Şimdi Ara

laptop fanı ile laptop soğutucu fanının çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, çok basit bir sorum olacak. Belki birazda komik gelebilir kusura bakmayın . Laptopların fanları klavyeye doğru baktığımızda saat yönünün tersine doğru mu dönüyor yoksa saat yönünde mi dönüyor. Çünkü bir forumda harici laptop soğutucuların(laptopun altına koyduklarımız) fanlarının, laptop ile aynı bakış açısında aynı yöne dönmesi gerektiğini gördüm. Mesela laptop fanının saat yönünün tersine döndüğünü, harici soğutucunun fanının da saat yönünde döndüğünü düşünün. Harici soğutucu laptopun fanına göre ters döndüğü için laptop fanına zorluk oluşturur ve yavaş dönmesine sebep olur ya da durmasına, bu da sistemsel zorluk çıkarabilir. Umarım anlatabilmişimdir, biraz garip bir soru oldu ama mantıklı bir soru da aslında. En basitinden çocukken oynadığımız dönen bir rüzgar gülünü düşünün, sertçe üflediğimizde rüzgar gülünün dönmesi duracaktır. Sizce ter yöne dönmeleri bir sıkıntı çıkarır mı sonuçta soğutucu laptopa hava üflüyor laptop fanı da zaten havayı çekiyor, ters yönde dönseler dahi bir sıkıntı olur mu, güçlü bir harici soğutucu, laptop fanının daha yavaş dönmesine sebep olur mu? Bence saçma ama mantıklı bir soru ne dersiniz arkadaşlar.







  • Doğru bir yaklaşım fakat gereksiz olduğunu düşünüyorum. Mutlaka etkisi vardır çakışabilirler ama durduracak kadar olması imkansız diye düşünüyorum.
  • Mantıklı ama tutarsız hocam.

    Bilgisayarın içindeki fan çok yüksek hızda dönüyor, onu üfleyerek vs durduramazsınız. Anca bi kürdan filan sokmak lazım arasına :)

    Ayrıca soğutucu fan direk bilgisayarın fanının olduğu yere değilde genel olarak alt kısmına üflüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.