Şimdi Ara

L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KOCAELİNDE 0 KM ARAÇLARDA MOTOR GARANTİSİ BOZMADAN LPG MONTAJI İMKANI.

    HYUNDAİ ARAÇLARDA 5 YIL MOTOR 5 YIL LPG GARANTİSİ YETKİLİ SERVİSLERLER PARTNER ÇALIŞMA

    OPEL ARAÇLARDA 3 YIL MOTOR 3 YIL LPG GARANTİSİ

    KİA

    SUZUKİ

    HONDA

    MAZDA

    RENAULT

    FİAT

    ARAÇLARDA MOTORGARANTİLİ MONTAJ İMKANI.



    Otomotiv sektörü teknolojik yenilenmenin en hızlı ve etkin şekilde uygulandığı sektörlerden birisidir.

    Otomotiv sektöründeki alternatif enerji kaynağı arayışları 1930'lu yıllarda LPG'nin araçlarda yakıt olarak kullanılmasıyla gündeme gelmiştir. Özellikle kolay bulunması, ekonomik olması ve diğer yakıtlara oranla çevreyi daha az kirletici özellikte olması nedeni ile dünyada birçok ülke, LPG'nin otomobillerde kullanımını özendirilmeye çalışılmaktadır. Günümüzde İtalya, Hollanda, Fransa, Belçika, Japonya ve Amerika'da LPG’nin otomobillerde kullanımı yaygındır. Diğer ülkelerde ise kullanımı gün geçtikçe artmaktadır.

    Son yıllarda LPG ülkemizde de otomobillerde yaygın bir şekilde alternatif yakıt olarak kullanılmaya başlanmıştır. LPG dönüşüm sistemleri; uluslararası ECE R67 ve TSE standartlarına uygun, montaj firmasının yetkili ve montajı yapan teknisyenin eğitilmiş olması, sistemin gerekli bakım ve periyodik kontrollerinin yapılması ile çevreci, ekonomik ve güvenli sistemlerdir.

    2. LPG NEDİR ?


    * LPG (Liquid Petroleum Gas) sıvı petrol gazı, basınç altında sıvı halde bulunan propan ve bütana verilen ticari isimdir. Kolay depolama ve taşıma için genellikle sıvı halde tutulur. Gaz yakıtlar hidrojence zengindir ve silindirlere gaz fazında girerler. Bu iki karakteristik temiz bir yanma sağlar. Diğer bir deyimle LPG, taşıtlar için temiz bir enerji kaynağıdır.


    * LPG renksiz ve kokusuzdur. Gaz kaçaklarının tespit edilmesi için sonradan kokulandırılır. Basıncı düşürülüp, sıcaklığı artırılarak sıvı halden gaz haline dönüştürülür ve benzine mükemmel bir alternatif yakıt haline gelir.


    * LPG sıvı halde iken gaz haline oranla yaklaşık 250 kat yoğundur.


    * LPG basınç altında depolanabilir, kalın çelik tank yada borularla taşınabilir.


    3. LPG'NİN AVANTAJLARI


    * Ateşleme bujisinin ömrünü uzatır. Yanma odalarında yada ateşleme bujilerinde tortu oluşmaz, çünkü LPG'nin farklı karışımlarındaki kuvvetlendiricilere ihtiyaç bulunmamaktadır. Ateşleme bujileri, diğer yakıtlardan, özellikle benzin kullanan araçların motorlarındaki bujilere göre daha uzun ömürlüdür.


    * LPG dönüşüm sisteminde yakıt pompası kullanılmaz. LPG basınç altında depolandığından pompaya gerek yoktur. Bu nedenle yakıtpompası, onarım ve değişim masrafı olmaz.


    * Karbüratör masrafı azdır. LPG yakıtlı motorlardaki karbüratör, birkaç hareketli parça ve kirliliği engelleyecek havalandırmasız basit bir mekanizma olup, karbüratör servisi ve tamiri yok denecek kadar azdır.


    * Aşınma süresi düşüktür. Yukarıda anlatılan nedenlerden dolayı LPG yakıtlı motorlar yıl içerisinde daha fazla gün ve saatte çalışabilirler. Onarım süresi kaybı, parça ve işçi masraflarından daha az etkilenir.


    * Yakıt sistemi kapalıdır. Tamamen kapalı yakıt sistemi olması nedeni ile akıtma ve buharlaşma kayıpları yoktur.


    * Temiz ve Çevreci Bir Yakıttır. Özellikle LPG yakıtı kullanan araçların motor yakıtının düşük kirlilik özellikleri kanıtlanmıştır.Egzozdaki CO (karbon monoksit), CO2 (karbon dioksit) ve HC (hidrokarbonlar) düzeyinin azaltılması daha temiz egzoz ve dolaysıyla daha temiz hava demektir.


    * Yerel yönetimler bakımından: Zararlı egzoz emisyonları nedeniyle, yakın gelecekte benzinle çalışan araçların büyük şehir merkezlerinde trafiğe çıkmalarına kısıtlamalar getirileceği ifade edilmektedir.


    4. DÖNÜŞÜMÜ KİMLER NE ŞEKİLDE YAPABİLİR ?

    LPG sistemleri yalnızca yetkili iş yerlerinde ve bu konuda eğitimli personel tarafından monte edilmelidir. 28 Kasım 1997 tarih ve 23184 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile LPG dönüşümü yapan işyerleri için yeni düzenlemeler yürürlüğe sokulmuştur. Bu düzenlemeler aşağıdaki gibi özetlenebilir:



    * Araçlarda LPG dönüşüm montajlarının projesine uygun eğitilmiş uzman kişilerce yapılması,


    * LPG dönüşümü yapılan araçların LPG kullandıkları ruhsatlarına işlenilmesi,


    * Araç dönüşüm yerlerinin, TSE'den belgelendirilmesi,


    * Araçların LPG kullandıkları ön ve arka cama yapıştırılacak etiketle belirtilmesi,


    * TSE'den alınacak araçların istasyonlarda yapılan yıllık muayenelerinde sızdırmazlık raporunun araç sahibinden istenmesi,


    * LPG'li araçlar kapalı yerlerde park edilmemesi gibi hükümler ihtiva etmektedir.

    Araçların LPG sistemine dönüştürülmesi için dönüşümü firmalardan istenen bilgi ve belgeler ise şunlardır:


    * Yetkili bir mühendis ve mühendisin yetki belgesi fotokopisi,


    * Mühendislik dönüşüm yapan firma arasında iş sözleşmesi fotokopisi,


    * Mühendisin imza sirküsü fotokopisi,


    * Her tip prototip araç için üniversiteden veya TSE'den alınacak gaz sızdırmazlık raporu


    * Karayolu uygunluk belgesi-Mühendis tarafından tasdikli


    * Trafik tescil belgesi-Mühendis tarafından tasdikli


    * Hesap formları (Ağırlık ve denge hesapları)-Mühendis tarafından tasdikli


    * Her tip araç için LPG montaj proje resmi çizilip odaya kayıtlı mühendisce onaylanacaktır.


    * Üretilecek araçlarla ilgili ciro belirtilecek ve harç yatırılacak.

    5. ARAÇ VE SİSTEM KONTROLÜ, PERİYODİK BAKIMLAR


    Dönüşüm Öncesi Kontroller

    Dönüşüm öncesinde aracın bakımlarının yapılmış olması ve ayarlarının iyi olması gerekmektedir. Aracın ateşleme sistemi kontrol edilmeli, yakıt sisteminin (karbüratör temizliği) bakım ve ayarı yapılmalıdır.

    Dönüşüm Sonrası Periyodik Bakımlar

    * LPG dönüşüm sistemleri konu başlığında anlatılan kurallara araç kullanıcısı ve LPG servis elemanları hemen hemen her fırsatta dikkat etmeli ve buralardan kaynaklanan sorunları hemen gidermelidir.

    * LPG'li araçların periyodik bakımları her 10.000 kilometrede bir yaptırılmalıdır. Bu bakımlarda; Elektrik tesisatı kontrol (özellikle kaçak akım) edilerek, bağlantılarda oksitlenme olup olmadığına bakılmalı.

    * Buharlaştırıcıda (Regülâtörde) biriken kurum ve yabancı maddeler temizlenmeli

    * LPG elektro valfindeki filtre temizlenmeli.

    * Elektro valflerin ve buharlaştırıcı/regülâtörün tamir takımları değiştirilmeli.

    * Ana hortum ve bağlantı bileşenlerinin durumu kontrol edilmeli.

    * Basınç düşürücüsünün birinci ve ikinci kademe basıncı kontrol edilmeli.

    * Diyafram üzerindeki basıncı karşılayan delikte kirin birikip birikmediği kontrol edilmelidir.







  • Hocam sıfır km opel astra j kasa için montaj ücreti nedir acaba bir de garanti ile ilgili motorun opel garantisinden çıktığı söyleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT
  •  L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT
  • Montaj yaptırmak isyteyen forum kullanıcılarına öncelikli tavsiyem NEYİ, NEREDE VE NASIL taktırıcağınız gibi soruları kendinize sorup ondan sonra arayışa girmelerini tavsiye ederim. Hiçbir zaman rakamlara aldanıp montaj yaptırmayınız.
    Öncelikle marka seçimi marka seçimi yaparkken uzun vadeli yedek parça teminin de sorun yaşanıp yaşanmıcağı hakkında emin olunuz. En önemlisi ürün kalitesini sorgulayınız.
    İkinci olarak montaj bütün sıralı sistemler de hemen hemen montaj uygulaması aynıdır. Fakat montaj uygulamarın her araca ve motora farklı uygulandığı bütün lpg markaların araçların motor tiplerine öre ürünler mevcut. Örnek vermek gerekirse HONDA ACCORD 2.4 190 HP 4 silindirli araca **** standart kit takılamaz. Bu araca TAM verim ve sonuç almak istiyorsanız **** SÜPER KİT taktırmalısınız. Bu yüzden öncelikle doğru bilgi alacağınız servisi seçmelisiniz.
    Şunu hiçbir unutmamalısınız ister ucuz ister pahalı ürün taktırmak demek en iyi sonucu alırsınız anlamına gelmez. O yüzden aracınıza olması gereken ürün ve markayı tercih ediniz.
    Son alarak ama esasında en önemlisi montaj sonrası servis hizmetidir. Malesef sektörümüz de bu sık yaşanan sorunların başında geliyor. Daha öncede dediğim gibi ister ucuz ister pahalı olsun mutlaka benzinli veya bir dizel araç ta ne tür arızalar ve problemler çıkıyorsa lpg sistemlerin de bu olabilir ve bunu gayet normal karşılamak gerekiyor.O yüzden montaj sonrası teknik destek ve yaptığı işin arakasında sadece yaptığı işe odaklanmış olan bir servis olmalıdır. Problemler ve sorunlar karşısın da 7-24 ulaşabilceğiniz, muhattap bulmanız, her türlü teknik konuda size destek ve doğru yönlendirmeler yapması gerekiyor.
    Bu dediğim konular dikkat edip bilinçli bir şekilde montaj yaptırdığınız sürece problem yaşamanız gerçek anlam da zor. O yüzde Rakamlarla değil kaliteli servis arayışında olunuz




  • 0 km opel araçlarda motor garantili lpg montajı 3 yıl lpg 3 yıl full motor garantisi

     L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT
  • 0 km opel araçlarda landirenzo motor garantili lpg montajı 3 yıl lpg 3 yıl full motor garantisi

     L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT
  • 0 km fiat araçlarda landirenzo motor garantili lpg montajı 3 yıl lpg 3 yıl full motor garantisi

     L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT
  • 0 km hyundai tucson araçlarda landirenzo motor garantili lpg montajı 5 yıl lpg 5 L.A.N.D.İ.R.E.N.Z.O  LPG DÖNÜŞÜMÜ İZMİT yıl full motor garantisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.