Şimdi Ara

LENOVO Y510P KULLANICILARI KULÜBÜ [Kullanıcılar] [Ürün İncelemesi] [Testler] [SSS] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
849
Cevap
10
Favori
40.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 alternatifiniz var. 1.si müşteri hizmetlerinden ücretsiz olarak recovery dvd leri talep edebilirsiniz. yurtdışından adresinize kargo ile gonderıyorlar. bu rec dvd ile temiz kurulum yapabilirsiniz 8.1 için sonrada yükseltirsiniz ve yedeklersiniz. En temiz bu şekilde olur.
    2.si harici bir hdd kutusu alın ssd yi takın recovery çalıştırın pc nizde kurulacak disk olarak ssd yi seçin. SSd ye yine temiz kurulum yapmış olursunuz.
  • exxema kullanıcısına yanıt
    sistem içindeki keyi kabul ettiremedim, bu key artık geçersiz tarzı şeyler söyledi, bende bir kaç yıl önce windowsdan 29 tl ye aldığım win8 pro keyini kullanarak win 8 yükledim. daha sonra win 10 proya güncelledim.

    Yalnız şimdi şöyle ekran kartı sürücülerinde sorun var, win 10 için son çıkan sürücüleri yyüklüyorum ama masaüstü simgeleri önceki gibi değil, daha büyük, sonra programlara giriyorum panel kısımları çamur gibi, program kurarken ileri ileri dediğimiz kısımlarda çamur gibi. Benim anladığım herşey olduğundan daha büyük, ekran kartı sürücülerini yüklerken baya şey denedim bazen sli kısmını filan çıkardım, bir kaç kez masaüstü eski haline döndü ama kapatıp açınca yine bozuldu. Bu ekran kartı sorununu sizca nasıl hallederim.

    HDD varkende win 10 a geçmiştim ilk başta masaüstü kötüydü, ama bir süre sonra kendini güncelleyerek düzelmişti




  • Beyler bayadır kullanıyorum ama çok oyun oynamadım far cry 4te iki gpuda 90 oluyor
  • Çok şükela bir sorunla karşı karşıyayım. Müşteri hizmetlerini yardırıcam yarın ancak daha önce başına gelen de vardır diye düşündüm. Aksi taktirde de elde veri olur.

    Ben malum Vatan'dan aldım makinayı geçen sene. Bir de 2 kuruş farkla (eşantiyon) Office 365 verdiler ki süresini de bilmiyorum. Neyse bu aralar recovery atmam lazım ancak office 365 hesabını yönetemiyorum. Recovery'den sonra tam olarak ne olacak nasıl aktifleştireceğim tekrar office 365'i kalan süre için? Ya da ne kadar sürem kaldı ben nereden bileceğim.

    Garip.
  • mechanica M kullanıcısına yanıt
    Eğer sen bilgisayarı aldığında içerisinde varsa Recovery sonrası kendiliğinden yüklenir bende Vatan'dan aldım içinde Office var ama bildiğim kadarıyla deneme sürümüydü kullanmadım.
  • ByCRiMiNaL. kullanıcısına yanıt
    ürün kodunu arattım bir yıllık sürüm diyor zaten. baktım bugünden itibaren tam bir ay kalmış yarın sormadan bile atarım recovery'i. baktım aktifleştiremiyorum ararım olmadı kusura bakmasın microsoft geçici süre liberoffice kullanır e-mailimi aldığım zaman ücretsiz versiyonu talep ederim. (öğrencilik durumu var da.)
  • harddiskteki mevcut recovery dosyalarını sildiniz mi? duruyor mu?
  • Arkadaslar bilgizayar cok fazla fps drop yapiyo sizce donanimsal bi sorun olabilir mi servise veriyim mi bilgisayari yoksa yazilimsalmidir ets 2 gta 5 bunlarda fps drop cok fazla gta 5 de gayet akici oynarken birden fps drop oluyo sonra 1 dakka filan surup cikiyo droptan ets2 de oyun hic akici degil neden oluyodur sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fps droplarında görev yöneticisinden disk performansına bakar mısın bir takip et bakalım paylaş
  • Gorev yoneticisinden mi yapiyim onu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exxema

    fps droplarında görev yöneticisinden disk performansına bakar mısın bir takip et bakalım paylaş

    Hocam gorev yoneticisinden baktim drop oldugunda cpu 0.77 gosteriyo normal anindada 2.35 gosteri en yuksek hizda 2.40 gosteriyo bi ara resim eklerim ama bu bilgisayar turboda 3.20 yapmasi gerekmiyor mu anlamadim bu durumu bu arada yuksek performansta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopu alalı 9 ay falan oldu.Bilgisayardan sanki iş makinası çalışırmış gibi garip yüksek bi ses geliyo.Fanın hızlı çalıştığındaki gibi falan degil yanlış anlamayin,garip yüksek bi ses geliyo sürekli.Arka kapağı açtım fani temizleyebildiğim kadar temizledim ama hala devam ediyo ses.Harddiskten desem disk birleştirme yaptim harddiskin kullanimi yüzde yüze ulaştı o zaman ses yok ama durup dururken masaüstünde ses gelmeye başlıyo.Harddiski zorlayacak herhangi bi işlem yapmadım yada yere falan düşmedi bi zarar vericek.Isılara bakiyorum işlemci 50 civarı ekran kartı 40 civarı iken birden başlıyo kafasına göre duruyo sonra yine başlıyo yani oyuna girmem falan etkilemiyo masaüstünde dururkende birden başlayıp bitebiliyo oyundaykende.Ses çok yüksek olduğu için dayanılmaz bi hal aldı araştırdım bisey de bulamadım.Arka kapağı açtığım için garantide gitti sanırım mahalle bilgisayar tamircilerine mi götürüyüm ne önerirsiniz?Virüs falan böyle bişeye sebep verebilir mi?Edit:Lenovolarda ki energy management den fan toz temizlemeyi açtım onu açtığım an ses gelmeye başladı ses fandan dolayı geliyo sanırım yağlamak falan mı lazımdır yoksa tekrar açıp bakıyımmı vida falan gevşerse o ses gelebilir yazıyodu internette?

    Edit:2. ekran kartı fanından geliyomuş ses buna yağlama falan mı yapıyım nasıl düzeltirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 12 Eylül 2015; 15:09:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.5 yıl oldu sayılır hiç yaşamadım bu problemi 1.5 yıldır hiç temizledim tozlanmasına rağmen sadece oyunlarda biraz daha yüksek çalışıyor makine normal kullanımda yine çok çok sessiz çok sıcak havalarda biraz sıkıntı yapıyordu oda soğutucu çalıştırıyordum ben bilgisayarı ilk aldığımda küçük bir problem vardı Lenovo servisini aramıştım uzaktan yardım vermişlerdi bilgisayara bağlanıp onu bi deneyebilirsin yazılımsal bir problemse çözerler donanım problemiyse bilmiyorum keşke vidalara hiç el sürmeseydin ama fanı temizlemek garanti götürüyormu bilmiyorum sorman lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCRiMiNaL.

    1.5 yıl oldu sayılır hiç yaşamadım bu problemi 1.5 yıldır hiç temizledim tozlanmasına rağmen sadece oyunlarda biraz daha yüksek çalışıyor makine normal kullanımda yine çok çok sessiz çok sıcak havalarda biraz sıkıntı yapıyordu oda soğutucu çalıştırıyordum ben bilgisayarı ilk aldığımda küçük bir problem vardı Lenovo servisini aramıştım uzaktan yardım vermişlerdi bilgisayara bağlanıp onu bi deneyebilirsin yazılımsal bir problemse çözerler donanım problemiyse bilmiyorum keşke vidalara hiç el sürmeseydin ama fanı temizlemek garanti götürüyormu bilmiyorum sorman lazım.

    Hocam 2. Ekran kartı fanındaymış sorun buldum onu pazartesi servisi arayıp soracam sadece ekran kartını yollasam olur mu diye inşallah kabul ederler yoksa ya sesli kullanacam böyle yada 2. Yi çıkarıp tek ekran kartı kullanacam bi süre şuan yollama durumum yok laptopu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kusura bakma dostum tatildeydim o yuzden geç yazıyorum. o kısımda bellek C: sürücüsünü kastetmiştim. ayrıca çalışırken en yuksek hızdan ziyade hemen kullanımda olan yuzdelik dilimin yanında 3 ghz üzerinde gorebiliyorsan sorun yoktur. bellekten dolayı darboğazlık yapıyorsa ondan kaynaklanıyor olabilir düşüncesindeyim, o yuzden oraya bakmanı istedim.
  • şayet el beceriniz varsa kendiniz bile söküp halledebilirsiniz fanları temizleyebilir gerekli bakımı yapabilirsiniz.
    örnek videohttps://www.youtube.com/watch?v=3_kd9v1fHuU tabi video daki gibi komple sökmenize gerek yok
    örnek resim:http://forum.techinferno.com/attachments/lenovo-ibm/11963d1404910682t-ultrabay.jpg
    istanbuldaysanız tavsiyem kendiniz bizzat elden götürüp hemen yaptırıp geri almanız :) mecidiyeköy profilo alışveriş merkezine çok yakın servisi. kendimde halledebilirim derseniz gerek yok tabi ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exxema -- 14 Eylül 2015; 23:44:38 >




  • exxema kullanıcısına yanıt
    Şimdi gta 5 i calistirirken bisi farkettim bilgisayar bostayken 3.20 leri goruyo gta 5 e bi giriyorum direk ghz sabitleniyo 2.40 da neden boyle oluyo anlamadim bi yanda en yuksek 2.40 yaziyo screen shot cekicem bi tane daha iyi anlicaksin ama isinmadan diye tahmin ediyorum açikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exxema

    şayet el beceriniz varsa kendiniz bile söküp halledebilirsiniz fanları temizleyebilir gerekli bakımı yapabilirsiniz.
    örnek videohttps://www.youtube.com/watch?v=3_kd9v1fHuU tabi video daki gibi komple sökmenize gerek yok
    örnek resim:http://forum.techinferno.com/attachments/lenovo-ibm/11963d1404910682t-ultrabay.jpg
    istanbuldaysanız tavsiyem kendiniz bizzat elden götürüp hemen yaptırıp geri almanız :) mecidiyeköy profilo alışveriş merkezine çok yakın servisi. kendimde halledebilirim derseniz gerek yok tabi ki

    Sağol hocam kendim sökerim de söksemde bu sesi düzeltemem diye ellemedim çünkü toz ile ilgili değil büyük ihtimal 2. Ekran kartının fanında merkezinden geliyo mil yatağı mı bişey var orda bi sıkıntı var sebebini anlayamadığım İstanbulda değilim maalesef.İnşallah 2. Ekran kartını yollayınca hallederler bilgisayarı yollamadan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ok paylaş bakalım yorumlayalım
  • yurtdışındaki sitelerde de 2. ekran kartının fanından ses geldigine dair rivayetler mevcut. hatta 2. ekran kartının fanını değiştiren kişilerde mevcut. bu paylaşacagım link ısınma sorunu ve fan sesi için çözümü anlatıyor. bende bu sayfadakileri uygulamıştım gerçekten farkediyor alt ızgaradan daha cok hava girmesi için plastik kısmı kestim mesela hiç belli olmuyor bile

    http://forum.techinferno.com/lenovo-ibm/4921-y500-y510p-spring-mod-spacer-guide.html




  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.