Şimdi Ara

lenovo y560 arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar..

    lenovo y560 bilgisayarımın anakart ve bataryasında sorun var.

    1- öncelikle batarya şarz olmuyordu. buna neden olan da enerji seçeneklerindeki bakım işlemlerini yaparken önce pili sıfırlayıp sonra şarz etme işlemini bilgisayarın yaptığı işlemdi. şarzı sıfıra indirdikten sonra bir daha dolmadı hiç..

    batarya olmasa da şarz aletiyle idare ediyordum ancak:

    2- nfs oynarken bilgisayar kapandı ve yeniden açtığımda ekran görüntüsü 5-10 saniye sonra karelenip gidiyordu. en sonunda tamamen gitti.. bilgisayar açıyor ancak görüntü gelmiyordu..

    malesef garantisi bitmiş olduğundan ve istanbul dışında yetkili servisi olmadığından normal bir servise götürdüm ve arızanın ekran kartından olduğu söylendi. ancak tamiri yapılamadı. anakart çok kurcalandığından artık düzelttiremiyorum ve iyi bir servis de bulamıyorum izmir ve antalyada..

    istanbul lenovo servisi yeni bir anakartı 665 TL'na satıyor. cok pahalı. sahibinden.com'da anakartlar var ancak kimisi çıkma olduğu için güvenemiyorum sıfır olanlar da 480 TL. bigisayarın ikinci eli zaten 800-1000 TL.
    bu bilgisayar i-7 ve 8gb ayrıca solid harddisk takmış olduğumdan eşdeğerinin yenisi de epey pahalı.

    bilgisayarımın tamiri konusunda önerilerinizi bekliyorum. saygılar...







  • servis degilde böyle parçacılar var mesela izmirde onlara gidip aynı modeli bulacaksın diyeceğim ama yeni pc daha düşmemiştir.İste bu yüzden Dell alın diyorum sistem eskir ama kolay kolay bozulmaz...
    Benimde fan tozlanmıştı temizlerken bir yaprağını kırdım artık 6 yıllık pc di sıcaktan plastik zayıflamış tabiki.Tum parçacıları gezdim her marka model var dell yok Parcacınında dediği dell kolay kolay düşmez...
  • Evet ekran kartı anakartla birleşik olduğundan değişmesi zor. Anakart ve pil değişecek. O da dediğiniz gibi laptopun ikinci el fiyatına gelir. Cihazi o şekilde satıp üstüne bir miktar koyup temiz bir laptop alabilirsiniz.
    Düşünürseniz elimde hiç kullanılmamış bir sony vaio laptop var 800'e bırakıyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-sony-vaio-pcg-71911m-notebook-satilik-133867345/detay/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarınıza baktım teşekkür ederim ama malesef özellikleri biraz düşük kalıyor.
    Bilgisayarıma böyle arızalı halinde ölü fiyat veriyorlar.
    Forumda belki istediğim parçaları uygun fiyattan verecek bir arkadaş denk gelebilir.
  • arkadaşlar k.bakmayın benmde bi sorunum var ama nereye nasıl yazacagımı bilemedim şimdiden özürlerimi iletiyorum.. Nyse bnm problemim şöyle lenovo y560 laptopum var ve sadece güvenli modda açılıyor.
    Normal modda açmaya çalıştğım zaman siyah bir ekran gelip kalıyor öyle fn tuşları çalışıyor ama ekran falan gelmiyor sistemi geri yüklememe rağmen hiçbişey değişmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.