Şimdi Ara

Lamba icin kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir abajur yapacagim diyelim ki 100 wattlik ampulu guvenle calistirabilsin. Bunun icin ne kablosu kullanmaliyim ve ne kapasitede? Ve duy ile fis olarak ne kullanmaliyim yada herhangi birsey olurmu onlar icin? Elektrikte teorik bilgim biraz var ama pratik sifira yakin o sekilde cevaplarsaniz sevinirim.




  • 2*0,75 denilen ev elektriğine en basit kabloyu kullanabilirsiniz. Yalnız bu kablonun kalitesiz olanlarında bakır daha zayıf oluyordu bilginize.


    Duy porselen vb neye ulaşabiliyorsanız. Fiş için kaba görünmemesi gerekiyorsa eski teyp fişleri ibi monoblok yanitek parça olan birşey düşünebilirsiniz. böyle monoblok kablolar rezistansı vb satan yerlerde eneldeolur aa hiç bulamazsanız esski teyp fişi ya da muadili birşeye ulaşabilirsiniz. En kötü bilgisayar kablosu gibi kablo da olur.


    Görünüm ve basit-sağlamlık açısından yazdım. Yoksa her elektrikçi işinizi çözer. resim vb atarsanız daha güzel fikirler alırsınız.

  • 100 watt, alçak gerilimde çok büyük bir değer değildir. 0,75'lik bir kablo yeter de artar bile. hazır anahtarlı kabloları bulmak zor değil. ama daha fazla parça desteği istersen, şişhanede abajur parçaları satan yerler var. biraz araştırma ile bulabilirsin.



    Lamba icin kablo
  • dergul D kullanıcısına yanıt

    BU kabloların hazır dimmerlisi de oluyordu. Lambayı kısmak için

  • tasarruflu ampul kullanmadığın sürece. tabi led lambalar yaygınlaşıyor ama hala kullananlar var.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.