Şimdi Ara

LED Swithc AC lehimleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Ev içinde kullanılacak LED ışık sistemi yapmak istiyorum, elektronik hakkında teknik bilgim pek yok ama pratik olarak azıcık da olsa birşeyler biliyorum.
    Zırt pırt lehim ve led işleri için elektrikçi aricama evde yapmak istiyorum, dolayısıyla garanti olsun diye sizlere danışayım dedim.
    Bir kaç sorum var, öncelikle elimdeki malzemeden başlayayım ardından da sorularımı sorayım, cevaplandırabilirseniz sevinirim.

    16.5luk mervesan switch ve 15 metre 3çipli 60lık led şerit.
    Hesaplarıma göre bu swtich sağlıklı bir şekilde (ısınmadan, tam ışık randımanı) anca 11 metre yakabilecek, doğru mudur acaba? (5m, 300led 6Adan az çekiyor, 15 metre 18A eder, garanti olsun diye %80ile çarpınca 11m. çıkıyor)
    Bu 11 metreyi, 4 - 4 - 3 olarak bölüp kullanmak istiyorum.
    Fakat, 3 metre switch bağlantısına 10cmlik bir kaplo ile bağlanacakken, 4 metrenin birisi 1metre, diğeri de 4metre boş kablo geçtikten sonra LED şeridine bağlanacak.
    Yani odanın tavanının 3 köşesinde olacağını düşünürseniz LEDlerin, Sol üst köşede switch ve hemen ucundan başlayan 3 metre, sol yan duvarda swtich'e 1 metre mesafede 4 metre LED şerit ve sağ duvarda, switch'e 4 metre mesafede 4 metre LED şerit.
    Şimdi, bu bahsettiğim düzeni, 16.5luk bir makine kaldırır mı acaba, yani 0.22lik kablo kullansam, 4 metre boşta gidecek olan kablo yüzünden sinyal kaybı yaşarmıyım acaba?

    Bağlantı ile ilgili sorularım da:
    L N kısmına duvara girecek prizin (kullanılmayan bir laptop adaptör duvar arası kablosu) kahverengini N (nötr/ground heralde) maviyi de L (live) olarak bağlıyoruz?
    RGB kumanda ile kullanacağım için onun adaptöründen gelen kabloları switch deki COM ve +V kısmına bağlıyoruz? (Bildiğiniz kulaklık jack'i gibi bir şey kullanıyorum, kabloların ikisi de siyah, hangisi hangisi fark eder mi?)
    Switch'e başka bir şey bağlamıyoruz?

    RGB LED kumandasından 4 adet kablo geliyo, R+G+B+Beyaz.
    Beyaza 3 tane ayrı, 10cm, 1metre ve 4 metre olmak üzere kablo lehimliyoruz (3 farklı mesafede LED strip takacağım için onlara gidecek ground olması açısından)
    Geri kalan RGBye de yine 10cm, 1metre ve 4metre RGB uzatması olacak kablolar bağlıyoruz?
    LEDleri de, Beyaz (ground) + ya, RGB - ye gelecek şekilde lehimliyoruz.

    Kullanacağım swtich ve portları bunlar:
     LED Swithc AC lehimleme?


    Doğru mudur acaba bu yaklaşım?
    Hepsini bir nötrden çıkıp birbirine eklemiyorum kayıp olasın diye, zaten odanın farklı yerlerine gideceği için arada yine aynı miktarda ek olmak zorunda, o yüzden bu yolu seçtim.

    Bir de 5lik küçük bir adaptör var, buna da kumandasız, aç/kapa düğme ile Led bağlamak istiyorum.
    60lık standart (3 çipli değil), 5m, 300led 2Adan az çekiyor, 15 metre 6A eder, garanti olsun diye %80ile çarpınca 11m. çıkıyor, ben 5 metreden de az takacağım için sorun olmaz heralde, alet küçük plastik ısınmasın istiyorum

    L/N ye üstte belirttiğimk gibi elektriği verdikten sonra (eğer bir hata yok ise), aç/kapa düğmesininden gelen kabloların hangisini COM ve +V portlarına ve LEDden gelen + ve - çıkışlarını düğmenin hangi kalolarına bağlamam gerekir acaba?
    Yani, Düğmeden COM'a nötr gidecek ise, LEDin de + kısmına o kabloyu mu bağlamalıyım, oksa tam tersi mi, gibi sorularım var....


    Teşekkürler...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.