Şimdi Ara

Lenovo P2 Kullanıcı Kulübü (Ana Konu) (268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.466
Cevap
82
Favori
608.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Satıcı ile irtibat kurdum...Hızlı şarj özelliğinin olmadığını söyledi...İlgilenen arkadaşların dikkatine....
  • ozbes kullanıcısına yanıt
    Bizi ipleyen yok. Satıcı destekliyor dese yalancı olacaktık. Güveniniz için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exfat -- 20 Aralık 2017; 19:40:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exfat

    Bizi ipleyen yok. Satıcı destekliyor dese yalancı olacaktık. Güveniniz için teşekkürler

    harikasın dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende telefonu bugün aldım ve ekranın dayanıksız oldugundan bahşedilmiş. Bana bir tırsma geldi. Tavsiye ettiğiniz bir ekran koruyucu var mı? Hepsi burada da linkteki ürün var kullanan var mı ?



    http://www.hepsiburada.com/case-4u-lenovo-p2-nano-cam--nano-glass-kirilmaya-dayanikli-ekran-koruyucu-p-HBV000004KOCO

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar lenova p2 yi android 7.0 yükselttiğim zaman whataup ve facebooktan bildirimler anında gelmiyor.telefon kilitli ikende gelmiyor.whatsup a veye facebooka girdiğimde bildirimler geliyor.arkadaşalar bana whatsup tan mesaj gönderiyor ama ben örneğin bir saat sonra whats up uygulamasını açtığım zaman görüyorum.lütfen çözüm varsa benimle paylaşın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ercüment Çizer

    Ekranı kırılmış, benim durumumda olan arkadaşlara da yol göstermek açısından sorularımı buradan sorayım.

    Kullanıcı hatası olduğu için yasal süre yok denildi bana alo tüketici hattından, ticaret il müdürlüğüne sorduğumda ise mal ayıbı değil de hizmet ayıbı olarak başvurabilirsin dediler. Ama yasal süre olmadığı için kaç gün geçtikten sonra başvurmalıyım tüketici hakları heyetine? Ya da nasıl lehime sonuç alabilirim bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim. Para iadesi alıp başka telefonlara bakmak istiyorum çünkü ekranı gerçekten çok dandik.


    BÜTÜN YAZDIKLARIMI OKUMANIZI VE KAALIN FONTLARA DİKKAT ETMENİZİ RİCA EDERİM.

    Alo Tüketici Hattı, faturası adınıza olmayan ürün için THH ye başvuru yapamazsınız dediği konuda, başvurumu yapıp iadeye hak kazanmıştım. O yüzden insanlık hali yanlış bir bilgi verilmiş ya da yanlış anlaşılma olmuş olabilir.

    Güncel Kanunlar üzerinden bir değerlendirme yapalım.

    SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELİĞİ

    Servis istasyonlarının sorumlulukları

    MADDE 10 – (1) Tüketicinin bulunduğu yerde yetkili servis istasyonunun olmaması halinde satış sonrası hizmetlerin verilmesinden, tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonu sorumludur.

    (2) Tüketiciye en yakın yerdeki yetkili servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez.

    (3) Servis istasyonlarının, bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtilen hususları içeren belgeleri düzenlemesi ve bunların birer nüshasını tüketicilere vermesi zorunludur.

    (4) Kullanım ömrü süresince malın yetkili servis istasyonlarındaki bakım ve onarım süresi azami tamir süresini geçemez. Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar. Tüketici arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup ve benzeri bir yolla yapabilir. Uyuşmazlık halinde bildirime ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.


    Bu maddede garanti süresi içinde ve dışında olmak üzere ayrım var. Yani 5yıl boyunca garanti süresi dışında arıza gösteren ürünler içinde azami tamir süresi veriyor ve "kullanıcı hatası ya da değil" diyerek ayrım yapmamış.

    Aynı mevzuata göre;

    EK
    6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN GEREĞİNCE SATIŞ SONRASI HİZMET VERİLMESİ ZORUNLU OLAN ÜRÜNLER LİSTESİ
    MADDE: 8.1.2 CEP TELEFONLARI
    Kullanım Ömrü :5 YIL
    SERVİS SAYISI VE COĞRAFİ BÖLGE ŞARTI :7 COĞRAFİ BÖLGEDE TOPLAM 20 SERVİS
    AZAMİ TAMİR SÜRESİ:20 İŞ GÜNÜ


    Yani 20 iş günü içerisinde telefonu size teslim etmek zorundadır. Ayrıca 10 gün içinde ürünü teslim edemezse size ikame cihaz vermek zorundadır.

    Bence bu koşullarda talep hakkınız bulunuyor.

    Bu arada sade bir vatandaşım, bir hukukçu ya da avukat değilim. Saygılar.

    EDIT:

    Ayıplı hizmet konusunda da iade hakkınız bulunmakta. Maddeler aşağıdaki gibi açık ve nettir.

    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

    İKİNCİ BÖLÜM

    Ayıplı Hizmetler


    Ayıplı hizmetten sorumluluk

    MADDE 14 – (1) Sağlayıcı, hizmeti sözleşmeye uygun olarak ifa etmekle yükümlüdür.

    (2) Sağlayıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin hizmet sözleşmesinin kurulduğu tarihte düzeltilmiş olduğunu veya hizmet sözleşmesinin kurulması kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içermediğini ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı olmaz.

    Tüketicinin seçimlik hakları

    MADDE 15 – (1) Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir. Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar sağlayıcı tarafından karşılanır. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.


    Bu madde de hizmetin ayıplı ifa edildiği yukarıda yazmış olduğum SATIŞ SONRASI HİZMETLER YÖNETMELĞİ'ne göre barizdir.


    EDIT: 2

    Ayrıca daha öncesinde aynı konu hakkında bilgilendirme yapmış olduğum bir arkadaşın iletiside şu şekildedir.

    quote:


    quote:

    Orijinalden alıntı: abars

    Telefonumun kırık olan ekranı bi süre sonra hepten gitti.
    23 ekimde kargo ile servise gönderdim. bi süre bekletip 390 lira fiyat verdiler. 30 ekimde ödemeyi yaptım. Şimdi parça bekleniyor diye görünüyor durumu. 30 ekimden itibaren 20 iş günü içerisinde yapamazlarsa para iadesi isterim.

    Fiyatla ilgili ek not: Benim telefon sarı renkti. Ama sonradan gri/siyah renk hoşuma gitmişti. Servise ekranı siyah renk takıp, kasayı da değiştirip telefonu gri/siyah modele cevirmek mümkün mü bana ek maliyeti ne olur diye not yazmıştım. Sadece ekran ve ekran artı kasa fiyatını ayrı ayrı bildirin demiştim.
    Bana detay belirtmeden 390 lira maliyet bildirdiler. bununla ilgili baya uğraştım ama net bilgi alamadım. Konuştuğum müşteri hizmetleri görevlisi sistemde gri/siyah renk değişimi diye not düşülmüş diyor. Yani 390 lira fiyat ekran + kasa fiyatı olabilir. Artık gelince görücez :)




    Ekranı kırık p2 yetkili serviste 2 hafta kadar bekledikten sonra para iadesi veya ürün değişimi kararı verildi.
    Yetkili servisin elinde bile ekran yok

    şimdi para iadesi mi alsam başka telefon mu alsam onu düşünüyorum 0 | |Bahsedilenler: pirmes , kamerluna , yasinim88 Bu mesaja 3 cevap geldi

    _____________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirmes -- 21 Aralık 2017; 0:10:6 >




  • arkadaşlar lenova p2 yi android 7.0 yükseltiğim zaman whatsup ve facebooktan bildirimler anında gelmiyor.telefon kilitli ikende gelmiyor.whatsup a veye facebooka girdiğimde bildirimler geliyor.arkadaşalar bana whatsup tan mesaj gönderiyor ama ben örneğin bir saat sonra whats up uygulamasını açtığım zaman görüyorum.lütfen çözüm varsa benimle paylaşın.yada android 6 ya tekrar geme yolu var mı
  • Bize oreo yalan mı oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halfmoon37

    Bize oreo yalan mı oldu.

    Korkarım öyle oldu. Çinli üreticiler Androidin bir üst versiyonuna günceller ve bırakır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dogru kardesim ayrica tum elektronik cihazlar fatura tarihi itibari ile garanti dahili yada harici farketmez garanti suresi boyunca garantor firma yedek parca saglamak zorundadir. Yoksa garantini. Ne anlami kaliyor. Mesela Telefonu aldim 1 ay sonra Sonra ekrani kirildi yetkili servise verdim diyelim. Verdigim andan itibaren servis suresi icinde uretim hatasi varsa garanti dahilinde ucretsiz kullanico hatasi ise garanti haricinde ucretli olarak cihazi onarmak zorundadir. Cok daha onceleri sony z3 compact cihazim vardi. Ben cihazi satin aldiktan sonra piyasadan kalkti daha satilmadi sifiri. Garantisi bitmesine 2 ay kala ekrani kirildi gonderdim 1 ay bekledik ekran gelmedi. Sonra ekrani ucretini fatura tutarindan dusup kalanini para iadesi yaptilar. Ekrani bende kirmis olsam garanti suresi icindeyse ucreti karsiliginda yapmak zorundalar. Yapamazlarsa ya alternatif cihaz oneriyorlar yada ucret iadesi yapiyorlar. Esimde c5 ultra vardi cihaz brik oldu kendi kendine hicbir sekilde acilmiyordu enerji gelmiyordu. Gonderdik oda 1 ay bekledi anakart gelmedi sonra farkli bir cihaz onerdiler istemedik. Fatura tutarini iade ettiler. Yani ben arizalanan 2 sony cihaziminda garanti suresi icinde garanti dahilinde yada haricinde ucret iadesini aldim. Bu arada 2 sony cihazimda kvk serviste islem gordu. Yani bem kvk nin hizmetinden memnun kaldim. Sonyde sarj buyuk sorundu o yuzden Lenovo p2 tercih ettim. Garanti suresi icinde ekrani kirilsada ucreti karsiliginda degistirmek zorunda degistiremezse para iadesi yapmak zorunda bunlari cok iyi biliyorlar ama her servis gibi isi yokusa surmekte yoktur eminim. Yasal servis suresi dolunca her turlu yuklenmek lazim servise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • thecool1981 T kullanıcısına yanıt
    Tabi ki Lenovo telefonlarını en azından ücretli tamir etmek zorunda. Eğer bunu verdiği süre içerisinde yapamıyorsa yedek parça sıkıntısı çekiyor demektir. O zaman tüketici haklı olarak "yedek parçan yoksa bana bu ürünü neden satıyorsun? Paramı bana iade et o halde" der.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pirmes kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam yol gösterdiğiniz için. Bence bu yazı konuya sabitlenmeli.
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim.

    Koskoca forumda mutlaka seni ipleyen birileri vardir.

    Dert edip, moralini bozma.

    Bazı bilgileri dogrulatmak her zaman için iyidir. Teşekküre gerek yok. Önemli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar
    P2 önerirmisiniz ön arka kamera üzermi kronik problem varmı, yoksa xiaomi mi a1 alıp geçeyimmi.

    şimdiden teşekkürler.
  • mosyozzz M kullanıcısına yanıt
    N11 de daha uygun nano camlar var. Normal kirilmaz cam alma. Home tusunun iki yaninda egim var o yuzden normal kirilmaz camda bosluk kaliyor. Cam egik hatali zannedip 3 kere cam degistim hepsi ayni meger telin camindaymis sorun. Uretim hatasimi yoksa tum modellerde boylemi yada bi kismimi boyle bilmiyorum. Tavandaki isigin golgesini hom tusunun yanlarina denk getirirsen ever sendede varsa gorebilirsin. O yuzden mecburen nano cam. Nano esneyebildigi icin tamamen kapatiyor. Ama su nanolara bi guvenemedim normal kirilmaz camlar kadar. Jelatin gibi dandik bir hissiyat veriyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tifosi41 T kullanıcısına yanıt
    P2 nin artilari

    Daha fazla frekans destegi Daha iyi 4g cekimi

    Daha canli amoled ekran

    Cok ama cok daha iyi batarya suresi

    Distributor garantili



    A1 in artilari

    Daha ince ve hafif tasarim

    Daha kaliteli ve fonksiyonlu arka kamera

    Android oreo destegi

    Daha fazla kapasite 64gb



    Diger cogu ozellik ayni yada kafa kafaya bariz farklar yukaridaki gibi. İhtiyaca gore secim yapmak gerekir.



    Ben icin oncelikle batarya suresi, cekim gucu, ekran kalitesi ve distributor garantisi onemli oldugundan ithalatci garantili bataryasi iyi olmayan hicbir modele bakmadim bu sartlar altindada baska alternatif bi cihaz olmadi mecburen p2 oldu secimim. Ben p2 de donanimsal bir ariza ne duydum ne gordum nede yasadim ama Bazi yazilimsal hatalar var. Nougat ile cogu duzeldi ama ufak tefek yine var onlarida diger artilari ve benim kullaninima etki etmemeleri sebebiyle gozardi edebiliyorum. Ekrani kolay kiriliyor ve hoparloru yukses seste bozulabiliyor. Turkcell olanlarda nougat sikintisi vardi ama gecen ay giderilmis. Kisacasi P2 yi tavsiye ederim ama a1 icin bir yorum yapamicam kendi konusuna arastirirsan bilgi sahibi olabilirsin. Her cihazin kendince sikintilari elbette vardir onemli olan sizin neleri gozardi edip edemeyeceginiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tifosi41 T kullanıcısına yanıt
    Hocam bu forum sorunlarla dolu.Ben ve diğer arkadaşlar aynı sorunlardan muzdaribiz.Şahsi tavsiyem uzak dur.Güncelleme desteği artık olmayacak.Bilgin olsun.Herşeye rağmen alırsan kendini forumda bulabilirsin.

    İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokic905 N kullanıcısına yanıt
    Çok doğru ve yerinde bir tesbit. Katılıyorum.

    İşte bu yüzden satıp kurtuldum. Samsung Galaxy A7 ile simdi kafam rahat. Forumda bile herkes sakin. 15 gündür tek tık yok problem olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunda amoled yanığı olan bir ben miyim merak ettim. Bilmiyorsanız sakın nedir diye merak edip aramayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mis gibi cihazla bile nasıl sorun yaşayabiliyorsunuz hayret.



    Zibilyon tane stabil custom rom var yav, hani çözüm alternatifi olmasa anlayacağım da.



    Siz şarj aletiyle yaşamaya devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.