Şimdi Ara

KZ ZS10 Pro X kullananlar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam dediklerinize katılıyorum, aynı şekilde düşünüyorum. Benim profesyonel işim değil sonuçta müzik. Kendimce indirimlerden faydalanarak birkaç kulaklık aldım. Geçen sene dövizin düşük olduğu zamanlarda almıştım bir kısmını şimdi olsa almam mesela :-) 450-TL'ye falan aldığım kulaklığın sıfırı 1500-2000 TL olmuş. Hepsini de kullanıyorum zaman zaman. Güzel bir hobi fakat benim için çok fazla para harcamaya gerek yok.


    TYPE C DAC konusunda maliyetine satışa koyarsanız bile bu işten zevk alan biri mutlaka fırsatı görecektir. Çünkü ülkemizde bu tür ürünler pek yaygın değil henüz. Özellikle de markasız fiyat/performans ürünü olanları. Fiio'nun ürünleri var genelde. O yüzden Aliexpress'ten falan sipariş ediyor insanlar.


    Mesela hepsiburada'da var bizimkilere benzer şekilde bir tane:


    https://www.hepsiburada.com/zorezone-dac-usb-c-kulaklik-amplifikator-ess-es9280c-pro-dsd128-32bit-384k-p-HBCV00000NM083


    11T için hangi dac almak lazım sorusuna gelince bunun cevabı yukarıda saydığım nedenden ötürü çok zor. Spesifik olarak Aliexpress'te bu ürünleri yorumlayan insanları takip etmeye kalıyor iş denk gelirse binde bir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 2 Kasım 2022; 0:7:54 >




  • Bir de bendeki kulaklığın Frekans Aralığı: 7Hz-40000Hz. DAC çözünürlük 20Hz-40KHz. Kulaklığın desteklediği 7hz frekansa inemiyor sanırım. bir kaç ürün bakmıştım, çoğu 20hz'den başlıyordu. Tabi onları da algılayacak kulak lazım.

    Kulaklık için tanesi 50TL olan silikonlardan alacaktım dediğiniz gibi kaliteli olsun istemiştim, fakat gereksiz ötv ile rakam çok artmıştı. Bırakmak zorunda kaldım. Allah'ın plastiğine bile ötv eklediler. Satıcı ile anlaşıp göndertmek lazım sanırım. HB 'deki çok pahalı imiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 2 Kasım 2022; 0:30:40 >
  • 1More firmasının resmi burn in uygulaması var. Kolay ve etkili, tavsiye ederim. ZS10 Pro X ile son deneyimlerinizi merak ediyorum. Ses kalitesinden memnun musunuz? 6 tane vent var kulaklıkta, 3ü iç yüzde diğerleri dış yüzde, bu sebeple sahnesi geniş olmalı.
  • ipodlover kullanıcısına yanıt

    Mesajınızı yeni farkettim. Ses önceki sayfalarda yazdığım gibi, zsn pro kulaklığımdan çok fark ettirecek ses alamadım. Fakat yine dediğim gibi ben fark etmemiş de olabilirim. Bir de satın aldığım dac cihaz telefonumda çalışmayınca hevesim kaçtı.

    Şu an öylesine kullanıyorum type c dönüştürücü ile. Başka bir dac dönüştürücü almam lazım mi 11t telefon için. Bilgisayarda filan denedim fakat çok temiz ses için sanırım oynatıcının, kaynak dosyanın kaliteli olması lazım ki fark anlaşılsın. O yüzden normal cihaz ve normal kalitedeki ses dosyaları için fazla pahalı cihazlara çıkmanın gereği yok, onu anladım. Zsn pro ya da ona eşit cihazlar yeterli olacaktır.

    Önerdiğiniz burn in aşamasını da uygularım, teşekkürler paylaşım için.

  • Arkadaşlar selamlar. KZ kulaklıkları epey bi duymuştum ama pek üstüne düşmemiştim. Şuan sadece iş yerinde kullanmalık bi kulaklık arıyorum. Miktofonu falan hiç önemli değil konforlu olsun sesi kaliteli olsun yeterli. Dışarda olmayacağı için kablolu olması da sorun değil. Genelde alternetif rock tarzı müzikler dinliyorum. Bu KZ kulaklıklar arasında bana önerebileceğiniz bir model var mıdır ? Yeni bir konu açmak istemedim. Bu arada mac'de kullanılacak kulaklık onunla da uyumludur sıkıntı olmaz diye düşündüm. Önerisi olan varsa sevinirim.
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt

    Üstte yazdığım gibi, kz zsn pro ya da x versiyona karar verin alın. Ben de rock dinliyorum, öncekinden gayet memnun kalmıştım.

  • Moral bozmak istemem ama. KZ kulaklık firması kullanıcıları yanıltmakla suçlanıyor. Kulaklıklarında 10 tane sürücü varmış gibi gözüküyor öyle reklam yapıyorlar ama sürücüler çalışmıyormuş.
    Kulaklıkları söküp sürücüleri devre dışı bırakıp denemişler sesler değişmemiş. Yani sahte sürücü kullandığı söyleniyor.

    Bu yüzden yeni aldığınız kulaklıktan aldığınız performans eski kulaklığınızdan iyi değil.

    Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.
    https://www.headphonesty.com/2022/03/kz-fake-multi-driver-iem-scandal/

    https://forum.donanimarsivi.com/konu/kznin-pahali-kulakliklari-hakkinda-ilginc-iddialar.507137/

    EDİT: Yazım yanlışı düzeltildi. Ve yeni link eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEVALP -- 14 Aralık 2022; 8:3:16 >




  • MEVALP M kullanıcısına yanıt

    almayi dusunuyordum bu haber kotu oldu

  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    Merhaba heavyrocker,


    aldığınız dac mi11t ile çalıştırabildiniz mi? Bende mi 10 pro sahibiyim. Umarım sorunu çözmüşsünüzdür.

  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Sayın Dulcet


    CX31993 hakkında kısa bir deneyim paylaşabilir misin.

    1-Kullandığınız telefon nedir?

    2- Dac, ses seviyesinde bir artış yaptı mı? İşitme kaybım olduğundan benim için önem arz ediyor.

    3-Elinizde realtek dac ve CX31993 dac var tercih etseniz hangisini seçerdiniz?

    4-Son olarak ses kaliteleri hakkında da tecrübelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.


    Teşekkür ederim.

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Önceki sayfada aslında genel olarak bu bilgileri paylaşmıştım.


    Realtek (ALC5686) çipli olan ile CX31993 çipli olanı kullanıyorum. Telefonum Mate 20 Pro ikisi ile uyumlu çalışıyor. Realtek olan sanki bir tık sıcak ses tonu verirken CX31993 olan detayı daha fazla veriyor gibi geldi bana. İkisini de severek kullanıyorum. Bass ağırlıklı ses dinlemek istersem TFZ NO.3'e realteki takıyorum pcde... Sinema salonlarındaki seslerin aynısı alıyorum. Geri kalan müziklerde BLON BL-03 kulaklığa CX31993 çipli olanı takıyorum yine sıcak ses tonu ile çok daha fazla detay alabiliyorum ayarında.


    Ses seviyesi olarak ise kesinlikle ses seviyesi bir tık artıyor. Fakat telefonda kullanacaksanız PowerAmp Ekolayzır uygulamasını kullanmanızı şiddetle öneririm. Ücretini sonuna kadar hakeden bir uygulama fakat tüm özellikler için DUMP izni olması gerekebilir. Bu konuda çok detay hatırlamıyorum ama ben uygulamayı full fonksiyon kullanabiliyorum. Zamanında bunun için bir uğraş vermiştim. Ses seviyesi dayanılmaz seviyelere artabiliyor EQ ile. DUMP izni ise Youtube, Spotify gibi uygulamalar dışında tüm ses kaynaklarından gelen seslerin işlenmesine olanak sağlıyor. Örneğin telefonda Firefox tarayıcısında bir video açıldı ve hemen PowerAmp ekolayzır devreye giriyor. Ayarlanan ses yüksekliği ve EQ modları ile o sesi iletiyor.


    Bu tür kulaklıklarda kimi EQ olmadan performans almayı sever kimisi ise EQ ile oynayarak kendisi için optimum sesi yakalamayı sever.


    Konuyu dağıtmadan Realtek ve CX31993 DAC'a gelirsek. Çok memnunum ve yanımdan hiç ayırmıyorum. İkisini de kullanıyorum dediğim gibi. Realtek daha tok ve bas ağırlıklı sesler için düşünülebilir. CX31993 ise detayı daha fazla veriyor gibi. Tabi bu benim kendi düşüncem. Kullanılan kablo ve kulaklık burada çok etkili olacaktır. Ses kalitesini yükselttiği kesin. Odyofil değilseniz iki DAC'te da değişim sizi tatmin edecektir.


    Fakat konuda da belirtildiği gibi telefon uyumu için birşey diyemeyeceğim. Benim kullandığım telefon olan Huawei Mate 20 Pro'da ve Laptopta bir sorunum olmadı şimdiye kadar. Realtek'in daha az uyum sorunu çıkarabileceği gibi bir hissiyatım var. Dediğim gibi sadece bir hissiyat... :-) Çok fazla değişik cihazda deneyimlemedim çünkü.





  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. PC ye ses kartı aldıktan sonra telefondan müzik dinlemek zevk vermiyor bende çözüm aramaya koyuldum.


    Sizden bir ricam daha olacak. Mümkünse cx31993 u herhangi bir Xiaomi de deneyebilir misiniz.

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Yeni almayı düşünüyorum. İlk aldığım uyum sağlamadı. Almak istediğimin adresini yazarım. Xiaomi diye belirtmiş fakat denemek lazım. Bir kaç satıcıya sormuştum, 11t ile çalışır mı, deneme şansınız var mı, diye. Çoğu net cevap vermedi. O atacağım adrestekine de sorarım. Önce aldığım mi 6 ve poco cihazdı sanırım, onda çalıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 17 Aralık 2022; 12:24:13 >
  • MEVALP M kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz doğru olabilir. Yazılanları zs10 pro x ile yaşadım sayılır. Üstte yazdım yaşadıklarımı.

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Şehirdışındayım yeni gördüm. Rica ederim.


    Arkadaşımda hangi model bilmiyorum ama redmi vardı onda problem çıkmamıştı. Başka bir arkadaşımda da POCO var, belki denk gelirse onda deneyebilirim.

  • Type c de bir standart yok sanırım. HTC type c kulaklığı da olmuyor.


    Ses kalitesine önem veren 2 telefon üreticisi vardı HTC ve LG. Ne yazikki ikiside sektörden ayrıldı. LG v60 bulabilsem düşünmeden alacağım. Ne yazikki tr de yok. Yurtdışından da getiremiyiruz maalesef. Mı 10 pro ovuluyor diye aldım. Evet hoparlör olarak bence halen bile rakipsiz. Ama kulaklıta HTC ile asla boy ölçüsemez.

    Tüm güncel üst seviye telefonları deneyimledim. Hiçbiri tatmin edici değil. Bir iPhone kaliteli ama işte HTC gibi kulaklığı besleyemiyor.
    Macbook pro m1 işlemcili olan laptop gerçekten PC imdeki ses kartım kadar iyi.

    Dac lar nasıl çözüm olur hiç bilgim yok maalesef. Bu yüzden yorumlarınız önemli benim için. Fiio ka3 beğeniliyor ama oda bir dac için kaba geliyor bana.
  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Benim aldığım DAC Mi 11T telefonuma uymadı. Cihaz Mi 6 telefonda çalıştı. Bilgisayarda kullanıyorum şimdilik. Normalde onboard ses kartından 5.1 ses sistemine 3 kablo ile kullanıyorum. Cihazı ana karta direk type-c portundan bağladım. Ses sistemine aux kablo ile bağlı 2 kanal. Youtube HQ Flac dosyalarda güzel ses veriyor 32 bit 384000 Hz olarak. Fakat bu iş imkanlarla alakalı. Daha güzel bir ses sistemi, daha kaliteli kablolama vs. daha kaliteli ses alınır. Cihazı şimdilik bu şekilde değerlendiriyorum. Gamer kulaklıkta da iyi ses veriyor. Fakat 11T telefona bir dac bulmam lazım. Ali Dayıda bir çok satıcıya mesaj yazdım bunlardan satanlara. 11T ile uyumu var mı?, uyarsa deneme yapma şansınız var mı?, tarzında çok mesaj attım fakat net cevap bulamadım. Şimdilik dac alma işini erteledim. Fakat telefon ile zs10 kullanmak istiyorum kaliteli amfi ile. Fakat çözüm yok şimdilik. Alta video ekledim dac ile pc uyumunu.



    Hard Rockeryoutube
    CS Pro CS46L41 HQ-Flac PC 5.1 Test
    https://www.youtube.com/watch?v=ngYlgx-wcpc&feature=youtu.be




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    Aliexpresten JCALLY JM6pro siparişi verdim. telefonum mi10 pro uyumlu olduğunu söyledi satıcı. Ürün geldiğinde mi11t ile deneyimlerim. Uyup uymadığını yazarım size.

  • PeYLeR. P kullanıcısına yanıt

    Vallahi çok iyi olur, sevinirim. En son şundan satın aldım:


    https://www.hepsiburada.com/baseus-catl54-01-l54-type-c-aux-kulaklik-adaptoru-3-5-jack-ses-kablosu-siyah-p-HBV00000NIMKL?magaza=Vipfiyat


    Bir önce de yine besaus L şeklindeki modeli vardı. Mi6 ile kullanıyordum. 11t ile de az kullandım fakat sonra bir ara kayboldu. Zaten uç kısmı aşındı sanırım, oynatınca sesi kapatıyordu. Ya da mi6 girişi bozuldu hepten. Uzun süre almadım, en son bunu aldım. Ses çok az fakat tabi. Kulaklık gücünü göstermede yetersiz kalıyor. 11T kullanan biri varsa iyi olur.





  • heavyrocker kullanıcısına yanıt

    Siparişim geldi 1 hafta kadardır kullanıyorum.


    Mukayeseyi, Elimde Telefonla birlikte gelen chipsiz dac(sizin aldığınız ürün gibi), Pc deki creative titanium x-fi ses kartı, Ve emektar HTC m7 ile yapacağım. Kulaklık olarak elimde sennheiser hd 202 ve ses kalitesini sennheiser dan çok daha beğendiğim HTC nin beastaudiye sahip olduğu zaman Ürettirdiği Htc RC-E242 var.


    Mevcut Telefonum Mi10Pro dur. Mi10pro alma sebebim ise piyasadaki iphone hariç tüm telefonlardan daha iyi ses kalitesine sahip olmasıydı. Hem hoparlör hemde kulaklık olarak.


    En sonda diyeceğimi baştan diyeyim Aldığım dac JM6Pro beni aşırı derece de mest etti. Hiç beklemediğim bir performans aldım. Dönüştürücüde hem dac chip hemde Amp chip var. Totalde tl olarak 458 liraya maloldu bana.

    cx31993 kullanıcı yorumları(yanıltıcı olabiliyor) ve fiyat seviyesi beni etkiledi. Bende işitme kaybıda olduğu için yüksek ses verecek bir üründe olmalıydı bu yüzden ayrı bir amfi chipide olan JM6Pro da karar kıldım.


    HTC m7 telefonumun ses seviyesi baya yüksektir. Bu dac şaşırtıcı şekilde HTC den de pc deki ses kartımdan da daha yüksek ses çıkışı veriyor. Xiaomi telefonlar 15 kademeli ses seviyesine sahip bu dac ile 10. kademe bile bana yeterli geliyor.

    Beni asıl şaşırtan ise ses kalitesi oldu. Açıkcası cx31993 ün her ne kadar yorumları çok iyi olasada bu kadar küçük bir ürünün ses kalitesinden ne olur ki diye düşünüyordum. (Yorumlara ve incelemere pek itibar etmiyorum. Malum Yorumlara incelemelere dayanarak Ses kalitesi yerlere göklere sığdırılamayan Apple airpods proda almıştım 4,700 lira parayı resmen bir çöpe vermişim.)


    Belki abes gelcek ama PC deki ses kartından bile daha çok beğendim ses kalitesini. Vokaller çok net. Bas seslere hayran kaldım güm güm vuruyor. Kulaklık, kulağımda titremeye başlıyor. Çok net bir bas vurup geçiyor.

    Her bir enstrumanı ayırt edebiliyorum. Eski dac sesleri ütülüyor gibiydi. JM6pro ya geçince Hani uçakta basınçtan kulakların tıkanır yutkunursunda açılır onun gibi, sesleri müziği net bir şekilde duymaya başlıyorum. Eski dac vokal sesleri boğuk veriyordu.


    Öyle müzik kulağı olan biri değilim. Terimleri de pek bilmem. Dinleyince kulağa hoş gelmesini isterim. Dsd, flac gibi müzikler kaynağı da aramam. En fazla apple müzik yüklü bende. Ve aldığım jm6pro ile müzik kaliteme fazlasıyla ulaştım. İllaki ötesi vardır. lakin hiç gerek yok. Ben htc M7 ye yakın ses versin öpüp başıma karum derken daha iyi bir ses kalitesi ve yüksekliğe sahip oldum.



    Uyumluluk konusuna gelince telefonum ile sorunsuz çalıştı. Mikrofonu ses tusları hepsini kumanda edebiliyorum. Kuzenımde mi11t var ancak kendisi şuan istanbulda değil o yüzden deneyemedim. Ancak denediğim tüm xiaomi telefonlarda sorunsuz çalıştı.



    KZ ZS10 Pro X kullananlar.







    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.


    KZ ZS10 Pro X kullananlar.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.