Şimdi Ara

Laptop İçini Temizlemeye Çalıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asus X550L model laptopumun içini temizlemek için açtım. Şimdi açılmıyor. Fan aşırı hızlı çalışıyor, PC açılıyor ancak ekran siyah olarak kalıyor. Acaba nerde hata yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Temizlemeye çalışmadan önceki problemim ise, durduk yere, aniden PCnin kapanmasıydı. Sanki fişini çekiyormus gibi kapanıyordu. Pilde veya şarjda veya hem pil takılı hem şarjda aynı sorunu yaşıyordum. Problemin temel kaynağını anlayamadım. Bu sebeple içini açıp temizlemeye çalıştım ancak hüsranla sonuçlandı. Ayrıca kapanmasının temel nedeni nedir. O konuda da yardımlarını rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termal macun temizlediyseniz çiplerin üstündeki vidaları biraz sert sıkmış olabilirsiniz.dirençle karşılaştığınız anda bırakmanız gerekiyor.öyle eliniz sıkabildiği kadar sıkmamanız gerekiyor.harddisk'i yerine tam oturttuğunuza emin olun.
    önceki sebebi her şey olabilir,sıcaklık olabilir.harddisk problemi olabilir.
  • Termal macun olayına girmedim yüzeysel alabildiğim tozları aldım. Sanırım harddiski tam oturmamışım yerine, PC açıldı. Ancak bir süre sonra tekrar aniden kapandı. Yani asıl sorunum tekrar devam ediyor. Sorunun temel kaynağını anlamak için neler yapabilirim. Yani herhangi bir yöntem var mı? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorne Malvo

    Termal macun olayına girmedim yüzeysel alabildiğim tozları aldım. Sanırım harddiski tam oturmamışım yerine, PC açıldı. Ancak bir süre sonra tekrar aniden kapandı. Yani asıl sorunum tekrar devam ediyor. Sorunun temel kaynağını anlamak için neler yapabilirim. Yani herhangi bir yöntem var mı? Teşekkürler.

    HD Tune programıyla harddisk'inizi kontrol etmeniz gerekiyor herhangi bir sorunu var mı diye.
  • Termal macunu silip yenisini sürmeniz gerek. Ayrıca fandaki tozlarıda tamamen temizleyin.

    Ayrıca notebook 4 5 yıllıksa Fanın üzerinde bir etiket olucak. O etiketi kaldır. Fanın mil yatağı olucak orda. Oraya ince bir makina yağı dökmen lazım ama dışarı taşırmamaya gayret et. Eğer taşışırsan peçete vb. şeylerle yağı silebilirsin. Sürdükten sonra etiketi geri yapıştırın. Bu işlem fanın daha rahat dönmesi ve sesi kayda değer bir şekilde düşürmesi için gerekli.
  • en önce display data kablolarını takılı olup olmadığını kontrol et. sonuç çıkmazsa ve tüm kablolar takılı ise ram sök, alternatif takma yerin varsa rami oraya tak; dene.
  • Öncelikle herkese cevaplarınız için teşekkürler. PC temizleme olayını hallettim, yani PC normal şekilde açılıyor. Ancak belki alakası olmasa da PC temizleme işine girmeme sebep olan olay, yani benim asıl problemim PC min durduk yere kapanmasıydı. Hiçbir hata yok uyarı yok PC durduk yere sanki fişi çekiliyormuş gibi aniden güç keserek kapanıyor. Format attım, aynı şekilde kapanmaya devam problem çözülmedi. Ben problemin harddiski kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, sanki eskisinden de fazla şekilde cızırtı sesi geliyor. Ancak emin değilim. Problemin temel sorununu anlamamın bir yolu var mı? Hata logu tarzı birşey(hata vermiyor ama) yani bu tarz birşey. Bu arada HD Tune programını denedim. Ancak tarama bitmeden PC kapandı tekrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorne Malvo -- 2 Nisan 2017; 17:9:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorne Malvo kullanıcısına yanıt
    Kırmızı nokta bulmuş muydu hiç? Belki fiş kablosunda bir problem vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pili çıkarıp, prize takılı kullanırken veya hem pil hem prize takılı kullanırken veya sadece pil ile kullanırken değişen birşey yok aynı şekilde durduk yere kapanıyor. Program ile tararken hiç hatalı kısım bulamamıştı. Neredeyse yarıya kadar taramıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorne Malvo kullanıcısına yanıt
    @Kramers Lawyer'in dediği gibi sorun sıcaklık olabilir:https://uzmanim.net/soru/bilgisayarim-kendi-kendine-kapaniyor-neden-olabilir/2758

    Burada ComboFix programından bahsedilmiş ama programı bilmiyorsanız kullanmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yazılımsal kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bahsettiğim gibi temiz bir format attım. Donanımsal olduğunu düşünüyorum, ancak mevcut donanımsal problemi anlamak için belirli bir yöntem var mıdır? Mesela işlemcinin aşırı ısındığını ve bu nedenle kapandığını nasıl anlayabilirim? Bazen 1 saat kullandıktan sonra aniden kapanıyor. Bazen açıldıktan 5 dakika sonra aniden kapanıyor. Ayrıca laptop yüzeyinde farkedilir bir sıcaklık artışı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorne Malvo kullanıcısına yanıt
    Aida64 programıyla sistem boşta ve yük altındayken ısılara bakın. Boşta 60-70 dereceleri görüyorsa kapanması normaldir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lorne Malvo kullanıcısına yanıt
    CPU-Z, Core Temp gibi programlar var bildiğim kadarıyla. Memtest86 programı ile RAM'ınızın bozuk olup olmadığını anlayabilirsiniz:https://www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-calisan-ram-bellek-test-programi.201/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 3 Nisan 2017; 6:46:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı pili söküp sadece adaptörle deneyin. Olmadı ramleri söküp ucunu silgiyle silin tek tek deneyin oksitlenme olabilir.
  • Lorne

    Sorun %99 sıcaklık.Pc açılır açılmaz biosa girip pc healt status a bakıp işlemci sıcaklığını gözlemleyebilir misin?

    Eğer masaüstü geliyor ise aida64 ile de sıcaklığa bakabilirsin.

    Sorun sıcaklık ise yapabileceğin şey fan temizliği,termal macun yenileme vs.En son hamle olarak fanı yenileyebilirsin.

    @Lorne Malvo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 4 Nisan 2017; 13:56:55 >
  • ramları söktünmü hiç ?
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam, LorneMalvo'ları karıştırmışsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LorneMalvo

    Hocam, LorneMalvo'ları karıştırmışsınız

    Kusura bakma yanlışlık olmuş :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, sorunun ısı ile alakalı olmasına karşı aida64 programını yükledim ve sistemin yükü hafifken(sadece tarayıcı açık) sonuçlar şöyle;
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.