Şimdi Ara

laptop ekranında 1 cm civarı dikey beyaz çizgi olustu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar,hayırlı cumalar...
    Sony vio pcg-71c11m laptop dvd-writer kısmından darbe aldı. Bu yüzden önce dvd-writer açılıp-kapanmıyordu. Çünkü sıkışmıştı. Bu yüzden laptop arka vidalarını açıp dvd-writer yerine oturtuldu. Dvd-writer çalışmaya başladı ancak 5 dak bilgisayar çalıştıktan sonra laptopun sol kısmında önce 1-2 mm lik renkli çizgiler oluştu. Daha sonra renkli çizgiler kaybolup 1 cm den biraz fazla dikey beyaz çizgi oluştu.
    Arıza sizce ne olabilir.
    1.) LCD panel
    2.) Ekran kartı-chip vb.
    3.) Ekrana giden kablo- soket v.b
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...
     laptop ekranında 1 cm civarı dikey beyaz çizgi olustu!







  • Pikselleri zarar görmüş kötü haber ekran komple degiscek cunku sadece orası duzeltilemiyor.ama bu olasılık başka bir neden de olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler. Ekranın beyaz dikey çizgisi ölü bölge zaten. Orda mause simgesi ya da herhangi bir şey görünmüyor. Ayrıca hdmi ile tv'ye bağladım. Görüntü lcd tvde normal sorunsuz yani. Kesin lcd ekran mıdır yani? ekran kartının lehimleri oynamış olabilir mi darbe sonrası ya da ekran kablosu soket olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyimserol -- 9 Mayıs 2014; 12:16:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rorita

    Pikselleri zarar görmüş kötü haber ekran komple degiscek cunku sadece orası duzeltilemiyor.ama bu olasılık başka bir neden de olabilir

    Evet pikselleri zarar görmüş olabilir.Eğer garantisi devam ediyorsa bi yollamanda fayda olabilir
  • Aynı hata kızımın laptop'unda da oluştu. Sorun ölü pixel değil. Sorun ekran ile ana kart arasındaki bağlantı noktaları. Bu noktalar flexiable bağlantılar ve eğer bir kayma olursa bağlantı kopuyor. Bu durumu siz düzeltemezsiniz. Eğer ser PCB olsaydı lehimleri ısıtın derdim ama flexiable bağlantılarda ısıtılma yapılamıyor. Konunun uzmanı kişi belki sorunu çözebilir, aksi halde ekranı değiştireceksiniz başka çare yok. Ben ekranı aynı hata nedeniyle 2 kez değiştirmek zorunda kaldım.
  • Oncelikle tesekkurler. Bir servise de sordum lcd panel degisecek dedi. Ben yinede forundakiler üstadlarin gorusunu almak istedim. Baska gorusu olan arkadaslar varsa ben ve benim gibi arkadslara yardimci olur ilerde. Iyi gunler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi aksamlar arkadaslar laptop hdmi ile lcd tv ye bagladim film izlerken 15- 20 dak. Laptop ekrani cizgi haric normal iken tv ekrani cizgisiz yesil hale döndü. Hdmi kablosunu cikarip tekrar yapinca tv sorunsuz oluyor. Boyle olunca acaba ekran kartinda da mi bir seyler var diye dusundum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darbe ile ekran kartının zarar görmesi düşük ihtimal. Zaten resimdeki arıza ekran karti arizasina benzemiyor (yeşil ekran hariç) Çıkarılabilir ekran karti var ise yuvasından oynayabilir. Muhtemel arıza elbette lcd ye giden kablo. Ve bir ihtimal lcd panelin içindeki kart. Bu kartla panel arasında bağlantılar olur ve bölgesel temassizliklarda resimdekine benzer yukarıdan aşağı ince veya kalın çizgiler olur. Bu hatada genelde el ile hafif bastirmalar ile geçici çözüm olabilir. Kesin teşhis için denemek lazımdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 11 Mayıs 2014; 9:49:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz gec oldu ama laptopun lcd panelini sokup yenisi ile degistirdim. Sorun cozuldu. Bilgilenme olsun diye yazdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.