Şimdi Ara

LaunchPad nedir? Ne işe yarar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Gerçekte, kripto topluluğunun yetersiz bilgisi nedeniyle, herkes Launchpad’ın ne olduğunu tam olarak anlamıyor; ayrıca çalışma prensiplerini ve avantajlarını anlamayanlar da var. Bu nedenle bu makalede size onun hakkında daha detaylı bilgi vermek istiyorum ve ayrıca birkaç örnek sunmak istiyorum.

    Launchpad’ler yeni kripto projelerinin finansman sağlayabildiği kripto para birimi başlatma platformlarıdır.

    Zaten tahmin edebileceğiniz gibi, erken aşamadaki kripto projelerine katılmak birçok avantaj sağlar; en önemli avantajlardan biri, 2011 yılında Bitcoin satın alan yatırımcılar gibi, gelecek vaat eden bir projeye erken yatırım yapmaktır; şu anda bu yatırımlardan kazanç elde ediyorlar.

    Launchpad, yatırımcılara bir kripto para birimini keşfetme ve katılma fırsatı sunar. Bu, onların jetonları düşük maliyetle satın almalarını ve değeri yükseldiğinde daha fazla kazanç elde etmelerini sağlar.

    Kripto ekosistemi için Launchpad’lerin avantajları: 

    1.Toplu fon toplama. Her işletme büyümeli ve fon toplama, bir sonraki gelişim aşamasına geçmenin temel yollarından biridir. Kripto projeleri için de durum farklı değil. Erken projelerin başarılı bir şekilde başlatılması, fon toplamanın yeni bir yaklaşımıdır. Launchpad platformları, kripto borsaları için erişilebilir hale gelmeden önce kripto para birimini başlatmak için ideal bir platform olarak kabul edilen önemli finansman sağlama rolünü üstlenir. 

    2.Erken aşama yatırımları. Erken erişim sayesinde katılımcılar, jetonları mümkün olan en düşük fiyata satın alma ve maksimum kar elde etme fırsatına sahiptir. Projenin jetonlarının fiyatı halka açık hale geldiğinde hızla yükselme eğiliminde olabilir, bu nedenle jetonları yaşam döngülerinin erken aşamalarında satın almak kesinlikle çok karlı bir işlem olarak kabul edilir. 

    3. Proje güvenliği ve coin değerlendirmesi. 2022 yılında kullanıcılardan 1,6 milyar doların üzerinde kripto para çalındı, bu miktar 2020 ve 2021 yıllarında çalınan toplam miktarı aştı. Bu, kripto projelerine potansiyel yatırımcıları caydıran güvenlik riskini vurgular. Launchpad platformları, platforma dahil edilen tüm projelerin incelenmesine yardımcı olur, bu da kurucular ve yatırımcılar için daha güvenli bir ekosistem sağlar. Başlatma panelleri, yatırımcıların dolandırıcılık nedeniyle paralarını kaybetme endişesi taşımasına gerek olmadığını gösterir. Erken erişimin yanı sıra yatırımcıları başlatma platformlarını araştırmaya motive eden bir başka neden de yerel jetonun değerini artırma fırsatıdır. Yatırımcılar, bir kripto projesinin yıllar içinde büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşündüklerinde, muhtemelen projeye yatırım yaparlar. (Mesela BTC) 

    4.Topluluk kurmak. Launchpad platformları zaman içinde topluluğun oluşmasına yardımcı olur, kurucular tarafından başlatılan kripto projeleri için sadakati teşvik eden verimli bir zemin oluşturur. Kripto proje büyüdükçe, projede yer almak ve jeton satın almak isteyen daha fazla yatırımcıyı çekecektir. Proje geliştiricileri ayrıca yatırımcılarla tek bir platform üzerinden doğrudan etkileşim kurma fırsatına sahiptir. (Bu nedenle ne kadar genç olursa olsun, projeyi desteklemek faydalıdır.)

    Fon toplama ve projelerin platformlarda başlatılma yöntemleri farklılık gösterir, bu nedenle farklı kripto başlatma platformları türleri bulunmaktadır:

    🤝ICO (İlk Para Teklifi) platformları — projenin jetonlarının kripto para veya fiat karşılığında satılması için kullanılır. İlk ICO’lar 2016 yılında ortaya çıktı ve genellikle Ethereum blok zincirinde gerçekleştirildi. Projeler IPO ile benzer şekilde oluşturuldu. Bugün ICO platformları sıkça yaşanan dolandırıcılık olayları nedeniyle kripto topluluğu tarafından popülerlik ve güven kazanmamıştır; 

    🏦IEO (İlk Borsa Teklifi) platformları — merkezi borsa platformlarında kripto paraların veya jetonların ilk satış mekanizmasıdır; borsalar geliştiriciler ile yatırımcılar arasında aracı rolü üstlenmiş, taahhütlerin yerine getirilmesini ve dolandırıcılık ve spekülasyonlardan korumayı garanti eden kuruluşlar olmuşlardır. Bunun için borsalar, borsa kullanıcılarından komisyon alır veya kullanıcıların jetonları WhiteBIT gibi kendi hesaplarında tutmalarını talep eder; 

    🚀IDO (İlk Değiştirilebilir Teklif) platformları — değişken borsalarda kripto paraların veya jetonların ilk teklif edilmesi için kullanılan platformlardır; çoğu IDO başlatma platformu kendi jetonlarını çıkarır ve kullanıcıların crowdfunding’e katılmak için belirli bir miktar jeton sahibi olmaları gerekmektedir; 

    🎗️INO (İlk NFT Teklifi) platformları — yatırımcılara NFT’nin ilk halka arzını sunan bir seçenektir; INO başlatma platformları müzisyenler, sanatçılar, tasarımcılar ve yatırımcılar için odaklanmıştır; IGO (İlk Oyun Teklifi) platformları — adından da anlaşılacağı gibi, oyunlar, oyun NFT’leri, oyun meta evrenleri, P2E projeleri ve iç oyun hizmetlerinin ilk teklif ve crowdfunding için hizmet verir.

    Launchpad projeleri:



    WhiteBIT Launchpad — erken aşamalarda potansiyel kripto projelerini destekleme fırsatı sunan bir platformdur. Aynı zamanda WhiteBIT kullanıcı topluluğuna, projenin jetonlarına erişimde piyasaya çıkmadan önce özel erişim sağlar. Borsanın kendi varlığı — WhiteBIT Coin (WBT)’dir. WBT sahipleri ağdaki işlem ücretlerini ödemek için bunları kullanabilirler. WhiteBIT Launchpad’e katılmak için en az 200 WhiteBIT (WBT) jetonunu elde tutmanız gerekmektedir.



    Bilmeniz İlginç Olabilir: 
    1️⃣Proje Değerlendirmesi: Oylamaya dahil edilen projeler, yüksek kalite ve güvenilirlik sağlayan dikkatli bir WhiteBIT incelemesinden geçer. Yeni
    2️⃣Projelere Erken Erişim: Launchpad katılımcıları, yeni kripto projeleri ve varlıkları hakkında daha geniş bir pazarda sunulmadan önce özel erişim elde ederler, bu da bir adım önde olma fırsatı sunar. 
    3️⃣Topluluk Seçimi: WhiteBIT topluluğu, borsada listelenmek üzere projelerin seçiminde önemli bir rol oynar, böylece platform önerileri doğrudan etkileyebilirler. Sabit Fiyatlı Dağıtım: Proje yeterli oy alırsa, oy sürecine katılan her katılımcıya yeni projenin varlıklarında sabit bir fiyata sahip olma hakkı verilir, bu da adil ve şeffaflık sağlar.

    Burada WhiteBIT’in launchpad platformuna katılabilirsiniz. 

    WhiteBIT Coin hakkında daha fazla bilgi





    Polkastarter — Polkadot blok zincirinde büyük bir başlatma platformudur ve çapraz zincir köprülerini kullanarak dış blok zincirlerle uyumluluk sağlar (Bitcoin, Ethereum vb.) ve tokenların sabit kurlarına dayalı olarak swap havuzları oluşturmayı mümkün kılar. Polkastarter’ın kendi tokenı POLS’dur. POLS sahipleri işlem ücretlerini ödemek için bunları kullanabilirler. Tüm Konsey üyeleri, toplam POLS token miktarının en az%5'ini tutmak zorundadırlar.



    Bilmeniz İlginç Olabilir: 
    1️⃣Polkastarter, talep üzerine kullanılabilecek KYC (Kimlik Doğrulama) araçları sağlar. Ayrıca, platformun belirli bir ülkenin yasalarını ihlal eden (örneğin, ABD ve Çin’de IDO’ya katılmak yasaklanmıştır) veya platformu suistimal eden, para aklama veya terörizmi finanse eden kötü niyetli Kullanıcıları istediği herhangi bir zamanda KYC veya AML ile kontrol etme hakkını saklı tutar.
    2️⃣Polkastarter’da 109 IDO projesi başlatılmıştır; toplam toplanan fon miktarı 49 milyon doları bulmaktadır.

    Burada Polkastarter’in launchpad platformuna katılabilirsiniz.

    POLS token hakkında daha fazla bilgi.





    DAO Maker — yatırımcılara ve başlangıçlara avantaj sağlayan birden fazla teknolojiyi aynı anda kullanan bir kripto inkübatördür. Şeffaflık prensibine bağlı kalarak, platformun projelerinin performans verilerini yayınlar, bu da onları kalite göstergesi olarak kullanmanıza olanak tanır.

    Bilmeniz İlginç Olabilir: 

    1️⃣DAO Maker başlangıçlar, topluluk üyeleri için tokenleştirilmiş teşvikler belirleyebilir; bu teşviklerin ve ödüllerin sahipleri, token sahipleri tarafından belirlenir. 

    2️⃣Ödül tokenleri, ekosistemde veya DAOMaker platformunda geliştirilen ürünlere harcayarak sadakat programında kullanılabilir; ayrıca başlangıçlara öncelikli erişim sağlarlar. 

    3️⃣DAO Maker, cryptorank.io verilerine göre en popüler IDO platformudur, diğer başlatma platformlarından farklı olarak yüksek ROI (Mevcut Getiri Oranı) ve en fazla başarılı başlatılan projenin sayısı (110+’dan fazla) ile kendini gösterir.

    Burada DAO Maker’in launchpad platformuna katılabilirsiniz.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.