Şimdi Ara

LENOVO A8 A806 [ANA KONU] İMEİ-ROOT-ROM (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.184
Cevap
22
Favori
61.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heavyrocker

    Ben thl 5000 kullanıyorum. Ona maui meta yöntemiyle imei yazdım. 2 senedir sorunsuz kullanıyorum.
    Kardeşime de lenovo A806 almıştık, yine 2 sene önce civarı. Fakat onun imei işlemini ilk sayfadaki anlatıma göre yapmıştım. Format atınca lenovo ya, imei işlemini baştan yapmak gerekiyor. Bir iki kez telefon şişince sıfırladım. Imei gitti. İlk sıfırlamada unuttum imei silindiğini, sms gelmişti 2 hafta içinde telefonu kayıt yaptırın diye. Telefon üstünde gelen kendi imei o şekilde iptal oldu büyük ihtimal.
    2-3 gün önce telefon yine şişti. Yeni ve farklı rom kurmaya karar verdik. Miu v8 rom attım. Ondan önce maui meta yöntemine göre imei tamir ettim. Artık sıfırlansa da silinmez. Size de öneririm. Bir kaç sayfa önce kısa anlatım var. Asıl anlatan kişinin sayfası akilli.be
    Biraz teknik bilgi gerektirir fakat. Eğer ilk sayfadakine göre yapacağım derseniz imei verin öm den hazırlayıp göndereyim. Fakat maui meta yöntemini tavsiye ederim. Bir daha uğraşmazsınız. Gerekirse maui meta nın lenovo ya uyan sürümünü upload edebilirim.

    bende maui meta ile imeyi yaptım. 1 sene oldu.geçen sabah bir baktım telefon çekmiyor,imei yeniden eski haline gelmiş. sonra telefonu formatlayayım dedim,setup wizard has stopped hatası alıyorum. 2-3 defa formatladım durum aynı.bunu nasıl düzeltirim ?




  • romu hala kullanıyor musunuz ? bu gün romu yükledim, güncelleme olduğu uyarısını aldım ama güncellemedim. güncelleme ile son versiyonu alsam stabilite açısından sıkıntı çeker miyim?
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Nasıl sıfırlandı bilmiyorum ama, tüm işlemleri en baştan yapın. Yeni rom atın bence. Hiç başıma belmedi böyle bir durum. Ben recovery module yükleyip rom atıyorum. Flash programı kullanmıyorum. Twrp yükledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 10 Mayıs 2017; 15:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heavyrocker

    Nasıl sıfırlandı bilmiyorum ama, tüm işlemleri en baştan yapın. Yeni rom atın bence. Hiç başıma belmedi böyle bir durum. Ben recovery module yükleyip rom atıyorum. Flash programı kullanmıyorum. Twrp yükledim.

    setup wizard stopped hatası alıyordum telefon kullanılamıyordu.hardreset denedim ondanda bir çözüm üretemedim. sonra baralajbi romu kurdum.imei yi mauimeta ile yeniden yaptım. şimdi sorunsuz. istesem orjinal roma dönebilir miyim şimdi ? orjinal romu nereden nasıl bulabilirim ?
  • needrom.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dokunmatik bozuldu sanırım salak salak bir yerlere basıyor telefon. bunu kime yaptırabilirim.hangi parçası değişecek bilen var mı ?
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Şuna benze hata mı var:



    Bu tarzdaysa alttaki linkten panel alıp, eliniz yatkınsa kendiniz, arkadaşınız, ya da bir telefoncuya taktırın.
    https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170819043034&SearchText=lenovo+a806+touch+panel

    Facebook çin pazarı aratın ya da facebook.com/groups/923415997679558
    Aynı grupta yöneticiler var, Bayram Kaya, Soner Bostan iletişim kurun, yardımcı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 19 Ağustos 2017; 15:38:25 >




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Yok öyle değil bu videodaki gibi.bunu ben çektim .








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 19 Ağustos 2017; 23:36:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Virüs ihtimaline karşı sıfırlayın. Olmazsa büyük ihtimal dokunmatik sorunu, yine donanımsal gibi. Kendi kendine işlem yapıyor touch screen sanırım. Düşme, su teması vs de olabilir. Sonuç olarak dokunmatik panel değişecek. Beceremezseniz dediğim kişilerle temasa geçin. Hangi şenirdesiniz¿

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heavyrocker

    Virüs ihtimaline karşı sıfırlayın. Olmazsa büyük ihtimal dokunmatik sorunu, yine donanımsal gibi. Kendi kendine işlem yapıyor touch screen sanırım. Düşme, su teması vs de olabilir. Sonuç olarak dokunmatik panel değişecek. Beceremezseniz dediğim kişilerle temasa geçin. Hangi şenirdesiniz¿

    sıfırlandı,rom değiştirildi.yine aynı. linki attığınız parça değişecek değil mi ? bunun kalitelisini anlamanın bir yolu var mı? mersin
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Benim attığım videoda ki gibi test programı kurun. Play da touch screen test yazın, program kurun 1-2 tane. Zaten belli, touch screen sorunu. Ya da alttaki kodları girerek test ekranına ulaşın. Lenovo yu kardeşim kullandığından bakamıyorum. Kodlarla çıkmazsa test root isteyebilir ya da geliştirici seçenekleri devre dışıdır. Program ile bakarsınız. Aynı şehirde olsak bakardım.

    *#*#2663#*#* - Touch screen version Lenovo Golden Warrior A8 A806

    *#*#2664#*#* - Touch screen test

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşimin kullandığı lenovo a806 ya yeni rom kurmam lazım. Şu an kullananlar Türkçe içerikli rom tavsiyesi var mıdır? En son miui kurmuştum fakat bazı sorunlar çıkarmaya başladı son zamanlarda. Üstüne flash tool ile MT6592_alston_fddop yükledim. Şu an sim çalışmıyor. Imei maui meta ile yapmama rağmen değişmiş galiba. Rom olarak memnun kaldığınız, şu an kullandığınız var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heavyrocker

    Kardeşimin kullandığı lenovo a806 ya yeni rom kurmam lazım. Şu an kullananlar Türkçe içerikli rom tavsiyesi var mıdır? En son miui kurmuştum fakat bazı sorunlar çıkarmaya başladı son zamanlarda. Üstüne flash tool ile MT6592_alston_fddop yükledim. Şu an sim çalışmıyor. Imei maui meta ile yapmama rağmen değişmiş galiba. Rom olarak memnun kaldığınız, şu an kullandığınız var mıdır?

    A806_USR_ST1434_1408201337_MP3V3_V2.0_CU_CN düzgün bir rom official olarak etiketli modem dosyası da var size o da lazım sanırım fakat rom ingilizce.

    baralajbi var kullandınız mı bilmiyorum. ilk sürümünde program kaldırma bugu var. v3 de de çağrıları kabul etme modülü hata veriyordu. belki marketten muadil birşey bulunur. bulursanız buraya da yazın bana da lazım olabilir.

    onun haricinde 4.4.2-cleanOS.v0.5.leszczu8023.1482588000.rev1 var. deneyim buraya dönüş yaparsanız konuya faydalı olur. çünkü telefon için ciddi anlamda rom sıkıntısı var.




  • x572 kullanıcısına yanıt
    Telefona uygun ve güncel rom yok dediğiniz gibi, olanlar sorunlu. Ben kullanmıyorum telefonu. Clean OS yüklemiştim, hoşuna gitmedi. Miui son sürümlerden birini kurmuştum. O da telefon numaralarında isim gösterme sorunu yapmaya başladı. Rehber düzeltme programı ile denedim fakat olmadı. Zaten yavaştan şişmeye başlamış telefon. Rom yükle sil yaparken galiba nvram ve modem dosyalarına zarar verdim.

    Imei değişmişti en son baktığımda. Maui meta ile yazmıştım fakat flashtool kullandığımdan gitmiş. Daha sonradan imei düzeltsem de servis yok hatası almaya başladım. Bir romda sadece turkcell hat çekti. Telefonu eski haline getirmek lazımmış bu gibi durumlarda. Alttaki başka foruma yazdığım konudan:http://akilli.be/forum/threads/lenovo-a806-duezguen-rom-lazim.1201/page-2

    "MAUI Meta ile IMEI tamirinde pek çok arkadaşımız "Execution Failure: Download IMEI to flash, please check the versions of load and NVRAM data base are same" hatası ile karşılaşmaya başladılar ve bu konuda gerek facebook üzerinden gerekse de forum üzerinden çok fazla soru alıyorum.

    Bu hatada yazan şey şu "Lütfen modem dosyalarının sürümlerini kontrol edin ve sistemdeki ile aynı dosyayı kullanın" bunu bilen arkadaşlar sistemden dosya alıyor ancak onda da aynı hatayı veriyor, bakıyorlar ki MAUI'den hayır gelmeyecek Engineer Mode ile olan klasik yönteme yöneliyorlar ama o da ne işlem tamamlandı gibi görünüyor ama hiçbir değişiklik olmuyor.

    İşte bu noktada ufak bir ayrıntı devreye giriyor siz o telefona ne yaparsanız yapın o halde müdahale edemeyeceksiniz, bunun sebebi ise yeni nesil telefonların pek çoğunda bir çeşit koruma kullanmış olmaları yani bu mantığa göre sistemde bir numara var ise üzerine yazma işlemi yapılamıyor, yazma iznini alabilmek için tıpkı Snapdragon cihazlarda olduğu gibi var olan düzeni bozacaksınız yani IMEI numarasını Invalid yapacaksınız. Bunu yapmanın tek yolu var o da SP Flash Tools'daki Format all +Download seçeneğiyle telefonun orjinal yazılımını yüklemek, yazılım yüklemesinin sonunda IMEI numarası silinecek ve müdahaleye açık hale gelecek, ROM yüklemesinin ardından MAUI anlatımını uygulayabileceksiniz."

    Rom denemeleri yaparken bu hatayı almaya başladım. Daha doğrusu sadece turkcell hat çalışıyor. Türk telekom hat çalışmıyordu. Imei maui meta olmasına rağmen flashtool ile gitmiş. Bir rom da hiç servis yoktu. Sonra imei değiştirdim. Sorun vermemişti. Fakat turk telekom servis sağlayıcı çalışmıyordu. Imei değiştirmeye karar verdiğimde üstteki hatayı almaya başladım. Şu an rom indirdim. Flash layacağım. Bakalım düzelecek mi?


    Bu arada şu an şu sayfadaki rom u yükledim.http://www.ceviz****/lanovo-a806-vibeui-v2-0-1536-rom-turkce-en-iyisi-bu.html (Adreste, yıldızlı yerde paylas . com yazıyor. Ekleyin, sanırım reklam olduğu için engelliyor.)
    Sanırım en iyisi bu, bu telefon için. Bundan sonra bu telefona rom ile uğraşmam. Şişince fabrika ayarlarına döndürülüp, bu rom ile devam edilir.

    Telefonda sorun çıkınca ilkin flashtool ile telefona göndermek için, alttaki adresten root lu ve büyük kısmı Türkçe olan şu rom u indiriniz.

    Zip şifresi: A806_BLR

    http://www.needrom.com/download/lenovo-a806-2/

    Daha sonra yine flashtool vs. ile TWRP atıp, vibeui-v2-0-1536 kurdum. Gayet iyi şu an. Her şey çalışıyor. Hava durumundan, diğer araçlara kadar sorunsuz. Bende sadece google play hata verdi. Fakat yeni sürüm indirip üstüne kurunca, o sorun da gitmiş oldu. Sorun ise yüklenecek programı ararken bazen, ismini yazınca play çöküyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 17 Eylül 2017; 10:10:33 >




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    cevizle başlayan link açılmıyor. kurduğum ingilizce bir rom da google play yoktu. dışarıdan indirip apk dosyasından kurdum. play i çalıştırmak istediğimde uygulama açılmıyor,tepki vermiyor. hiç böyle bir sorun yaşadınız mı nasıl çözülür ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x572 -- 24 Ağustos 2017; 17:2:17 >
  • x572 kullanıcısına yanıt
    Adreste, yıldızlı yerde paylas . com yazıyor. Ekleyin, sanırım reklam olduğu için engelliyor. Öyle durum ile başka telefonda, başka romlar ile karşılaştım. Fakat açılıyordu sonradan yüklediklerim. Açılmıyorsa bence üstteki verdiğim rom u kurun. Bence diğerleri performans vermiyor. Rom indirme direk adresi:
    https://mega.nz/#!oMFD2IAQ!e3NJ6mWDmJ9jcomMKwGSc44LeuH4lZ1_CG7WV4BTUdI
  • Telefonum çok hızkı şarj olup. Çok hızlı şarj boşaltmaya başladı. Başına gelen var mı? Orjinal batarya ile değiştirsem düzelir mi sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir_150 kullanıcısına yanıt
    Roma bağlı bir durum mu? Yoksa çok şarj etmeye bağlı bir durum mu? Rom filan değilse batarya değişimi gerekecek. Kaç senelik telefon, olur o kadar. Kardeşimde de durum aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 17 Eylül 2017; 10:6:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rom her zaman attığım rom. Isınınca kapanıyor. Kapanmadan şarja bakıyorum yüzde 50lerde. Kapanıyor açmadan şarja takıyorum yüzde 5 filan gösteriyor. Hızlı hızlı doluyor. Kalibre de ettim. Bataryadansa alıcaz 12 dolar filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir_150 kullanıcısına yanıt
    Batarya ölmüş hocam o zaman. Patlama ve yangın riskine karşı dikkat edin ısınıyorsa. Uyurken şarjda bırakmayın. Kafanıza dayamayın, kulaklık ile konuşun bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.