Şimdi Ara

LANCER'I nasıl bilirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serdaresse kullanıcısına yanıt
    107.000 km kullandım sevdiğim özellikleri

    -Fabrika verilerini yakalarsın az yakan bir araç
    -Viraj performansı çok iyi hele birde esp varsa
    -Sport Sedan diye lanse edilen bir araçtan beklenmeyecek genişliğe ferahlığa sahip (diz mesafesi tavan yüksekliği vs)
    -Ön arka koltukları çok rahat gerçi benim aracım deri döşemeydi olmasada rahattır diye düşünüyorum
    -Kaloriferide Klimasıda harikadır
    -Ses sistemi yeterli, kumandaları ergonomik ve kullanışlıdır
    -Lpg'de motor arıza lambası yanmaz ve ekonomide zirve yaparsın (tek sıkıntı sübaplar eriyebilir 100binde falan)
    -Dönüş çapını bilmesemde girmez dediğin yere girer park etmek benim için zevkti yan aynalarıda çok büyük
    -Yürüyen aksamı çok sağlam
    -Yerden yüksek benim aracımın 4 yanında marşpiyel olduğu halde köy yolları dahil altını hiç bir yere sürtmedim
    -Periyodik bakımları uygundur şu sıralar 200-250 arasındadır ben 190'a da yaptırdım 270'e de
    -Servisleri ilgili alakalıdır

    Sevmediğim özellikleri

    -Maksimum torku 4000rpm de 143 nm ama 1500-2000rpm aralığında muhtemelen 110-120 tork, 80 de beygir versin dik yokuşlarda gitmiyor
    -Baskı balata felaket 93binde değiştirmek zorunda kaldım orjinal Daikin marka 1420 TL ki bir çok kullanıcıda 50 bin 70 binde biten çok (önceki aracımı 168bin km sattım baskı balata canavar gibiydi)
    -Öyle bir ses alıyorki sana nasıl anlatsam yol sesi rüzgar sesi motor sesi 3500 rpm 120 km ile gidiyordu yanlış hatırlamıyorsam kısaca çok gürültülü
    -Bozuk yolda çıtırtı tıkırtı geliyor
    -A sütunu sola virajlarda görüşü kısıtlıyo
    -Geri vites lambası yetersiz
    -İçeride kullanılan malzeme kalitesi yer yer facia misal havalandırma ızgarası yönlendirme çubukları 2 tanesi kırıldı, vites topuzunun rakamları yavaştan siliniyor yine vites kutusunun körüğümüdür nedir soyuldu beyazladı
    -Amortisörleri sert virajlarda ne kadar iyiyse çukurlarda kasislerde bir o kadar rahatsız edici
    -Boyası çok çok çok ince taş seker boya atar kapıya sürtersin çizilir
    -Bagaj içerisindeki işçilik berbat
    -Parçaları çok pahalı
    -Servisleri teknik anlamda iş bilmezler

    -2008,2009 yılları arasında üretilen araçların 39.000 civarında aracın fren sisteminde arıza vardır, birde kronik problemmidir bilmiyorum tavan lambam 4 kez patladı değiştirdiler

    Tabi tüm bu artıları eksileri yanında birde TEMSA var..




  • 1.6 invite iyidir , candır.
  • Sıfırı 50000TL civarı olan Lancer 2008-2012 arası ortalama 28000-32000 TL arasına alınabilmektedir.

    Bu araç yaklaşık 20000TL civarında değer kaybetmiş daha ne kadar değer kaybedecek. Varsın piyasası olmasın alıcı için daha iyi değilmi. Zaten değer kaybetmiş haliyle alıyorsunuz. Ayrıca sınıfında gayet iyi bir araç bence. Tutulmuyor piyasası yok diye öldürmenin anlamı yok. Al satcı veya galerici falan değilseniz alır 5 sene binerim diyorsanız bal gibi de alınır. Zaten yeterince değer kaybetmiş daha ne kaybedecek. Binici için daha iyi. Ayrıca kötüleyip yüzüne bakılmayan Lancer bakım harici sanayiye gitmeyen bir araç. Tüketim olarak fabrika verilerini yakalayabilen nadir araçlardan biri. Geniş ferah mis gibi araba. Servisleri dahi diğerlerine göre uygun. Ben kendi aracıma Denizli Özpamda 60000Km bakımına 330 TL ödedim.

    Civic piyayası olan araç Mazda 3 ve Lancer piyasası yok ama kalite olarak Civicten farklı araçlar değil.Hemde daha uyguna alınabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_a_s

    quote:

    Orijinalden alıntı: serdaresse

    merhaba arkadaslar, Skoda fabia mı satınca yeni araba alıcam.. sedan arac düşünüyorum, aklımda iki secenek vardı sıfır rapid ve ikinci el mazda 3 , aslında mazda 3 yenisini beklemeyi düşünüyordum ama yenisinin baz modeli 56 binden satılcakmış, bütcemi aşıyor ikinci el mazda 3 lerde 35 ten asagı değil.. sonra lancer girdi aklıma 31-32 giibi 2-3 yaşında temiz lancerlar var, fiyat kalite performans olarak ta hiçte fena değil.. kullanan arkadaslar varsa eksilerini ve artılarını yazabilir mi?

    Kim demiş yeni mazda3 baz modeli 56000 Bin diye hocam sen sabreyle baz model 50000 Tl olur azami sonra demedi deme.

    O aracın baz modelini 50binden başlatmazlar. Mazdayı ve distrübütörünü en iyi sizin bilmeniz lazım.




  • İyi biliriz. Çok detaylı bilgiye sahip değilim ama çok hoş bir tasarımı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Atmosferik 1.6 motora sahip C Sedan/HB kulvarının en az yakan aracı. Öyle ki 1.6 Lancer sahibi arkadaşım benim 1.5 (Lancer 1.5 motoru) Colt'tan daha az yakıyordu.

    Fotolardan baktığınızda içi sıkıcı gelse de içine bindiğinizde gerçekten konsol ve kokpit göze hoş geliyor. Ayrıca arka koltukların kapıya bitişik yan destekleri ve kumaş kalitesi Cruze ve i30 gibi araçlardan daha kaliteli.

    1.8 CVT modelini test etmiştim Mitsu buluşmasında.. muhteşem birşey.. Civic 1.6 otm kadar yakan ama LAncer'dan 2 gölek üstün bir araç. Yıllık vergisini, az yakmasına amorti düşünüp zevkli bir araca binmek isterseniz Lancer 1.8 CVT modeline de bakabilirsiniz. İzolasyonu, donanımı, motor gücü ve CVT otomatik vitesi ile asla pişman olmazsınız.

    Lancer'ın 1.5,1.6 ve 1.8 motorlarına LPG montajı yapılabiliyor. Ancak kalite bir kit olursa iyi olur. Çünkü pistonlarda aşınma olabilir deniyor.

    Ben Colt'u 70bin km Atiker ile kullanmıştım ve dyno testinde orjinal baskı balatası ile 107bg güç vermişti (Orjinali 109bg ve araç km 114bin km idi)
    Demem o ki düzgün bir ayarla sıkıntı yaşanmaz.

    Mesajınızı hayretler içerisinde okudum. Katılacağım bir yönünü bulamadım :( Birazdan detaylı yazacağım.




  • Öncelikle Mitsubishi ve mazdanın sorunsuz araçlar olduğunu belirteyim.
    Mitsubishi Lancer 1.6 117hp lik motoru ile ortalama 5.5 lt yakan bir araç ve bu da onu sınıfının en iyisi yapıyor.
    Motor kesinlikle muadillerinden performanslı.
    Motor endirekt enjeksiyonlu ve Magnezyum sübap
    lpg uyumu süpabların ortalama 70k km de bittiğini varsayarsak takılabilir.
    sübap yenileme maliyetini bilmiyorum
    iç mekanda konsolla duygusal bağ kurmak gibi bir niyetiniz yoksa tam size göre bir araç
    aerodinamiği çok iyi
    tek kötü yanı bana göre ses yalıtımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdaresse kullanıcısına yanıt
    İnceleme adı altında bir konu açmayı düşünmüştüm ancak madem sormuşsunuz, yazayım.

    Haftasonu için Ankara'ya gelmiştim. 2 günlüğüne 1.6 HB 2011 Lancer ayarladım. Forumda hep övgüyle bahsedilen, yol tutuşu ve özellikle yakıt tüketiminin çok iyi olduğundan bahsedilen bir araç olarak hafızamda yer edinmiştir. Birçok marka model kullanmışlığım vardır ancak en çok kullandığım Alfa 147'im ve şu anki Ford Focus 3'e (dizel) göre kıyaslamalarda bulunacağım.

    İlk olarak tasarım,
     LANCER'I nasıl bilirsiniz?

    Aracın önden görünüşü çok sportif ve karizmatik. Aynadan görseniz direk yol verirsiniz. Ancak hb modeli için arka tasarım ön ile inanılmaz bir tezatlık yaşamış. Ben hiç beğenemedim arka tasarımını. Ama önden 10 numara.

    Motor;
    1.6atmosferik benzinli
    117 bg/6000 d.dk
    154 nm/4000 d.dk motorun performansı bir atmosferik için yeterli gibi, alt devirler cansız, üst devirlerde motorun sesi artıyor, bu ses kimisini rahatsız etse de birilerinin hoşuna gideceği kesin. Ruhsatta 1440 kg. yazıyor ama Mitsubishinin internet sitesinde sedan için 1260 kg. yazıyor. Ara hızlanmalar yetersiz. Motor maks. beygir gücünün 6000 d.dk, maks torku da 4000 d.dk. da verdiği için performans isteklerinizde motoru üst devirlerde kullanmak gerekir.

    Yakıt tüketimi;
    Hep forumda övülmüştü ancak 43 km/h ortalama hızda 8.3 lt. tüketimim var. 43 km./h'da karışık kullanıma denk geldiği için hiç te düşük değil yakıt tüketimi.

    İç mekan;
    Bir kere yumuşak plastik arayanlar bu araçtan uzak dursunlar. Yumuşaklık arayanlar bunu sadece koltuklarda bulabilirler. Araçta yumuşak plastik yok. Yol bilgisayarı konsoldaki ekran çözünürlük olarak çok kötü. Forum tabiriyle "tetris ekranı". Direksiyonun görünüm güzel. Hissiyat olarak iyi olsa da Focus ve Alfa'daki gibi geri bildirim alamadım. Koltukların yanal destekleri yetersiz hatta yok gibi, yumuşaklık düzeyi uzun yolculuklar için yorucu olabilir. Kumaş kalitesi de hiç iyi değil. 2004 model Alfa'daki Alfatex döşemeli yanal destekli koltuktan sonra kötü geldi. Diz mesafesi normal seviyelerde. Baş mesafesi de iyi. Ayrıca koltuklardaki genişlik fazla gibi gelse de çamurluğun olduğu plastik koltuklardaki yaşam alanından çalıyor. 3 kişilik yolculuk yorucu olabilir.

    Yalıtım,
    Araçta 205 60 16 Yokohama lastikler var. Klasik Japon özelliği olan yol ve lastik sesi şehir içi 70 sınırı da olsa her hızda var. Yalıtımı zayıf. Rüzgar sesini de alıyor.

    Fiyat
    Araç zamanında 46 bin tl.ye sıfır olarak alındı ancak şu an 33 veren olsa satılacak fakat malum araba ilan sitesinde ilana koyulduktan sonra satılamadığı için ilan silindi. Alfa'ya kötü derler, ben ilanım aktif olduktan 3 saat sonra 147'yi satmıştım ama Mitsubishi'de durum daha fenaymış.

    Yol tutuş;
    Yol tutuşu iyi ancak aracı limitlerine kadar zorlamadım, hatta daha hiç zorlamadım sayılır. Bugün uzun yolum var, denersem buraya ilava ederim. Bu arada aracın debriyajı sert ve pedalın basma aralığı çok kısa.

    Sonuç olarak, arabayı ben tasarım haricinde beğenmedim. Yukarıda yazanlar kendi kişisel görüşlerimdir. Katılmayanlar olabilir, saygı duyarım.




  • RevolutionsPerMinute kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için..
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için hatcback önden güzel evet ama arkadan kötü, ben sedan versiyonunu almayı düşünüyorum..
  • Ekleme yapayım, daha 2 yıllık arac ancak iç trim sesleri rekor seviyede. Tikirti gicirtidan nefret ederim ve bu araçta çok fazla var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevket861

    Öncelikle Mitsubishi ve mazdanın sorunsuz araçlar olduğunu belirteyim.
    Mitsubishi Lancer 1.6 117hp lik motoru ile ortalama 5.5 lt yakan bir araç ve bu da onu sınıfının en iyisi yapıyor.
    Motor kesinlikle muadillerinden performanslı.
    Motor endirekt enjeksiyonlu ve Magnezyum sübap
    lpg uyumu süpabların ortalama 70k km de bittiğini varsayarsak takılabilir.
    sübap yenileme maliyetini bilmiyorum
    iç mekanda konsolla duygusal bağ kurmak gibi bir niyetiniz yoksa tam size göre bir araç
    aerodinamiği çok iyi
    tek kötü yanı bana göre ses yalıtımı.


    Hocam ben bu araçla uzun yola gittim. Aeorodinamiği dediğiniz gibi iyi değil.
    Yolda çok geziyor araç. Ama az yakıyor gerçekten.
    Yalıtım kötü. Geri kalan iyi.




  • m_a_s kullanıcısına yanıt
    hocam bakın göreceksiniz yeni sky activli mazda 3, 55 ten asagı gelmeyecek! 2-3 yasındaki temiz lancera 30 bin vermek daha mantıklı geliyor bana
  • Lancer 2. el olarak alınabilecek en uygun araçlardan birisi bana göre, aynı model yılı ve km de olan diğer rakiplerine göre nerdeyse 8-10 bin civarı fark var.
  • Lancer çok havalı bir araç yalnız 2. elde sıkıntı çıkarabilir..
  • arkadaşlar özetlemiş zaten, tıkırtı gıcırtı sadece torpido dan gelir,birçok araçta kapılardan koltuklardan takımlardan,emiyet kemeri gibi yerlerden de tıkırtılar duydum.yalıtımıda iyi değil,civic ve mazda 3 le aynı seviyede ancak ben bu sorunları çözdüm,keyfini çıkarıyorum artık
     LANCER'I nasıl bilirsiniz?




  • Az yakar
    LPG ile uyumlu
    Tipi güzel
    Sorunsuz diye biliriz.

    Ancak bu aracın sıfırını almak hata olur. Temiz 2. el alırsanız zararınız çok daha az olur.
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    aynen ben de hocam arabadan ses geldimi cok rahatsız oluyorum..
  • Durace kullanıcısına yanıt
    ben de onu hesaba katarak lancera yöneldim hocam..
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    zaten sıfır almayacagım hocam.. ikinci el 30 bin civarı..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.