Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortak olarak test edebileceğimiz bir video, bu test için program ve testin yapılış biçimini madde madde yazabilirseniz test edebilirim hocam. Bugün biraz da işlemciyi ağlatayım bakalım benim laptopumda throttle olacak mı.

  • Ciddi ciddi iade düşünmüyor değilim. Mediamarkt bu durumda nasıldır? Hakem heyeti ile uğraştıracaklarsa direkt başvurayım, nazlarını çekmeyelim.

  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Hakem heyetine gidemiyorsunuz hocam ürün fiyatı üst limiti geçtiğinden dolayı.


    Aida64 gibi bir yazılımla işlemciyi zorlayacsk bir test yapıp paylaşabilir misiniz hocam? Aynı testi ben de yapayım bakalım herkeste durum aynı mı. Bazı laptoplara termal macun düzgün sürülmemiş olabiliyor, bundan mı kaynaklanıyor yoksa laptopun soğutma çözümü mü yetersiz geliyor görmüş oluruz.


    Mesela şu anda Aida64 sistem kararlılık testi yapıyorum sistem bellekleri, depolama birimi ve GPU haricinde, işlemci sıcaklığı en fazla 91.4 dereceyi gördü 10 dakikadır. Core clock speed genel olarak 3992 ve 4167 arasında geziyor bazı corelarda anlık iniş ve çıkışlar haricinde. Muhtemelen ekran kartını da stress testine dahil etsem thermal throttle yiyebilir işlemci.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 12 Mayıs 2021; 14:19:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Siz yapın ben de akşam yapıp paylaşayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Ortak olarak test edebileceğimiz bir video, bu test için program ve testin yapılış biçimini madde madde yazabilirseniz test edebilirim hocam. Bugün biraz da işlemciyi ağlatayım bakalım benim laptopumda throttle olacak mı.

    Tamam hocam netten bir video bulayım ortak olarak onu render edelim. Şimdi upload etmeye kalksam 5mbit ile baya uzun sürer Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    Başka bir forumda daha tartışıyoruz da. Yani aklımdaki düşünceleri onlar da dile getiriyor aslında. İnteli bekleyip onu alsak bundan ne kadar fazla peformans verecek, intel versiyon daha pahalı olacağı için %5 fazla hızlı olsa o fiyata değecek mi diye. Bir de elemanın videosunu referans alıyorum ben ama belki onun kaynak dosyası daha kalitesiz bilemedim. Fakat İnsan haliyle daha güncel ve güçlü donanımdan daha fazla hız istiyor Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    İade etmek benim için gerçekten sancılı süreç olur. Çünkü taksitle aldım. Taksit taksit para yatacak karta, 6 ay limitin 20 bine çıkması için bekleyeceğim Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) O sırada da dolar artar, çip krizi büyürse de yine bilgisayarsız kalacağım.





  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    degerleriniz normal sıkıntı nedir ki

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Intel' in işlemcilerinin de bu düzeyde ısınacağını düşünüyorum. Olsa olsa oyunlarda Intel iyi bir fark atar, belki pil tüketimi ve fiyatı daha fazla olur ama onun dışında aynı tas aynı hamam olur.


    Ekran kartı sonuna kadar zorlanmadığı sürece işlemci thermal throttle yapmıyor ve en fazla 92 dereceye kadar geliyor ki o da anlık olarak oluyor, genelde 88-89 derecede kalıyor. Fanlar maksimum devirin bi' tık altında çalıştı bu testte. Özetle thermal throttle yemeden performansını dengeli bir şekilde sürdürdü.


    İşin içine ekran kartı da girdiğinde 3 dakikada işlemci 100 dereceleri görüyor. Buraya kadar fanlar maksimum devirde çalıştı. Kısa bir süre sonra da thermal throttle yedi. Intel işlemcilerdeki gibi performansta dibi görmese de core clock speedi 3300 MHz' ye kadar kısıyor ister istemez. Bu sırada fan devri de üstte yazdığım, "maksimum devirin bi' tık altı" na geriledi ve hiç maksimum devire çıkmadı. Buradan sonra işlemci 89 dereceyi hiç aşmadı ve 3300 - 3400 MHz aralığında çalışmaya devam etti. Ekran kartı en fazla 79 dereceyi gördü.


    Bu testler oldukça normal ve hatta iyi bile denebilir bu kalınlıkta bir laptop için. İkinci testin, laptopun günlük kullanım senaryosuyla bağdaşır yanı yok bunu belirteyim.


    Sonuç olarak Desktop PC' nin stabilitysini bu kalınlıkta bir laptoptan beklemek yanlış olur. Thermal Grizzly Kyranout termal macunu ile bu değerler 5-6 derece kadar iyileştirilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 12 Mayıs 2021; 14:41:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2070 li Asus Rog Strix III kullanırken performans modunda tam yükte işlemci (9750h) 95c'den aşağı inmiyordu, ekran kartı da 89 civarındaydı tam yükte, sonuçta güçlü cihazlarda ısı sorunu olmaması mümkün. değil.


    Bu şöyle oluyor. Cihazı sonuna kadar zorlayayım ancak hiç de ısınmasın. Eğer ısınmasını istemiyorsanız zaten böyle güçlü bir laptop almayacak ya da sessiz modda kullanacaksınız.

  • Özetle laptopun tasarım bazında bir sorunu yok arkadaşlar, gündelik kullanımda sahip olduğunuz cihazlar thermal throttle yapıyorsa ya hava sıcaklığının yüksek olduğu bir bölgedesiniz ya da laptopunuzun termal macunu üretimi esnasında düzgün sürülmemiş. AMD Cezanne işlemciler zor throttle olsa da ısınıyor bu bir gerçek, ASUS' ta da böyle bir başka markada da. ASUS' un thermal throttle ı önleyebiliyor/geciktirebiliyor olmasının nedeni ise işlemcilerine sıvı metal termal iletken kullanmış olması ama bunu son kullanıcının yenilemesi zor olacağından Lenovo tercih etmemiş muhtemelen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 12 Mayıs 2021; 14:53:29 >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Ben stress testi otomatik bitecek diye bekliyorum meğer stop demeden bitmiyormuş Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Şimdi alışverişe gidip geleceğim tekrar yapacağım testi.


    Stress testinde 25dk sonunda sabit olarak CPU 85derece gösteriyordu, işlemci 10dk sonra(yanlış hatırlıyor olabilirim yanıltmayayım) 4.04'den düşmeye başladı yavaş yavaş 3,65'de sabitlendi. Ama işin garibi fanlar öyle cayır cayır sıcak üflemiyordu. Testi bitirdim anında sıcaklık 62lere düştü şimdi 45lerda. Bu testte laptopun arkası kalkıktı biraz. İşlerimi halledeyim, tekrardan düz zeminde ve hafif kaldırılmış halde karşılaştırma farkını eklerim. 10'ar dklık test yaparım ikisiyle de.


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 12 Mayıs 2021; 15:14:53 >




  • bu laptopun monsterla kıyaslanması ya da işlemcinin intelle yarıştırılması gerçekten komik.

    14nm işlemci ile 7nm nasıl kıyaslanabilir.

    bazı oyunlarda evet intel bir kaç fps fazla verebilir saat hızlarından dolayı.

    ancak hem termal olarak hem de verimlilik olarak intel amd ıle yarısacak konumda degıl suan. kıyas kabul etmez bır fark var.


    ben bu bılgısayarla oyun oynayacagım dıyen varsa kı amacı bu ıslemcının turbo boostunu kapatın ısıda cıddı fark olusuyor.

    render ıcın ben laptop onermıyorum. yok ben ılla laptopda render alıcam dıyorsanız sızde turboyu kapatın oyle alın 10sn gec olur ısınma sorunu olmaz.

    e turboyu kapatacaksam ne dıye o kadar para verdım dıyen olabılır.

    bu boost olayı bıldıgın overclock baska bısı degıl. sımdılerde ıyıce abarttılar. 3 ghz lık ıslemcıler boostla 5.2 nedır. ıslemcılerı cıddı zorluyor.

    az bısı overclock bılgısı olan yuzde 10 luk bır boostta bıle verımlılıgın ve termal basarımın yuzde 20+ etkılenecegını bılır.


    bu arada almanya dan umıdım kalmayınca bende aldım medıa marketten ama gpu ramlar mıcron olması bıraz uzdu. mınıngte ıstedıgım basarım yok.

    onun dısında cıhaz bekledıgım gıbı muazzam.





  • Yeni bilgisayar ama bi sekilde kyronaut termal macunu yapin yapabiliyorsaniz veya servis yapiyosa yaptirin, legion y540 a yaptim arkadasin, ilk once arctic mx4 koydum, 2 hafta sonra eski degerlerine geldi, daha beter oldu, daha sonra kyronaut koydum nerdeyse 3 hafta oldu, hala eeleman super diyor, 80i gecmiyor artik dedigine gore, inanilmaz 15 derece farketti...

  • Zaten ekran kartı ve işlemci aynı anda strese sokulursa, throttle yapması gayet normal bir durum olur. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    Ayrıca benim fikrime göre bir işlemcinin sıcaklığı boost açıkken 90 dereceyi kesinlikle geçmemeli eğer siz iyi bir soğutma yaptım diyorsanız kullanıcılarınıza. Ben Legion 5 Pro'yu açıkçası günlerdir bekledim, lakin bu beklediğime değmedi diyebilirim aldığım işlemci sıcaklığı sonucunda. Şu an bu parayı 140 W 3070'e ve inanılmaz adeta muazzam düzeydeki paneline verdik diyebilirim. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • Arkadaşlar az önce şu meşhur mining olayını denedim.

    Tek söyleyebileceğim laptopu almak isteyenler ellerini çabuk tutsun. Masaüstü ekran kartlarının 15-20bin gibi fiyatlara çıktığını biliyorsunuz. 20 bin ucuz diyip alacak çok madenci olur bu laptopu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak eden arkadaşlar var ise Ethereum' u 50 MH/s hızında kazıyor stok ayarlarda. Memory oc ile 60 MH/s' ye kadar zorlayabilirsiniz rahatlıkla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 12 Mayıs 2021; 19:28:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Merak eden arkadaşlar var ise Ethereum' u 50 MH/s hızında kazıyor stok ayarlarda. Memory oc ile 60 MH/s' ye kadar zorlayabilirsiniz rahatlıkla.

    bende 53 ile kazıyor hiç bir ayar yapmadan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Merak eden arkadaşlar var ise Ethereum' u 50 MH/s hızında kazıyor stok ayarlarda. Memory oc ile 60 MH/s' ye kadar zorlayabilirsiniz rahatlıkla.

    -500 clock +800 mem ile 60ı görüyor. Bilgisayarı ne kadar yorar bilmiyorum. Sıcaklık 68 derece seyrediyor bu ayarlarda. Merak edenler için masaüstü 3070 62mh/s kazıyormuş, ayarlarla ne kadar olur bilemem. Yani masaüstü 3070 ile mining konusunda aynı performansı veriyor.


    Şu durumda stok sıkıntısının düzelmesini bekleyemeyiz sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an stok olan yer var mı acaba?
  • Wirm kullanıcısına yanıt

    CPU Turbo Boost' u da kapatırsanız işlemci 70 dereceyi genelde aşmayacağından serin ve sessiz bir şekilde kazabilirsiniz geceleri, aklınızda bulunsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobilephone456 kullanıcısına yanıt

    Türkiye' ye gönderim yapan hiçbir yerde stoğu mevcut değil. Yurtdışında da şanslı değilseniz stok bulabileceğinizden şüpheliyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.