Şimdi Ara

Laptop ekranının ışığı yanıyor ama hiçbir yazı görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Sorun birden bire oldu. Laptopu açtığımda ekranın ışıkları yanıyor ama siyah ekranda kalıyor hiçbir yazı görüntü gelmiyor. Başka monitöre bağladığımda sorunsuz çalışıyor laptop.

    Aslında uzun süredir olan bi sorun bu. Çok önemsemedim çünkü genelde monitöre bağlı kullanıyordum. Hatta nadiren ekranın çalıştığını da görmüştüm sorunsuz belki de bu yüzden önemsemedim temassızlık vardır diye. Neyse şimdi hiç görüntü alamıyorum tamire götürdüm panel değişecek diyorlar paneller de 800 1200 arası değişiyor laptop zaten 2012 model sırf i7 işlemci diye kullanıyorum yazılım programlarını hızlı çalıştırıyor diye.


    Bunu kendim yapamaz mıyım panel bozulsa arada görüntü gelmezdi diye düşünüyorum iki kere anakartla ekranı bağlayan kablo değişti sorun onda olabilir mi yine? Yardım bekliyorum sizden yoksa laptop çöp olacak öğrenciyim sabit durmuyor laptop yerinde. Monitörü de taşıyamam.


    Teşekkür ederim şimdiden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Görsel ile birlikte paylaşabilir misiniz?


    Kablosunun temassızlık yapmadığından emin olduktan sonra başka çözüm alternatifleri sunabililiriz.


    Daha basit çözüm denemeleri için, cihazı sökmeden; ekranın arkasından *hafifçe* bastırın, eğer görüntü geliyor gibi oluyorsa ya da "artifact"ler oluşuyorsa yine bağlantı sorunu olduğunu düşünebililriz.

  • Hayır hiçbir artifact yok dümdüz siyah ekran. Dediğim gibi bikaç kez hiç sorun yokmuş gibi çalıştığı oldu ekranın ama uzun zamandır yapmıyor onu


    Görsel de yüklerim ama kısaca şöyle söyleyeyim, normalde power tuşuna basınca önce panel ışığı yanar siyah ekranda durur sonra sol üstte komut çizgisi çıkardı ve bikaç saniye sonra ekran tamamen kapanır açılır windows yükleme ekranı gelirdi. Klasik boot etme olayı yani.

    Şimdi ise power tuşuna bastığım zaman panel ışığı yanıyor ama o çizgi gelmiyor. Bikaç saniye sonra tıpkı normal gibi ışık kapanıp açılıyor ancak windows yükleme ekranı gelmiyor hiçbir görüntü gelmiyor sadece panel ışığı yanıyor hatta klavyeden panelin parlaklığını açıp kısabiliyorum.

    Tamirci panel bozulmuş değişmesi lazım dedi ama ben bundan emin olmak istiyorum belki sorun başkadır ve buralardan birinin başına gelmiştir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokedici14 -- 29 Kasım 2021; 20:55:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.