Şimdi Ara

Koşu Bandım Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir koşu bandım var. Gösterge panelleri çalışıyor ancak start butonuna basınca göstergeler sayıyor ama röle devreye girmiyor ve motor dönmüyor. Sürücü kart üzerindeki led yanıyor. Bu konuda ne yapabilirim. Bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • DEvir ekonomi devri ama elektronikten anlamadığınızı varsayarak bilmediğiniz alanda çok uğraşmamanızı tavsiye ederim. Her işin bir uzmanı vardır. Bazen sorun çok basit olabiliyor yada kişiye göre maliyetsiz olabiliyor ama yapacağınız hata elektrik şokuna maruz kalmanız yada daha fazla hasar vermeniz sonucu profesyonel yardımın daha pahalıya malolmasına sebep olabilir. Tecrübe genelde bir arızanın giderilmesinde en büyük unsurdur. Size maliyeti olmayan birşey gibi görünebilir zira elde tutulmaz, gözle görülmez ama o kişinin onu elde etmesi günlerine, yıllarına malolmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    DEvir ekonomi devri ama elektronikten anlamadığınızı varsayarak bilmediğiniz alanda çok uğraşmamanızı tavsiye ederim. Her işin bir uzmanı vardır. Bazen sorun çok basit olabiliyor yada kişiye göre maliyetsiz olabiliyor ama yapacağınız hata elektrik şokuna maruz kalmanız yada daha fazla hasar vermeniz sonucu profesyonel yardımın daha pahalıya malolmasına sebep olabilir. Tecrübe genelde bir arızanın giderilmesinde en büyük unsurdur. Size maliyeti olmayan birşey gibi görünebilir zira elde tutulmaz, gözle görülmez ama o kişinin onu elde etmesi günlerine, yıllarına malolmuştur.

    Elektronikten anlıyorum. Ayrıca servisi aradım motor yanmıştır. Fiyat olarak 800TL dediler. Ama motoru başka bir güç kaynağı ile kontrol ettim. Motor sağlam ve çalışıyor. Servise de söyledim. Bana ben bu işi yıllardır yapıyorum sorun motordur ve fiyatı 800TL demek oldu. Sağlam olan kosu bandini satsam 800TL etmez. Bu yüzden kendim çözmeye karar verdim. Siz yazmadan önce de bir servise göstermeyi akıl edebildim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam ama anlasaydiniz en azindan sordugunuz soru bu kadar genel olmazdi. Oncelikle besleme voltajlarini sigortalari olcun ve yanmasi gereken kart ustundeki ledlerin durumuna bakin. Titresimden cikmis gevsemis bir soket var mi. Yoksa karti temizleyip yanmis patlamis yada isi hasari gorunen eleman var mi bakin. Devrede varsa wattli direnc acikdevre mi olcun uzerinde yazan degerle karsilastirin
    Motor hiz kontrolu ne tip dc mi pwm mi yapilmis.yol verme icin aradaki role bobini saglam mi ona bakin. Gormedigim icin simdilik bu kadar. Umarim olcu aletiniz vardir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 11 Mart 2017; 18:59:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Tamam ama anlasaydiniz en azindan sordugunuz soru bu kadar genel olmazdi. Oncelikle besleme voltajlarini sigortalari olcun ve yanmasi gereken kart ustundeki ledlerin durumuna bakin. Titresimden cikmis gevsemis bir soket var mi. Yoksa karti temizleyip yanmis patlamis yada isi hasari gorunen eleman var mi bakin. Devrede varsa wattli direnc acikdevre mi olcun uzerinde yazan degerle karsilastirin
    Motor hiz kontrolu ne tip dc mi pwm mi yapilmis.yol verme icin aradaki role bobini saglam mi ona bakin. Gormedigim icin simdilik bu kadar. Umarim olcu aletiniz vardir.

    Genel olarak sormamım sebebi bu konuda tecrübeli kişileri yanlış yönlendirmemek. Sigorta ve tüm soketler sağlam wattlı dirençler sağlam. Bobinler sağlam. Hız bir PIC ile PWM özelliği ile kontrol ediliyor. Picten gelen sinyaller 2 optokuplör ile sürücü karta iletiliyor. Sağlam çalışırken röle tetikleme sesi geliyordu artık gelmiyor. Kosu bandının tüm panelleri ve düğmeleri çalışıyor. Displayler çalısıyor hız artım sayacı artıyor ama motor çalışmıyor. Ayrıca ölçü aletim var hocam. Bir güç kaynağı ile paneli çalıstırıp picten gelen frekansı olctuğumde 50Hz gibi bir değer gösteriyor. Normal sürücü devresi bağlı iken ölçtüğümde optokuplörün picten gelen ucunu çıkardığımda bile 6V gerilim ölçüyorum.Opampı da,kontrol ettim sağlam. Smd direnç ve kondansatörlerin olduğu kartı da ölçtüm sağlam gibi duruyorlar. Ama ne olduğunu tam olarak çözemedim. Başka nelere bakmalıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejavu8129 -- 11 Mart 2017; 22:12:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuda ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.