Şimdi Ara

Legion (2017- ) | 3.Sezon Başladı | FX & Marvel (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
642
Cevap
26
Favori
31.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Patrick Stewart göndermeleri çok iyiydi. David güzel taklit etti.

    Düşük bir ihtimal ama umarım görürüz finalde kendisini.

    Ayrıca dizi de efsane ilerliyor. Marvel, DC evrenlerine olan ön yargımı yıkıldı şu diziyle. Oliver Bird'in shield sahnesinde de dizi nasıl çekilir gösteriliyordu resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşinci bölümden bu bölümün sonuna, David'in çocukluk odasına girdiklerinden itibaren bu noktaya gelene dek olanlara dair genel bir açıklama.


    Beşinci bölüm:

    Cary/Kerry, Melanie, Ptonomy, Rudy ve Syd David'in çocukluk odasına giderler ancak The Eye (Göz) tarafından takip edilirler. Eve girdiklerinde bir şey bulamazlar, ayrılarak David'i aramanın daha iyi olacağına karar verirler. Ayrılma kararlarından yararlanan Göz, Rudy'i bıçaklar ve onun formuna bürünür. Ardından Rudy'i odaya dalmış ve David ile Syd'e ateş açmaya başlamış bir halde görürüz. Önceki bölümlerden birinde Göz'ün Ptonomy'e dokunduğu sahneden dokunduğu birini ve muhtemelen zihnini de felç bırakabilme yeteneğine sahip olduğunu öğreniyoruz ki muhtemelen çocuk odasında onun kılığına büründüğünde Rudy'e de aynısını yaparak onun formuna büründü.

    Altıncı bölüm:
    Bu bölümde David'in çocukluk odasındaki herkesin zihni David'in zihnine yerleşir. Hastane rüyasında Rudy'i ağzından salya akan hasta olarak görüyoruz. Çünkü Göz'ün David'in çocukluk odasında bıraktığı son hal de buna benziyor ve hala Göz tarafından kontrol ediliyor, David'in zihninde Göz'ün gerçek formunda olması da bunu destekler nitelikte. (Göz, Rudy'i felç bıraktığı için de David'in zihnine yerleşen Rudy tekerlekli sandalyede.)

    Yedinci Bölüm:
    Bölümün sonunda ise Göz'ü Kerry'e saldırırken görüyoruz, ardından da sarı gözlü şeytan onu öldürmeye karar veriyor. Göz, David'in zihninde kral tarafından öldürüldüğünde ise Rudy ile olan bağlantısı bozuluyor (Shadow King David'in zihnindeki Göz'ü paket yapar yapmaz David'in çocukluk odasındaki eli silahlı ve ateş açan Rudy'nin de onu ele geçiren Göz'e dönüştüğünü görüyoruz) ve Rudy de beyin ölümü durumundaki halinden uyanıyor. Bu noktada, Rudy'nin vücudu ölüyor ancak zihni gayet sağlıklı. David'in zihninin içerisinde bulunan zihni de sarı gözlü şeytanı yakalıyor ve Cary ile Syd'i öldürmesini son anda engelliyor. Rudy, sarı gözlü şeytanı David'in mental tabutunu kırmasına ve o esnada da Cary'nin haleyi David'in kafasına koymaya yetecek bir zaman kazandıracak kadar oyalıyor ve olay yerinden uzak tutuyor. Bu sayede Syd, Kerry ve Rudy yaşıyorlar ve her biri David'in zihninden teleport olup çocukluk odasındaki vücutlarıyla tekrar birleşiyorlar. Ardından da Rudy'e yardım edebilmek için bıçaklanmış bedenini Summerland'e getiriyorlar, David ise zihnindeki canavarı onun kendisini kapattığı tabuta kapatıyor.

    Ancak dizide David'in kız kardeşini kurtarırken gördüklerimizden hareketle (David, D3'ü yerle bir ettiği esnada baskın gelen Shadow King idi ve kamera görüntülerinde de bunu görebiliyorduk, belli ki David'in zihni ihtiyacı olduğu anda King'in gücünü çağırıyor) David herhangi bir agresiflik sergilediğinde bu canavarın yararına oluyor ve bölümün sonunda dellenmeye bir adım kaldığı anda canavarın tabutunu kırdığını görüyoruz. Sezon finalinin başında David etrafını saran askerleri sezon finalinin fragmanında da gördüğümüz üzere tek vücut hale getirirken bundan faydalanacak olan şeytanın pekala tabutundan çıkıp serbest kalacağını söyleyebiliriz.

    Ayrıca The Eye da David'in zihninde öldüğü için muhtemelen David'in dizide içine çektiği ilk kişilik ve kuracağı lejyonun ilk üyesi olacak, kafa bandı sayesinde kendi zihni ve zihninde sahip olduğu farklı kişilikler arasında bağlantı kurabilme işini istediği gibi oturttuktan sonra onun kişiliğini de çağırıp gerektiğinde devreye sokabilme imkanına kavuşabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 26 Mart 2017; 15:8:45 >




  • 1x7 efsaneydi





  • WISDOM kullanıcısına yanıt

    Birde Profesör X'i görebilsek daha efsane olacak 1x8'de bir sürpriz olur mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

    Şu yedinci bölümün kalitesinin üstüne daha nasıl çıkılır, bilmiyorum. Son zamanlarda bu kadar güzel bir dizi bölümü izlememiştim; Oliver'ın dahil olduğu her andan, her repliğinden Aubrey Plaza'nın rolüne cuk oturuşluğuna, dizinin ilk bölümünden beri en güçlü olduğu yanlardan biri olan çekim teknikleri, ışık kullanımı ve sinematografisinin iyice tavan yapması bir yana şimdiye kadar kafalarda oluşan çoğu soru işaretini basit ama çok akıllıca bir yöntemle açıklayan, içinde barındırdığı Bolero sekansı (Dizi versiyonu da ayrı mükemmel olmuş bu arada, hayranlıkla dinletti kendini.) ve Plaza'nın iyice coştuğu siyah beyaz kısım kadar muazzam bir bölümdü.

    İnanın, şu dizi hakkında söylenebilecek, konuşulabilecek o kadar çok şey, oluşturulabilecek teoriler var ki...2017'in en güzel ve en beklenmedik sürprizi oldu Legion. Hani karakterin yapısı gereği alışılagelmiş bir kahraman dizisi olmayacağı zaten barizdi, onun yerine zihin sınırlarını zorlamaya oynayacağı malumdu ama bu kadar yaratıcı anlar, detaylar ve metaforlarla dolu, her anlamda bir diziye göre bu denli üst düzey bir iş olmasını beklemiyordum. Noah Hawley Fargo'nun üstüne bu diziyle bir kez daha kalitesini ispat etti resmen.

    Özellikle bu bölümde
    tekerlekli sandalyeden tutun Dan Stevens'in aynı Xavier gibi konuştuğu kısımlara, tahtada doğduğundan itibaren bugününe dek olanları tahmin ettiği çizimlerdeki babanın kafa yapısından tutun takım elbisesine kadar aynı Profesör X'i andırıyor oluşuyla
    bolca göndermede bulundular. Sekizinci bölümde olma ihtimali düşük belki, bir sürpriz olsa ne güzel olur gerçi ama ikinci sezonda Xavier konuk olur mu -Patrick Stewart da bu fikre sıcak bakıyorken hazır- yoksa bu şekilde göndermelerle mi yetinirler merak ediyorum.

    Umarım sekizinci bölüm de yedinci bölüme yönelttiğim tüm övgüleri devralacak kadar vurucu ve Syd Barrett rolündeki hanım kadar güzel olur da gözler yaşlı bir biçimde 2018'deki ikinci sezonun yolunu gözlemeye koyuluruz.

    -----

    Oliver
    Bolero eşliğinde David ve Syd'i kurşunlardan koruyabilmek için ikili ve gelen kurşunlar arasına set çekiyordu, ta ki Shadow King yaptığını fark edip onun işini yarıda kesene kadar.




    Oliver sahnesi çok iyi değilmiydi ya ravel bolero'unu ilk defa dinleyecek olanlar için bile başlı başına bir ayrı kalitede.




  • UKisuke kullanıcısına yanıt
    yuh ya, orjinalinı şimdi dinledim, güzelim müziği ne hale getirmişler dizide



    https://youtu.be/Q4wb11w0ZHQ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • digimon animede de bu parça kullanılmış, ama

    katletilmeden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    yuh ya, orjinalinı şimdi dinledim, güzelim müziği ne hale getirmişler dizide



    https://youtu.be/Q4wb11w0ZHQ

    Bu bakış açısına göre değişir şu şekilde örneklendireyim

    Hallowed by the name iron maiden'in en iyi 5 şarkısı arasında rahat ilk ikiye oynayacak bir parçadır, ancak cradle of the filth coverini daha çok beğeniyorum.

    Ya da dün çıkan JL fragmanında ki şarkı beğenilmeyen tek şey o fragman için.
  • 1x8 ne zaman çıkar bir de dizinin yayın günü hangi gün?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark ettiniz mi bilmiyorum fakat David'in T-Shirt'lerinde sürekli değişik semboller var. Tesadüften çok bilerek o tasarımların seçildiğini düşünüyorum fakat ne anlama geldikleri hakkında en ufak fikrim yok.





  • TheContact kullanıcısına yanıt
    Perşembe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

    1x07

    Vay vay vay ne bölümdü be.


    Tabut kısmı süperdi. Zihnin kendisini kurtarması için yarattığı mantıklı David falan 10 numaraydı.
    Sınıf sahnesi de güzel düşünülmüş. Karışık giden bir dizide seyirciye olayları açıklamak için güzel bir yöntem bulmuş şerefsizler
    Charlie Chaplin göndermeleri ayrı bir güzeldi. Oliver'ı oynayan elemanda süper yahu. Sevindim buzdan kurtulmasına.
    Vurulma sahnesinde de tam küfrü basıyordum "ulan bu zamanı durduramıyor mu?" derken ters köşe yaptılar

    O değilde sonuna bakarsak David'in güçlerini kullanabilmesi için bu SK'ye mi ihtiyacı olacak hep? Öyle bir izlenim verdi sanki?


    Sadece bi tanesi, belki 8 de başka bi benlik çıkıp beden için sk ile kapışırlar (amin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 29 Mart 2017; 4:23:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emou

    Fark ettiniz mi bilmiyorum fakat David'in T-Shirt'lerinde sürekli değişik semboller var. Tesadüften çok bilerek o tasarımların seçildiğini düşünüyorum fakat ne anlama geldikleri hakkında en ufak fikrim yok.



    Yapboz'un bir parçası.

    Her gördüğümüz şekilli kıyafeti, kendi içindeki anıların bir parçası olduğunu ima ediyor. Dizi içerisinde de ayrı anlamı var.


    Mesela delikli küp şekli için, ev sahnesine gönderme diyebiliriz.




  • 1x8 çok güzeldi ayrıntılı olarak yazarım sonra

    2x1'den azıcıkta olsa göstermeleri çok iyi oldu merakla 2. sezonu bekliyorum . 2018 yılında başlayacaktı sanırım , umarım o kadar çok bekletmezler .
  • Kimse mi izlemedi bölümü ?


    Beklentimin altında kaldı bu bölüm sezon finali diye daha büyük şeyler bekliyordum after credits haricinde çok wow dedirtecek bir durum olmadı.

    Ama kafama takılan Shadow king melanie'yi niye öldürmedi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UKisuke -- 30 Mart 2017; 13:24:24 >
  • may neym iz beri elın end aym dı festıs men elayv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOD_A_MAN -- 30 Mart 2017; 13:45:51 >
  • GOD_A_MAN kullanıcısına yanıt
    Hiç komik değildi , diziden soğutmayın insanı
  • altyazı çıksa'da izlesek..
  • Final ve 2.sezon hakkında

    quote:

    Kesinlikle o teknoloji D3 e ait değil %100 profesör X'in teknolojisi katıldıkları programda 2. Sezonda olacağı hakkında çok belli etti.
  • After Credits sahnesi var unutmayın.

    7. bölüm kadar iyi değildi ama yine de güzeldi. Şimdi sıra beklemede.


    2. sezon da Shadow King ile kapışacaklar herhalde ama işin içine D3 daha çok girecek sanırım. Oliver ile SK'yi birlikte görmek ilginç olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.