Şimdi Ara

Lap top adaptör girişi kaça patlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar üçüncü kez adaptör sorunu yaşıyorum artık delirmek üzereyim. Tamir ettirdim yine bozuldu, şu anda başka birinin adaptörünü kullanıyorum onu da bastırmadan çalıştıramıyorum galiba adaptör girişi içeri geçti biraz. Yaptırması kaça patlar? Garanti sayarlar mı?



  • Adaptör girişini garantiden yapmazlar. Ucuz bir parçadır bozuldu ise içini açabiliyorsanız ve el beceriniz varsa kendiniz de tamir edebilirsiniz. Yaptırmak isterseniz de 20 TL den fazla para vermeyin.
  • Bozulmasının bir sürü nedeni olabilir. Başlıca nedenleri amper'i düşük olabilir normalde orjinal adaptörlerin fiyatları biraz daha fazladır. Bunu almak yerine gidip elektronikciye 19 volt bilgisayar adaptörü diyoruz. Onlarda en fazla 1 amper adaptör veriyorlar yanlış. Minimum yada bildiğim standart 4.74 Amper gereksinim duyuyor. Garantisi varsa hiç bekleme gönder giriş yerinde sorun olabilir uzun süreli kısa devre oluştuğundan bozulabilir. Garanti bakar mı bilmiyorum en azından öğrenmiş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0p!uM -- 29 Ocak 2012; 21:21:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Adaptör girişini garantiden yapmazlar. Ucuz bir parçadır bozuldu ise içini açabiliyorsanız ve el beceriniz varsa kendiniz de tamir edebilirsiniz. Yaptırmak isterseniz de 20 TL den fazla para vermeyin.


    yanlış anlamadım di mi bilgisayardaki yuvadan bahsediyoruz? Adaptör tamir ediliyor biliyorum.
    Elimdeki adaptör kesinlikle bozuk ona şüphe yok. Şu an başka birinin adaptörünü kullanıyorum ama ucuna azcık bastırmadan çalışmıyor. Yuvadaki girişte problem olabilir diye endişeleniyorum.
  • Evet bilgisayardaki girişten bahsediyorum.
  • Ben bir arkadaşıma yollamıştım Bursa'ya.O yaptırmıştı 30 liraya.Ama bilgisyar eskiden bi havalı duruyordu ama şimdi orada sarı bi çıkıntı duruyo.Çirkin duruyo ama işimi tam olarak görüyor.Sizin için estetik önemliyse markanın kendi servisinde yaptırın ama pahalı oluyor(Samsung 130TL filan oluyor).Bence gidin bir bilgisayar tamircisine,verin bilgisayarı,işlemi bitirsinler olayı yerinde test edin eğer adamlar başarmışsa verin parasını düzgün çalışan bir bilgisayarınız olsun.Ve sanırım bilgisayarınız samsung.
  • Bana şimdi 70 lira aldılar onu tamir etmek için tamirden gelince CPU fazla ısınmaya eskiden oynayabildiğim 1-2 oyunu oynayamamaya başladım. Geri götürmeli miyim?
    Bilgisayarım Asus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnTiMaSKe -- 31 Ocak 2012; 22:20:30 >
  • Yetkili servisinde mi yaptırdınız?
    Garantili işlem yapan bir yerde yaptırdıysanız bence vakit geçirmeden götürün.
  • yetkili serviste yaptırmadım malesef...
  • Geri götürün kardeşim.
    İki ihtimal var :

    1. Jakı değiştirmek ( vaya tamir etmek için ! ) soğutucuyu yerinden sökmek zorunda kaldılar ve termal macunları tazelemededen tekrar yerine monte edip verdiler size. Ya da fan ve hava kanallarını temizlemedikleri gibi , zaten tıkanmak üzere olan ızgara önündeki toz topakları yerinden oynadığı için daha fazla tıkandı ve hava sirkülasyonu iyice azaldı. Ya da genelde fan ile ızgaranın birleştiği yerin arasını kapatmakta kullanılan bandı yerine takmayı unuttular veya çıkarıp attılar lüzumsuz diye.

    2. fan soketini takmayı unuttular.
    Her iki durumda da hata , tamiri yapan firmanındır ve bu sorunu gidermeleri gerekir.

    NOT : Genelde işlemci değil de ekran çipi ( VGA çipi ! ) çok ısınırsa bu dediğiniz hataları verir makineler.

    Saygılar.
  • 70-80-90-100 değişir

    Destek olurmusnuz acaba
    http://tik.tl/QMIk
  • walla üstat takılan parca maliyetı 1 lira geri klan işçilik yanliz jakı degıstırmek ıcın notebook kople dagıtmak gerek en fazla 50 tl ıstıyorlar bilgisayar firmaları fazla vermeyın
  • ben de çok adaptör sıkıntısı yaşadım ama adaptörden kaynaklıydı. adaptör girşi daha basit bir parça çok bişey tutacağını zannetmiyorum .
  • BENİMDE BAŞIMA GELDİ 50 TL MASRAF ÇIKARDILAR YATAĞI FELAN YANMIŞ DİYE SONRA KENDİM İÇİNİ AÇTIM TV TAMİRCİSİNDE 3TL YE LEHİM ATTIRDIM HİÇ SORUN ÇIKARMADI PARAN VARSA MALZEMESİNİ AL YAPTIR ŞAKAYA GELMEZ ANAKARTI YAKAR YOKSA ELEKTRONİKÇİYE GÖTÜR ZATEN OKADAR KARIŞIK BİŞEY DEĞİL 5 DAKİKADA LEHİM ATAR ÇALIŞIR
  • Dostum ben bilgisayarcıyım bu işi 60 Tl ye yapıyorum bu iş öyle havya ile yapılacak işler değil olur ama lehim iyi tutmaz soğuk lehim olur ilerde yine sıkıntı yapar adaptörün ve anakartına zarar verebilir. soketin yüksek ısılarda sökülmesi ve sağlam kaliteli bir lehim ile yenisi ile değiştirilmesi gerekir. ayrıca soket anakart üzerinde lehimli olmayabilir kasa üzerinde monteli ve soket ile anakarta takılmış olabilir.
  • Arkadaşlar zaten değişimi yaptırmış başka bir sorunu olduğundan bahsetmiş arkadaş ve biz de gereken cevabı yazdık. Siz hala şu fiyata değişir gibi yorumlar yazıyorsunuz. Bırakın artık fiyat vermeyi.

    Değişim sonrası yaşadığı problemi değişim yaptığı yere tekrar götürüp düzeltilmesini istemesi gerekir. Son durum da nedir bilmiyoruz gelirse öğreniriz.

    Lütfen artık mesaj yazmış olmak için konuyu şişirmeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

    Adaptör girişini garantiden yapmazlar. Ucuz bir parçadır bozuldu ise içini açabiliyorsanız ve el beceriniz varsa kendiniz de tamir edebilirsiniz. Yaptırmak isterseniz de 20 TL den fazla para vermeyin.

    20 tl lik iscilikten bi hayir gelmez, acemiler o parayi alip kendini gelistirmek icin kullanirlar o laptopu
    o is anakart komple sokulerek olur, yerine yeni soket takilir, o soketinde 3 dolarlik olanida var 30 dolara olanida
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.