Şimdi Ara

Laptop ekran chipi arızası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar , laptopum açılmıyordu ve tamirciye götürdüğümde : ekran chipsetinde arıza olduğunu , tamir edebileceğini ama özellikle oyun oynamak için kullandığımdan 1-2 ay içinde tekrar sorun yaşıyacağımı ve tamirini tavsiye etmediğini söyledi.
    Sorularım şunlar :
    1- Chip ısıtılarak mı tamir edilecek yoksa değiştirilecek mi ? tamir sonrası bilgisayarımın performansı düşer mi ?
    2- Kısa vadede sorun yaşamamak için ne yapmam lazım ? yeni bir ekran chipi alabiliyor muyum ? yoksa anakart alabiliyorsam yeni bir anakart mı almalıyım ?

    Makinam : ASUS K55V
    i5 -3210M
    nvidia gt 630m 2gb ekran kartı
    6gb ram

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim



  • 1-2 ayda tekrar etme ihtimali verdiğine göre ısıtarak yapacak muhtemelen. Büyük bir teknik servise götürün çip tamiri değil çip değişimi istediğinizi söyleyin. Sizin cihazdaki çip BGA cihazıyla yapılabilecek bişeyse yaparlar. Ücreti pahalı olur belki 250yi bulur ama ısıtmaktan daha sağlam olur. Zaten belli bir süre garanti veriyorlar.
    Aslında en temizi tabi anakart değiştirmek ama anormal fiyatlar çekiyorlar. Tercih sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı çipinin çentikleri atmış olmalı ısıtma usulü yada lehimlemeyle bunlar olabilir ama çok ince bir işlem ve dediği doğru kısa sürede yine sıcaklığında etkisiyle arıza baş gösterecek servis çip değişimi yapmaz komple anakartı değişir.Çip değişimi de aynı sıkıntıyı meydana getirir bu şekilde yapanlar arızanın yeniden nüksettiğini dile getirmişlerdir.
  • Merhaba..
    Ekran kartı chipinin arızalı olduğunu varsayarsak chip değişimi evet 200-250 tl arası bir rakam çıkaracaktır chip değişimlerinde 3 ay garanti alabilirsiniz.Garanti süresi içinde tekrarlanan arızalarda ücret iadesi alabilirsiniz. Bilgisayar performansında bir sorun olmayacaktır.. Özellikle oyun için kullanılan diz üstü bilgisayarlarda termal bakımların yapılmamasın veya uygun olmayan şartlarda kullanımından dolayı bu sorun ile karşılaşılıyor.Chip değişiminden veya reball işeleminden sonra termal bakımları aksatmadan yaptırı ve uygun şartlarda kullanmanız durumunda bir sıkıntı yaşamazsınız..

    Kolay gelsin.
  • Bilgiler için çok teşekkür ederim ,
    İyi bir yerde çip değişimini gerçekleştirip bundan sonra oyun için değil , sadece dışarıda bilgisayara ihtiyacım olduğunda kullanıcam.
  • Aynı sorun benim notebook ta da var chip ısıtılarak yapılacağını söylediler ama tekrar etme ihtimali çok yüksekmiş ve oyunda oynayamazsın dediler 130tl de fiyat istedi ben yaptırmadım sonuçta doğru dürüst kullanamaycaksam ne gerek var şimdi pc yi parça niyetine satıp yenisini alacam bu arada almak isteyene notebooközellikleri ve markası
    Sony vaio sve serisi
    8 gb ram
    İ5 işlemci 4600
    640gb hdd
    amd radeon 7650m(arızalı parça)
    İsteyen yaptırır kullanır
    Arızayla alakalı resmim var ama ekliyemedim mobilden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbay044 -- 10 Ocak 2016; 19:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 Mart 2017 : anakart ve ekran kartı çipini değiştirdiğim emektar , tamircinin "artık oyun oynayamazsın, zaten 6 ay garanti veriyoruz sonra yine gider bunun ekran kartı" demesine rağmen . günde 10 saat makina açık ve bunun yarısında oyun oynuyorum hiç bir sıkıntım yok. Bilgilendireyim dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.