Şimdi Ara

Led aydinlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadslar. Ben odama aydinlatma amacli beyaz led cektim ve adaptorle guc veriyorum anahtar olarakta odanin normal lamba anahtarini kullaniyorum. Sorunum ise ledleri actiktan sonra(yaklasik 1 saat sonra) butun ledler ayni anda yanip sonuyor surekli boyle devam ediyor taki tekrar anahtardan acip kapayana kadar. Bu sorunu cozmek icin ne yapmam gerekiyor?



  • ledler kaç metre ve adaptörün değeri nedir.
  • Anahtar baglantında duvar içi kabloları devreden ayırmamış olabilirmisin
  • quote:

    ledler kaç metre ve adaptörün değeri nedir.


    Ledler 6-7 metre kadar ve adaptör 12v


    quote:

    Anahtar baglantında duvar içi kabloları devreden ayırmamış olabilirmisin


    Ne demek istediğinizi tam anlayamadım.Yeniyim bu işlerde öğrenmeye çalışıyorum hala.
  • Kablolar veya devre ısındıkça bir yerde gevşeklik oluyordur....
    bağlantıları kontrol edin...
  • Kullandığınız güç kaynağı sınır değerlerde ise ledler zamanla ısınacağından daha fazla akım çekiyordur ve güç kaynağınız akımı kesip kendini korumaya alıyordur. Aynı durum çevresinde soğutma için yeterli boşluk olmayan adaptörlerde, ısınmadan dolayı kendini kapatması nedeniyle de olabilir. Bu sebeple ledlerinizin toplam akım değerinin %20-30 daha fazlası akım verebilen bir adaptörü, hava ile teması engellenmeyen bir yerde çalıştırarak sorunu çözebilirsiniz. (7 metre için tek renk olduğunu düşünerek, ledlerinizin toplam çekeceği akım 3A civarı gözüküyor. 12V 5A (60Watt) bir adaptör rahatlıkla yeterli gelecektir.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: graphpix

    Kullandığınız güç kaynağı sınır değerlerde ise ledler zamanla ısınacağından daha fazla akım çekiyordur ve güç kaynağınız akımı kesip kendini korumaya alıyordur. Aynı durum çevresinde soğutma için yeterli boşluk olmayan adaptörlerde, ısınmadan dolayı kendini kapatması nedeniyle de olabilir. Bu sebeple ledlerinizin toplam akım değerinin %20-30 daha fazlası akım verebilen bir adaptörü, hava ile teması engellenmeyen bir yerde çalıştırarak sorunu çözebilirsiniz. (7 metre için tek renk olduğunu düşünerek, ledlerinizin toplam çekeceği akım 3A civarı gözüküyor. 12V 5A (60Watt) bir adaptör rahatlıkla yeterli gelecektir.)

    Aciklamaniz icin tesekkurler. Simdi adaptoru kontrol edip daha havadar bi konuma getirip deniyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: undertakermert
    Simdi adaptoru kontrol edip daha havadar bi konuma getirip deniyecem.


    Bunu yapmadan önce adaptörün hakkındaki teknik bilgileri versen daha iyi olurdu.Adaptörünün çıkış voltajı-akımı/watt gücü nedir?
  • adaptörü değiştir amperi yüksek bi adaptör tak düzelir veya elinde bilgisayar poweri varsa onu taak daha sağlıklı olur .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.