Şimdi Ara

L6203 acil yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.

    benim bikaç aydır üzerinde çalıştığım bir projem var.. fakat bugün bir sorunla karşılaştım ve takıldım kaldım. bir türlü hatayı bulamadım yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

    problem şu:
    elimde bi L6203 entegre var ve bununla bi dc motoru sürmek istiyorum. tüm bağlantılar doğru, sense grounda bağlı, vref de grounda bağlı, vs=+12v, enable=+5v, ground da bağlı, boot'lar ile outputlar arasında 15nf kondansatörler var... hatta proteusta da denedim, sistem çalışıyor. fakat devrede işler değişiyor. ben inputları ne yaparsam yapayım, high de yapsam, low da yapsam nedense output hep source konumda bulunuyor. yani her iki output da pozitif voltaj çıkışı yapıyor. haliyle motorun dönmesi de imkansız oluyor.

    bu sorunun nedeni ne olabilir? yani inputtan ne girersem gireyim outputların source konumda olması için nasıl bir hata yapılmış olması lazım?

    sabahtan beri hatta dün geceden beri uğraşıyorum bir türlü bulamadım sorunu. elimde ikinci bir L6203 de yok test etmek için.. sizce sorun nerede olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graftversushost -- 27 Ocak 2011; 18:15:51 >







  • vay beee... kaç ay olmuş bi insan evladı da çıkıp cevap vermemiş.

    sen! aynı dertten muzdarip olduğu için forum forum dolanıp da bir cevap bulamamış güzel insan... bu yazımı iyi oku. işte sana cevap:

    bu l6203 hayvanının bi vref ayağı var ya... ha işte onu direkt ground'a bağlama. araya bi 220nf'lik kondansatör koy.

    bu durum datasheet'te çok önemsiz, kıytırık bişeymiş gibi anlatılmış; "a capacitor from this pin to gnd is recommended" gibi bişeyler saçmalamışlar ama sen yeme bu ayakları. uyanık ol, dediğimi yap.

    hey gidi.. :))
  • Üstadım selamlar,

    Bende şu an aynı malzeme ile motor sürücü devresi yapacağım bu entegre ile yüksek akım koruması yaptınızmı? ve ben yaklaşık 5,5 amper çekeceğim problem olurmu sizce?

    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.