Şimdi Ara

LCD Monitör Siyahlardaki Beyaz Gölgelenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monitörün markası; ACER S232HLABİD

    Odada ışığı kapatıp film izlerken farkettim. Siyah sahnelerde belirgin olur. Ekranın ortasında soldan sağa doğru ve sağ tarafta dikey olarak genişlercesine beyazlık var. Siyah ama ekranın sol tarafı gibi siyah değil. Böyle beyazımsı bir siyah. Masaüstü arkaplanını siyah yaptım yada ekranın tamamnını siyah yaptım aynı şekilde. Ekran kartıylada alakası yok pcyi kapattım sadece montörü açtım açarkenki siyah ekranda da aynısı var. Gündüz yada ışıklar açıkken farkedilmiyor. Nasıl diyim böyle bulutlanma gibi soldan sağa doğru yatay T harfi gibi yayılıyor. Ekran ayarlarıyla oynadım yine değişmedi. Sanki sürekli var ama siyah ve siyaha çalan renklerde daha çok belli oluyor.

    ÜRün daha 12 günlük. Satıcı LCD'lerdeki arzıaları ilk 3 gün değişim kabul ediyor. O yüzden yetkili servisle muhattab olmam gerekiyor. Bunu garanti arıza olarak kabul eder mi? Bir sorun çıkarmazlar değil mi bana?







  • ona ışık sızması deniyor bazı firmalara göre arıza değil abartı derecede ise servise götür aynı şartlarda çalıştırt normal demezler umarım ama büyük ihtimalle arıza değil diyecekler lcd hepsinde oluyor kiminde çok az olduğu için belli bile olmuyor kiminde ise rahatsız edecek derecede oluyor
  • Hocam şöyle diyeyim ortada soldan sağa doğru giden uzantının genişliği 6-7 cm. Sağ taraftada dikey aynı şekilde yatay T gibi olmuş. Yani monitörün %25'ine falan yayılmış. Film izlerken rahatsız ediyor. Garanti sorun mu çıkarır diyorsunuz?
  • genelde bu tür işık sızmaları köşelerde olur ortaya doğru yayılı ve bazıları kullandıkça azalır görmeden bir şey söylemek zor servise götür bir kaybın olmaz
  • Acer'ın servisi İstanbulda ben Ankara'dayım. Alalı daha 11 gün oldu. P.Tesi arayacağım web sitelerinde başka şehirlerden gönderirken çağrı merkezimizi arayın diyor. Bende şans yok hep böyle şeyleri hafta sonu farkediyorum. Neyse P.Tesi gönderecem arızasız derlerse alın sizin olsun diyecem bir daha da Acer'dan ürün almayacam. Çünkü bu siyah siyah değil arkadaş, monitörün yarısı farklı siyah yarısı tam siyah.

    Bazıları internette parmak izi şeklinde demiş o bile rahatsız ediyor adamları bu kadar geniş bir yayılmayı umarım sorun kabul ederler.

    Bu arada teşekkür ederim sorunun adını söylediğiniz için. En azından p.tesi garantiye sorunu anlatırken ışık sızması derim derdimi daha iyi anlatabilirim.
  • umarım sorununuzu halleder içinize sinerek kullanırsınız çünkü o sorun gözünüze takıldığı için birde sürekli gözünüz üzerinde olduğu için hep gözünüz oraya takılır
  • Zaten kullanamam ki ben bunu. Her gün bakıp kahrolacağıma kırar atarım daha iyi. Stres'ten iyidir. Aynısını garantiyede söyleyecem eğer monitörü alıp adam gibi bir monitör göndermiyecekseniz alın sizin olsun diyecem. Ya film izlemeyecem siyah ekranlardan sürekli kaçacam sinir stres. Yada değiştirecekler hakkım olanı verecekler. Yada hakkımı yiyecekler bende kırıp atacam monitörü. Son 2 seçenek çok daha cazip geliyor.
  • Arkadaşlar bu sorunu yaşayan arkadaşlardan da görüşlerini bekliyorum. Ne yaptınız deüiştirdiniz mi, onarılıp geri mi gönderildi yoksa sorun yok deyip geri mi gönderildi vs. Yada Acer'ın bu konularda garanti tavrı hakkında bilgisi olanlar.
  • İlk 1 ay iade veya değişim hakkım varmış. Peki bu bir sorun mudur dedim telefonda Acer operatörüne ben bilemem falan yaptı. Aldığınız yere götürün imalatçı firmaya gönderirler orda kontrol yapılır dediler. Umarım arıza olarak görürler çünkü baybayağı arıza. Bundan alan diğer arkadaşlara bu forumdan sordum onlarda böyle bir sorun yokmuş. Bende aynı parayı veriyorum piyango mudur bu neden defolusunu kabul edeyim.

    Neyse umarım sorun çıkarmazlar. Acer'ın garanti konusunda ne kadar iyi ne kadar kötü olduğunu anlayacağız yakında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.