmak için harici sd kart takılabiliyor yan tarafından.Ama daha önemli bir noktaya gelirsek g3'ün 16gb lık versiyonunda 2gb ram var bu çok çok daha önemli bir özellik ben her zaman dediğim gibi 2-3 yıl sonrasını düşünüyorum ve aradaki o 1gb ram çok kritik bir yere sahip o yüzden buda önemli bir nokta dikkat et bence.

    Okuduğum görüştüğüm ve bunlar sonucunda edindiğim bilgileri senle paylaştım .Eğer çok sık telefon değiştiren biri olsaydım ve 1 yıl sonra yenisi alırım deseydim kesinlikle G3 alırdım ekran olarak QUAD Hd ve çözünürlüğü kat kat fazla ama işin içine stabilize , sağlamlık , dayanıklılık birde malum memur çocuğuyuz fiyatta girince Z2'ye kaydım ve uzun süreli kullanımda o çatlaklar gözümü korkuttu açıkcası çünkü her gün şarja takan bir tipim Şarj konusunda da Z2 bir parmak önde bu arada ...

    Edindiğim bilgileri üşenmeden yazdım amaç burda gönül rahatlığıyla , kafada soru işareti kalmadan neyin ne olduğunu bilerek tercih yapmak şu geçen 2günümde nerdeyse yaşamadım o kadar video izleyip bilgi okudum ki , sıcağı sıcağına yazayım dedim kolay gelsin şimdiden




  • Hocam ben de bu telefonu almaya niyetliyim fakat kimilerinde 3g sorunu varmış galiba? Ayrıca z3 ile çok fark var mıdır aralarında?http://forum.donanimhaber.com/m_95819476/tm.htm

    Bir de htc m8 mi s5 mi yoksa z2 mi?
  • iki ikilemde bende kalsaydım lg g3 seçerdm
  • HumanHunter H kullanıcısına yanıt
    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6
  • Z2 tokatlar ikiye katlar arka sağ cebine koyar G3'ü.
  • Pend0s kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Z2'de karar kılmana sevindim. Asla pişman olmassın ve verdiğin paranın hakkını alırsın. G3 hurdasını alsaydın üzülecektim valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6


    Aradaki 400 tl ye değer yani htc öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6


    Aradaki 400 tl ye değer yani htc öyle mi?

    Z2 için bilmiyorum ama s5 ile m8 karşılaştıracak üstünlüğü yok m8 ezer her türlü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6


    Aradaki 400 tl ye değer yani htc öyle mi?

    Z2 için bilmiyorum ama s5 ile m8 karşılaştıracak üstünlüğü yok m8 ezer her türlü

    Hocam ben z2 için diyorum işte kararsız kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6


    Aradaki 400 tl ye değer yani htc öyle mi?

    Z2 için bilmiyorum ama s5 ile m8 karşılaştıracak üstünlüğü yok m8 ezer her türlü

    Hocam ben z2 için diyorum işte kararsız kaldım.

    Şimdi kamera ve su geçirmezlik on planda z2 için ama ben sony ara yüzünü sevmiyorum nedense bu zevk meselesi M8 gerek metal olmasıyla gerek htc kalitesi olmasıyla ve sense ara yüzü sayesinde ben daha çok seviyorum sense ara yüzü çok stabildir telefonu uzun yıllar götürür bir çok konu var internette z2 ve m8 karşılaştırması onlara bakın daha çok görüşe ulaşırsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pend0s kullanıcısına yanıt
    paranın kolay kazanılmadığı çok güzel anlatmışsın . Günlerdir bu ikilemdeyim hep z2 diyordum yukarıda yazdığın değerli yazıların için sağ ol. Bu kadar uzun yazdığın için ayrıca teşekkürler. Allah yetiştiren den razı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 29 Aralık 2014; 16:55:35 >
  • Pend0s kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Uzun ömürlü olması benim için bir artı sonuçta memur çocuğuyuz her yıl telefon alma lüksümüz yok bu yüzden sony'nin kalitesini ve stabilitesini bildiğimden( xperia z tablet kullanıcısıyım) z2 benim için bir adım önde oluyor. Tekrardan teşekkür ederim hepinize :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: HumanHunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    ben olsam m8 alırım sebebi ise htc kalitesi ve sense 6


    Aradaki 400 tl ye değer yani htc öyle mi?

    Z2 için bilmiyorum ama s5 ile m8 karşılaştıracak üstünlüğü yok m8 ezer her türlü

    Hocam ben z2 için diyorum işte kararsız kaldım.

    Şimdi kamera ve su geçirmezlik on planda z2 için ama ben sony ara yüzünü sevmiyorum nedense bu zevk meselesi M8 gerek metal olmasıyla gerek htc kalitesi olmasıyla ve sense ara yüzü sayesinde ben daha çok seviyorum sense ara yüzü çok stabildir telefonu uzun yıllar götürür bir çok konu var internette z2 ve m8 karşılaştırması onlara bakın daha çok görüşe ulaşırsınız

    Hocam tşk. yorumun için z2 de karar kıldım benim de sony ler hoşuma gidiyo :)




  • satılık g3 var beyaz 16 gb düşünen olursa verebilirim 50 günlük lg türkiye garantili ben memnundum ama ihtiyaç işte
  • Telefonu 3-4 yıl kullanacağım demişsin. Açıkçası kullanıma göre değişir ama çok hızlı gelişen akıllı telefon sektöründe hiçbir telefonun 3-4 yıl idare edeceğini düşünmüyorum. Z2 ile g3 ü kıyaslarsak elbette z2 daha uzun ömürlü olur.2k ekran genel performans, oyun performansı, batarya ömrü, ısınma gibi dezavantajları var.2k içerik var mı peki yok 2k film, dizi, video var mı çok az. Uygulamaların %99 ı henüz 2k yı desteklemiyor.Yani 2k ekranın telefonlarda en azından şu an için hiçbir avantajı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.