Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Battlefield 5 ta bellekler 6000mhz te çalışıyor sizdede böylemi

    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt

    Intel H45' leri de bekleyebilirsiniz. Enerji tüketimi konusunda verimsiz gözükse de oyun performansı açısından önde gibi görünüyor.


    Amazon.es' de Legion 5 Pro' nun Freedos 32 GB bellekli varyantı totalde 1780 Euro' ya geliyor. 100 Euro fazladan vergi alınıyor ama gümrük süreci sonrası iade edilirse 1680 Euro fiyatına göre fena değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim benim bütçem biraz daha fazla o yüzden 3080 lere bakıyorum genelde asus msi 3080 li cihazlar biraz pahalı lenovo daha uygun oluyor o yüzden 7 yi beklicem. 7 3080 li 2500 dolar civarı olacak gibi tr de 30 civarı olur tahminim ama bi umut 27 falan olursa alırım.

  • Termal performansı konusunda kaygısı olan var mı? Laptoplarımı hep dik, external monitör ile kullanırım. Ona rağmen 90 derecelere ulaşmayı başardı işlemci kanadında. Oyun olarak özellikle Far Cry: New Dawn denedim işlemci açı olması sebebiyle. Fikirleriniz nelerdir? Masa üzerinde kullansam muhtemelen throttle başlayacaktı. Lenovo üzmedi değil beni açıkçası.


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Çözünürlük 1440p mi burada? 1080p ile de deneyebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abysm Nucleus

    Termal performansı konusunda kaygısı olan var mı? Laptoplarımı hep dik, external monitör ile kullanırım. Ona rağmen 90 derecelere ulaşmayı başardı işlemci kanadında. Oyun olarak özellikle Far Cry: New Dawn denedim işlemci açı olması sebebiyle. Fikirleriniz nelerdir? Masa üzerinde kullansam muhtemelen throttle başlayacaktı. Lenovo üzmedi değil beni açıkçası.


    Ortalama cpu temp 91 92 benim de Warzone oynarken. Geçen gün fps düşmesi yaşadım biraz canımı sıktı açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt
    Bu gösterge programı hangi program aydinlatabilecek olan var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Açıkcası ben sıcaklıklar açısından memnunum. Özellikle gpu açısından oldukça iyi diğer taraftan cpu biraz düşürülebilir. Çok fazla fps düşüşü yaşatmadan güze bir sonuç elde edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 12 Mayıs 2021; 12:27:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AzrailinTırpanı

    Bu gösterge programı hangi program aydinlatabilecek olan var mı

    Msi afterburner kullanabilirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagen kullanıcısına yanıt
    MSI afterburner yüklü ama sanırım kullanamadim onu. Bir türlü oyunlarda açılmadı gösterge, ne osd panelini açınca ne rivalturnerdan oyun exelerini ekleyince.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrlardan osd açman gerekiyor rivaturner da çalışıyor olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Benim asıl şikayetçi olduğum şey fan ayarlarını kullanıcıya yaptırmıyor olup bunu aptal bir programın kontrolüne bırakmaları. Witcher 3 oynarken Vizima dolaylarında işlemci sıcaklığı 102 derecelere kadar uçtu ancak o zaman fanlar tam devirde dönmeye başladı da işlemci sıcaklığı 80-85 derecelere geriledi. Ancak bu kadar rezil bir iş çıkarılabilirmiş gerçekten de. Bu durumu 4-5 kere yaşıyorum son 2 gündür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2070 li Asus rog strix III varken mobil uygulama üzerinden bile herşeyi görüyordum. Lenovo neden yapmaz ki bunu. Ancak şunu kabul edelim yazılım yönü zayıf lenovo nun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bu bilgisayarı kaç tl den aldınız acaba. Hayırlı olsun

  • eagen kullanıcısına yanıt

    Zayıf demek yanlış olur bence ama eksiklikleri olduğu su götürmez bir gerçek. Benim göedüğüm eksiklik ve hatalar:


    -Nahimic' in ses profillerinin kullanılan uygulamaya göre otomatik olarak profil değiştirmemesi


    -Manuel fan kontrolünün olmayışı


    -Otomatik fan kontrol yazılımının buglarla dolu olması


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiden kaçınanlar harici 16.000 - 20.000 TL aralığına satın aldı hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media markt çalışanı yakınım var yönetim ekibin de, mevcut ürünün stok bitti malum. Yeni sipariş geçmişler ancak yaklaşık 3 ay sonra gelicek miş. Aynı ürünü bekleyenler için yardımcı olur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisiyle de denedim. 1080p daha çok yük yapacağından önemliydi test için lakin sonuç yine aynı. İşlemci neredeyse soğutulamaz halde. Oyundayken arkada AIDA64 ile izleme yapıyordum ancak beni şaşırtan nokta bir ara 96 dereceye ulaşmasına rağmen throttle olmamasıydı işlemcinin. Açıkçası özel core ayarları veya başka bir şey ile tuning yapmak zorunda kalacağız gibi duruyor bu şartlar altında. Üstelin benim laptopum dik ve hava akışı çok rahat olmasına rağmen sıcaklıklar bu değerde. Ek olarak Turbo kapatma diğer bir seçenek ancak bu denli beklenilen bir düzüstünün bu şekilde performans vermemesi gerekiyordu bana göre. Şu an sanırım tek artısı 140W oluşu onun dışında gerçekten pek gelecek göremiyorum bu cihazda.


    @SaveMartha Dediğiniz kesinlikle lazım lakin manual fan kontrolü gelse dahi biz yine maksimum devire ayarlamak zorunda kalacağız gibi gözüküyor. Bence bir düzüstü bilgisayar üreticisi müşterisini maksimum devirde kullandırmak zorunda bırakmaması gerekiyor.


    Ayrıca Mediamarkt iade konusunda nasıldır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abysm Nucleus -- 12 Mayıs 2021; 13:43:43 >




  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Hocam render işiyle uğraşıyor musunuz ? Ben render performansında biraz hayal kırıklığı yaşadım. 10870 RTX2060 lı tulparın gerisinde kalıyor cihaz.


    Yani herkesin aklında aynı soru işareti olduğundan eminim;


    Kritik soru şu. Biz 19999 TL verdik ve bunun karşılığını alabiliyor muyuz ? Benim en son kullandığım cihaz Lenovo z50-70'di taa 2014 de almıştım, i5 4'üncü nesil. Onunla arasında tabi ki de dağlar kadar fark var tabiki de benim için, foto ve video kanadında. 


    Lakin 1 2 sene önceli laptopları kullanan deneyimleyip bu alete geçen kişiler var mı aramızda ? 2021 model laptopa 19999 TL verdik ama şu inteli de beklesek beklesek olurdu ya da geçen senenin donamımı alsak da olurdu diyen oldu mu hiç ?  Ben hevesle 5800H'ı bekledim şahsen.


    Isı, performans, fps falan günün sonunda son kararımız ne olacak. Topluca iade mi geçeceğiz 😁 


    Bu arada Nvidia sürücülerine güncelleme gelmiş. Valorant'a da güncelleme gelmiş oyuna girmeden önce güncelledi zorunlu olarak eski halini test edemedim yeni sürücülerle. Yeni hali ise rezalet ötesi. Ya nvidia sürücülerinden ya valorant'ın güncellemesinden kaynaklı. Eskiden düşük fps yani 240 falan alırken voltaj da bayağı düşük olurdu 50lere kadar düşerdi GPU'yu %50 kullanırdı 55 derece sıcaklıkta oynardım. Şimdi ise FPS daha düşk 180fp'lere inmiş, Voltaj sona dayanıyor neredeyse, GPU ise %45 %50 kullanıyor sıcaklık normal 130 140vatt çektiği için 70-78 derecelere çıkıyor. 


    Hadi valornat'ı insanlar kafaya taktı diye ben de bakıyorum ama ciddi optimizasyon sorunu var o oyunda. Pek de sevmediğim için şahsen beni ilgilendirmiyor bu oyun. Geri kalan oyunlarda(ah arşivim yok deneyemiyorum korsan indirecem bu gidişle) ve studio uygulamalarında 19999TL nin hakkını veriyor mu karşılaştıramadık bir türlü. 


    Ekranı bir kenara koy böyle güzel 500nit ekran yok zaten diğer aletlerde. Ama performans odaklı düşünürsek 20bini geçmeyecek alternatifi ne olabilirdi acaba ? Bu fiyat bandında alacağımız maximum performans bu mudur ? Yani açıkçası ben render'da falan daha hızlı bekliyordum hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. 10870H'ı sentetik testlerde yerle bir ediyor 5800H ama premiere pro da media encoder ile çıktı alıp, cuda çekirdeklerini de kullandığım halde 10870H gerisinde kalıyor.



    Forumda bir test konusu falan var mı ? Mesela render ve işleme için kullanılacak referans bir video dosyası ile forumdan kişiler o dosyayı indirip, benim cihazda render da şu kadar süre verdi diye gerçek günlük kullanım testlerini paylaşsak keşke. 10870H gerisinde kalıyor demem de şundan kaynaklı. Bafır diye bir eleman var bilirsiniz, bir incelemesine denk gelmiştim monster araştırırken onun'un youtube kanalında monster'ı incelerken 10dk lık bir 4K videoyu 25mbit 30fps olarak renderlıyor 3dk 13sn sürüyor ben onu referans alıyorum ama belki onun kaynak dosyasının kalitesi de düşük olabilir. Ona eş değerde bir video çektim ben de 10dklık kaynak dosyası 4K 30FPS'miş aynı şekilde ben de çektim(bende parlak alanlar daha fazlaydı). Ve 4K 30FPS 'i yine 25mbit ayarlayarak onun gibi hiç efekt koymadan render aldım. 


    Benim 10DK videom 3:22dk sürdü 5800H RTX3070, 256bit

    Onun 10dk videosu i7 10870H RTX2060 192bit ile 3dk 13sn sürdü.


    Arada kaçırdığım nokta nedir bilemedim. Bu render ve studio uygulamaları konusunda bilgili arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim. Şahsen ben yeni girişeceğim bu işe. Elbette masaüstü daha performansı olacaktı ama taşınabilirlik ve ortam rahatlığı bakımından laptop tercih ettim. Bir de ekran kartı piyasası da malum.


    60fps den 30fps ye düşürürken %100 işlemci kullanıyordu. 30fps den 30fps ye sadece mbit oranını düşürerek yaptığım render'da %60'ı geçmedi.  Boost hızı normalde 4.30'a kadar çıkıyor ama render alırken 4.04 - 4.06'yı geçmiyor hiç.


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)




    Bu da 9Dk'lık 60FPS 48mbit 4K videoyu 30FPS 25mbit 4k olarak dışarı çıkarırken


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)




  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    Hocam laptopu ya daha kalın, ağır ve çirkin yapacaklardı MSI' ın ya da Clevo' nun kalın kasaları gibi ya da laptopu olabildiğince inceltip ona göre bir fan koyacaklardı. Doğal olarak ikinci seçeneği seçmişler piyasadaki çoğu laptop üreticisi gibi. Açıkçası bu laptopun soğutma çözümünden fazlasıyla memnunum otomatik fan ayarının bazen saçmalaması ve manuel fan ayarı bulunmayışı haricinde.


    Thermal Grizzly Kyronout ile işlemci sıcaklığı 95 derecelerden 89 derecelere inecektir. Tek eksisi şu an laptopa uygulanmış olan termal macundan 3-4 kat daha sık yenilemek gerekecek.

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.