Şimdi Ara

LAPTOP İŞLEMCİ YÜKSELTİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba elimde 2 adet dell 5110 laptop var. Laptoplardan birinden 7 bip sesi geldi görüntü vermedi. İşlemci hatası koduymuş. İşlemcilerini değiştirince bozuk olan açıldı. Şimdi yeni işlemci almak zorundayım i5 2420m falandı sanırım. Bunun yerine i7 2xxx bir şey alsam çalışır mı? Daha önce Asus bir laptopun işlemcisini takmıştım ikisi de 2. Nesil i5'ti ama birbirlerini çalıştırmadılar. Laptopta işlemci uyumluluğu nasıl anlatır mısınız?



  • İşlemciler genelde degistirilmiyor. Ancal bazi modellerin işlemcisi ayni sınıftan işlemci ile yukseltilebiliyor. Cikabilen islemciler yani. Ancak pek cok konuda gördüm eski işlemci yerinr daha güçlü bir işlemci taktigin zaman güç tuketimi olarak zamanla bilgisayar zarae gorebiliyormus. Kimi zaman açılmıyor güç yetmiyor diyenler oldu. Benimde merak ettiğim gezindigim konulardi gördüklerim dogrultusunda uyum sorunu yaşamamak için iyice araştırmak lazim. Bozuldu ise ve degistirilebiliyorsa ayni islemciden alman benim tercihim olur.
  • şimdiye kadar i5 vardı i7 taktım oh diyen görmedim.ya anakartı uymaz ya watt'ı tutmaz ya gerekli işlemci yurdum servislerinde bulunmaz kimse de ikinci el satmaz falan hiç uğraşma derim illet bir şeydir uyumluluğu konu notebook oldu mu diğer bütün parçaları gibi.

  • Şimdi i7 buldum ankarada gidip alabilirim 150 lira i5'i buldum 200 lira :(
  • rNxCLuve R kullanıcısına yanıt
    i7 aldın diyelim güç problemi olursa işlemciyi sinirlandirirsin ama o zmaan da ne anlami kalacak
  • Cihazın termal kapasitesi ve bios desteği daha üst seviye işlemciler için belirsiz olduğundan dolayı cihazda kullanılan işlemciden fazla uzaklaşmamanızı öneririm. Model yükseltmek istiyorsanız tdp değeri aynı olan aynı seri işlemcileri deneyin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.