Şimdi Ara

Laptop Chipset Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptobu 2 yıldır kullanıyorum.Daha önce hiç temizletmemiştim (temizleneceğini bilmiyordum).Cuma günü fanı temizlettim içinden baya toz çıkmış.Sonra laptobu kullanmaya başladım.Fan gayet sessiz laptop ısınmıyor falan her şey güzeldi.Sonra Tropico 4'e girdim.Oyuna girdikten 1 dk sonra bilgisayar kapandı.Diğer oyunları da denedim hepsinde kapanıyordu.Laptobu temizlettiğim yere götürdüm chipseti bozulmuştur dedi.Ne yapabilirim chipseti falan mı değiştireyim ?



  • ygtege10 Y kullanıcısına yanıt
    Temizlemeye götürdüğün kişi bozmuş, laptopunu tekrar götür ücretsiz tamir etmek zorunda!

    Chip sette sorun olduğunu sanmıyorum temizlik yapan kimse ya acemi yada tekrar gitmen için bozmuş olabilir!

    HER YER ÇAKAL DOLU
  • ygtege10 Y kullanıcısına yanıt
    İŞLEMCİNİN MACUNU SİLİNMİŞ OLABİLİR ÇÜNKÜ, LAPTOPUN ISISI BELLİ BİR DERECEYE GELİNCE OTOMATİK KAPANIR!
  • temizlettiğiniz kişi becerememiş, büyük ihtimal termal macunu yenilemiş ve ince bir tabaka halinde sürmek yerine fazla sürmüş olabilir yada hiç sürmemiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 9 Haziran 2014; 19:16:19 >
  • adamın hatası
  • Adama dedim işte fanı düzgün takamamış olabilir misnizi macun falan dedim.Yok onla alakası yok o zaman çalışmazdı dedi.1 gün kalsın napabilceğimize bi bakalım dedi sonrada.
  • bende aynısı oldu başka biryere götürdüm adam fan'ı bozmuş fan gövdesini değiştirdiler
  • bazı çakallar işlemci yada çipset üzerinde orjinalde bulunan termal pedi çıkartıp atıyor yerine elinde varsa macun sürüyor. yoksa o şekilde müşterisine verip yolluyor.. sana çipset demiş ama sadece oyunlarda kapanması arıza falan değil macun sorunu.. çipset dediğin markasına göre 150 tl den başlıyor.. tamircin ya kötü niyetli yada macundan olduğunu anladı ihale üzerine kalmasın diye seni oyalıyor.. dikkatli olmak lazım.. herkese tavsiyemdir.. ister format için ister temizlik için servise gittiğinizde, mümkünse cihazınızı açıp çalışır vaziyette verin ellerine.. cihazda varolan işlemcinizin ne olduğunu, ( varsa harici) ekran kartınızın modelini ram, hdd miktarınızın ve batarya seri no'sunun notunu alın.. cihazınızı aldığınız zaman daha servisten dışarı çıkmadan gözlerinin önünde kontrol edin.. daha sonra farkederseniz zaman asla ispatlayamazsınız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.