Şimdi Ara

Lenovo S860 imei problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir arkadaşım yurt dışından Lenovo S860 getirdi ve bana sordu imei atabilirmiyiz diye yarım yamalak android bilgimle tabiki de atarız dedim yaklaşık 15 günlük uğraşlar sonucunda telefonun başına gelmeyen kalmadı ama sorunu çözdüm aynı problemi yaşayan farklı arkadaşlara belki bir yardımım dokunur diye şimdi burda süreci size sıralayacağım.

    1-telefonun gerekli cds driver adb driverlarını kurup iroot programı ile root attım mobile engineer tool ile imei atmaya çalıştım ilk başta diğer cihazların aksine hata verdi ve ben AT+ komutunda artı dan önce bu telefona özel arada boşluk bırakılmasını öğrendim,komutu attım defalarca ama imei de kesinlikle bir değişiklik olmadı.

    2-internetten araştırdığım farklı imei yazma programları ile mtk android tools, sn write tools, imei&sn writer v.b hepsinde farklı farklı hatalar ve hüsran.

    3-Flash tool la farklı denemeler yaparken bu sefer telefonu yanlışlıkla formatladım cihaz hiç bir şekilde açılmıyor hiç bir şekilde recovey moda girilmiyor telefonla ilgili hiçbirşey yapılmıyor.Korkmayın onunlada zorlu bir 3 gün geçirdim.

    Avrupa rom u (S860_ROW_S209_140529) kurdum fakat bu sefer invaild ime hatası vermeye basladı çünkü baseband ı görmüyor bunun 1 tek çözümü var

    arkadaşlar ilk önce mutlaka 1gb için olan çin romunu(s860_s122_140405) kurmanız lazım diğer türlü mümkün değil olmuyor baseband gelmiyor baseband gelmeyince de imei ile ilgili hiçbirşey yapamıyorsunuz yada ben yapamadım.
    daha sonra avrupa versiyonu olan (S860_ROW_S209_140529) üzerine upgrade yapıyoruz tabi bunların hepsi flash tool ile bunları anlatacak yeterli teknik bilgim yok diğer forum konularından araştırabilirsiniz.cihaz açıldıktan sonra sakın güncellemeleri yapmayın güncellemeleri imei yazdıktan sonra işimiz bitince yapacağız.

    Tekrar cihazımız 0 hale geldiğinde iroot ile rootluyoruz mtkdroid tools ile bağlanıyoruz sağ altta root tuşuna basıyoruz bazı izinler istiyor bağlanmaya çalışıyor tam oldu diyoruz bir sevinç,ama yine hüsran yine bir hata :(((

    15 gün geçirip tam umudu kesmişken aklıma saçma sapan bişey geldi dedim ki deneneyeyim ne çıkar elimde thl t100s android 4.2.2 kurulu başka bir telefonum var iki cihazda root lu iki cihaza da root exploer kuruyoruz thl t 100s deki /data/nvram/md/nvd_imei bu klasörün içerisindeki 3 dosyayı(MPOB_001,ST6TA001,ST6TB001) LENOVO DA aynı klasör içine atıp üzerine yaz diyoruz.unutmayın ki diğer cihazda ilk önce lenovo için kullanacağımız imei yazmamız gerekli yoksa çift cihazda aynı imei leri kullandığınız için imeiler blokelenir.

    Ben bu şekilde çözdüm yalnız dediğim gibi thl de de 4.2.2 kurulu farklı android versiyonlarında bu işlem işe yararmı bilmiyorum denemedim.

    Dah önceden donanımhaberden farklı konulardan çok faydalandım bu benim ilk yazım.

    Şimdiden kolay gelsin umarım aynı problemi yaşayan arkadaşlara bir faydam olur hepinize iyi günler.







  • Bilgi paylaşıldıkça çoğalır.

    Beni ilgilendiren bir durum değil ama mutlaka faydalanacak birisi çıkar, teşekkürler.
  • bu telefon için problemli yazanlar olmuş forumda ama alınır mı ?
    ben düşünüyorum da.

    yerine tavsiye edilebilecek telefon var mı ?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Zopo modellerine bakabilirsin hocam, g2 de karar verdim önceden ben de takip ediyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo düşünüyorum da acaba bu telefonun 2 gb modeli sorunlu mudur. Ya da s660 3000 batarya buna göre yakın performans verir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.