Şimdi Ara

lenslerin sıvı ile teması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, konu ile önceden konu açıldı mı bilmiyorum fakat aklıma birşey takındı. geçenlerde yeni aldığım lensle neredeyse yağmura yakalanıyordum.

    sormak istediğim o gün yağmurda korunmasız çekim yapmaya devam etseydim arıza çıkarır mıydı? d3100 kullanıyorum, galiba makina su geçiriyor zaten. lenste sorun olmayacaksa ileride d7100 alırım zaten bana d3100 yetmemeye başladı.

    bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim, iyi forumlar...



  • Çoğu lensler su geçirir bazıları hariç özel suya dayanıklı olanlarda var tabi. Su alma durumuna göre hasar değişebilir fazla su aldıysa içine giren sıvı af bölümüne, kontakların kirliliğne, diyafram yapraklarının paslanmasına, ve tabiki merceklerin buharlanmasına neden olabilir. Az miktarda sıvı girmiş olan maki na ve lenslerin kesinlikle kapalı ortamda ve poşet içinde saklanmaması gerekir içinde bulunan nem elektronik eşyanınzın zarar görmesine neden olur bu yüzden hava alan bir ortamda tutmanız daha sağlıklı olacaktır.
  • Macrofoto M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar cevap için teşekkürler,

    peki az ya da çok miktarda su almış lensi bakıma mı girmesi gerekiyor? (nikon 50mm 1.8d var bende sıfır aldım ve uzun vadede kullanmak istiyorum.) bu lensin su geçirmeme özelliği yoktur herhalde :)

    cpl polarize filtre de almayı düşünüyorum. bu bir miktar sıvı koruması sağlar mı? uv filtreyi boşuna alıpda taşımak istemiyorum ama su, darbe vb zorlanmaların önüne geçeceğini söylüyorlar. cpl polarize filtre de bu korumayı sağlar mı?
  • Az bir miktar su almaktan kastını açmalısın, hafiften yağmur çiselemesiyle veya anlık olarak hafif yağmura maruz kalmayla lensin içine su girmez. Kasıtlı olarak yağmur altında kullanmaya devam etmen gerekli, yahut çok şiddetli bir yağmurla etkilenmesi. İçine kaçacak bir iki zerre suyun bozulmaya sebep olma ihtimali çok düşük, biraz sıcak bir ortamda o su buharlaşacaktır zaten.

    Soğuk ortamlardan sıcak ortama geçişte lens ve içindeki kısımlar bolca nemlenir, bu arzaya sebep olmuyorsa eser miktarda kaçmalarla da olmaz diye düşünüyorum. Fakat kuruyana kadar kullanmamakta fayda var, kısadevre olabilir.

    Nikon 50mm lensler su geçirirler, dikkatli kullanmak gerek.

    Uv filtre bir miktar su koruması sağlar evet, yağmurdan değil de oradan buradan sıçrayan sulara karşı objektifin ön tarafını korur.
  • hazır burada konusu açılmışken ben de sorayım.
    D7000 ve tamron lensim var. Pazar günü izmirde yürüyüşe katılacağım. Hava durumu net değil yağışlı olabilir. Nasıl bir önlem almamı tavsiye edersiniz???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poşete sar halbay yağmur altında öyle açıkta olmaz yahaut 50-60 a güzel dslr yağmurlukları var.
    Ha 20-30 lıklar uzak dur çok çabuk yırtılıyorlar.

    *cpl polarize filtre yağmurlu kapalı havalardan kullanmak akıllıca değil sonuçta koyu bir cam havanın karanlığı eklenecek sizi zorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknikkonular

    Poşete sar halbay yağmur altında öyle açıkta olmaz yahaut 50-60 a güzel dslr yağmurlukları var.
    Ha 20-30 lıklar uzak dur çok çabuk yırtılıyorlar.

    *cpl polarize filtre yağmurlu kapalı havalardan kullanmak akıllıca değil sonuçta koyu bir cam havanın karanlığı eklenecek sizi zorlar.

    cevap için teşekkürler. Dediğiniz yağmurluklar için artık çok geç bu kadar kısa sürede bulamam. Sanırım poşetle idare edeceğim. İki üç tane e yedek alırım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakınan göze çöp batarmış hocam,fazla takmayın böyle şeyleri
  • bahsettiğim yağmurluk tipi yan sanyi fiyatı 50-60 ytl arası
     lenslerin sıvı ile teması

    Bence uzak durulması gerekilen parana yazık dediğim
     lenslerin sıvı ile teması




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.