Şimdi Ara

Leptopa Gelen Akım Fazlası (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Ben Asus'un Rog serisinden leptop satın aldım.Fakat şöyle bir sorunum var.Evdeyken prizde oyun oynarken,PUBG,Witcher3 vs. ısınma konusunda hiç sorun yaşamadan 10-15 saat oyun oynardım ve hiç ısınma sıkıntısı yaşamadım 80 derece maksimum gördüğüm oldu.
    Fakat üniversite dolayısıyla kyk yurduna geldiğimde bilgisayarım prizde oyun oynarken 10 dakika içinde 90 dereceyi görüp sanki yanıyormuş edasıyla fanlar muhteşem bir hızda çalışmaya başlıyor.Buda şahsen beni korkutuyor.Akım koruma prizi almayı düşünüyorum.Şahsen prizden gelen voltajın çok sağlıklı olmadığını varsayıyorum.Bilgisayarımın bozulmasını istemiyorum çok pahalıya patladı çünkü.
    Yardımlarınıza muhtacım.



  • Prizden gelen voltaj dediğin gibi sağlıklı olmadığını varsayarsak ilk bozulacak şey adaptörün olur. Fan çalışırken ses geliyorsa soğutma sisteminde sıkıntı var demektir. Düzenli olarak bakım filan yaptırıyor musun macun çektirme, buffer toz temizlemesi filan veya laptop yakın zamanda bir darbe aldı mı düşürmüş olabilirsin hafif kolun çarpmış olabilir filan içini açıp bakmakta fayda var.
  • Aynı orijinal adaptörle kullandığınız sürece voltaj veya akım fazlalığı gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü adaptörler şehir hattı dalgalanmalarını cihaza yansıtmayacak şekilde üretilirler. Bence aşırı ısınmaya sebep olan şey değişen ortam ve kullanım koşulları. Cihazı kucağınızda veya yatak, battaniye vs. gibi yumuşak zemin üzerinde kullanıyorsanız havalandırma kanalları kapanıyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete355 kullanıcısına yanıt
    bilgisayarı alalı 2 ay gibi bir zaman dilimi oldu tozlanacağını sanmıyorum en azından 4 ay civarı olsa olabilirdi.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Açıkcası yatak masa yorgan dizim komidin her şeyi denedim hepsinde aynnı sonuca çıkıyor bilgisayar aşırı ısınıyor.Ayrıca bilgisayarı aldığım zaman ilk dönemdi aynı sorun gene vardı,eve gittiğimde aslında bilgisayarın ısınmadığını o zaman anladım.Yani inanılmaz bir sonuç farkı var 15 dakika sonucunda bilgisayar 90 derece görmesi çok anlamsız,evde 10 saati geçik kalkmadığımı biliyorum 80 dereceyi aşmadı.
  • herhalde üreticiler akım fazlası gibi bir sıkıntı olda bunu dişünebilirlerdi?

    akım prizden bilgisayar bileşenlerine gelene kadar yüz kez regülasyona tabi tutulur, işlemcinin ısınmasının priz akımı ile bir orantısı yok.

    eğer ısınıyorsa önce fiziksel soruna bakın, termal macun, fan vs., ardından işlemci gücü kısıtlamawına gidebilirsiniz, tabi sorun ekran kartında ise onu da düşünmeniz gerekli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • goktug67 G kullanıcısına yanıt
    fan çıkışlarını kapamamaya çalış, oda sıcaksa yapabileceğin şey giriş gücünü ayarlamak

    0.03 volt civarı işlemci voltajını düşürsen sıkıntı çözülür sanki, tabi karşılık gelen saat hızını da ayarlamalısın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumun fazla akımla filan alakası yok muhtemelen dizüstü bilgisayarı yumuşak bir zemine koyuyorsunuz yastık battaniye yorgan gibi dolayısı ile hava akışı kesiliyor ve ısı artıyor dizüstü bilgisayarlar mutlaka sert zeminlere konulmalı veya soğutucu diya satılan dizüstünün altına konulan fanlı aparatlardan alınmalı.
    Yanlış anlamayın siz böğle yapıyorsunuz diye kesin konuşmuyorum ama öğle ise lütfen dediğim gibi kullanın.
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Yurtların kendine has sunta masaları var acaba masa sunta mu diye ısınıyor diye düşündüm ama farklı yerlerde deneyince aynı sonuca ulaştım.Çözümü yok sanırım bu olayın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesher kullanıcısına yanıt
    Cahilliğimi mazur görün,voltaj düşümü nasıl yapılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goktug67

    Cahilliğimi mazur görün,voltaj düşümü nasıl yapılıyor?

    est. hocam, bios destekliyorsa en saglam yolu, overclock kismindan yapabilirsin.
    laptop oldugu icin cok gelismis bir bios yoktur, windows guc seceneklerinde islemci guc yonetemi diye bir sekme vardi sanirim. (https://superuser.com/questions/565347/how-does-windows-limit-the-cpu-power-options-battery-saving buradaki gibi) buradan da dusurmeyi dene.

    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1735512/limit-processor-speed-reduce-temperature.html
    burada da boyle bir soru mevcut, merak ediyorsan okumani tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.