Şimdi Ara

KYK KREDİSİNE AF BEKLEMEK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
4
Favori
10.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alınan para yaklaşık 16000 TL falan devletin koyduğu olağan üstü faizla 20000 oluyor. Anayasa maddesinde sosyal devlet tanımı bulunduran bir devletin öğrencilerine karşılıksız vermesi gereken bir ücret olurken (suriyeli öğrenciye 1200 TL karşılıksız burs, İtalya'da öğrencilere +400 euro kültür bursu) bunu faiziyle alası rezilliktir.

    Bu parayı alan istediği yere harcar, kimseyi ilgilendirmez.
    Başlık sahibi veyahut onu savunanların alışveriş geçmişlerine de bir bakmak lazım
  • Gençler kaç para oldu öğrenim kredisi ? Bir dedeniz olarak bizim zamanimizda 160 ya da 180 TL olarak yatiyordu. 8 bin TL ödedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delikanlı korkusuz bir milletvekili bir soru sorsun bir arastirsinlar bakalım milletvekillerinin kaçının çocuğu yegeni başbakanlık bursu almış çok merak ediyorum benim babam çalışmıyor iken doğru dürüst bir gelirimiz yok iken etrafimdaki çoğu kişiye başbakanlık çıktı bize öğrenim ödedik borcumuzu ama bu mlllete küfür edenler in çoluğu çocuğu bu geri ödemesiz krediyi aldilar ise hakkımı helal etmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı suriyelileri dahil edersek zaten hepten mağduruz.O ayrı mevzu o yüzden Ama biz bu imzayı atarken geri ödeyeceğiz diyerek, ödeyeceğimizi bilerek alıyoruz. Buna rağmen ben bu paranın üzerine yatarım demek ahlaki açıdan sorgulamak lazım. Vede bu olaylar suriye mevzusu peydah olmadan önce vardı.kimi Öğrencimde vatandaşımda nasıl olursa vermem mantığı hep bi köşede vardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim


    quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Af gelir 15 bin olur 13 bin

    36 ay taksitlendirsin 17/18 bin olur

    En çok 18 ay taksitlendirebiliyorsun eğer bi değişme olmadıysa

    Taksitler 2 ayda bir odenir oda 36 aylik süreç demek tecil faizi aylik %1.4 den yillik %17 yapar 3 yıllık %51 borcun toplamda artar özetle

    15 binlik borcun 10 ana para 5 bini faiz desek 12 bine düşer yapilandirma yaptiginda bu borç %50 rartacagindan 18 bin olur

    Her iki ayda bir 1.000 tl ödersin 3 yıl sürer

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1419oguzhan

    alınan para yaklaşık 16000 TL falan devletin koyduğu olağan üstü faizla 20000 oluyor. Anayasa maddesinde sosyal devlet tanımı bulunduran bir devletin öğrencilerine karşılıksız vermesi gereken bir ücret olurken (suriyeli öğrenciye 1200 TL karşılıksız burs, İtalya'da öğrencilere +400 euro kültür bursu) bunu faiziyle alası rezilliktir.

    Bu parayı alan istediği yere harcar, kimseyi ilgilendirmez.
    Başlık sahibi veyahut onu savunanların alışveriş geçmişlerine de bir bakmak lazım

    Alinan kredi ile burs arasinda fark var burs geri odenmez sanirim siz kredi aldinz bu yüzden borç ortaya cikiyor her yil bu miktar tefe tüfe oranina göre %15 civari artar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Beyler 2019 da ödemesi başlayacak olanlara af gelme ihtimali yüksek başkanlık seçimi var

    Bana kalırsa her oy kıymetli olduğundan krediyi alan milyon öğrenci olduğundan af gelebilir bu tamamen bir tahmin

    Af borcun sadece faiz işleyen kismina gelir oda tamamen degil 20 bin borcun 15 bini anapara 5 bini faizse yarisi Örneğin silinir 17/18 civarı borcun kalir peşin odersen tabiki

    Taksitli odersen tabiki borcun dahada artar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İTÜinş

    Adam 15-20 bin lira parayı yiyor içiyor sonra yok şöyle yok böyle. Bize ne kardeşim devletin ne suçu var madem ödiyemecektin ne aldın parayı almayan adam mal mı?Bir sen mi akıllısın? Adam kafeler onlar bunlar hem evden para geliyor hem kredi alıyor sağda solda yiyor parayı sonra mezun olunca devlet parayı geri istedi mi " ama dövlet şöyle ben kyk ödemem" . Almasaydın birader madem bu kadar dikkat ediyorsun parana puluna.Önceden ödeyen adamlar salak mı sorumluluğunu üstlenip ödedi borcunu? Sg çalış öde.

    Bir de son zamanlarda öğrenciyiz ağzı çıktı. Bak tamam Hacettepe, İTÜ , YTÜ , ODTÜ falan bu tip yerler ve çeşitleri tamam da adam 250 puanla Allah'ın unuttuğu yerde okul okuyor sabah akşam cs go , okey , çay üçlüsünde 1 gram kendimi geliştireyim yok sonra "abe öğrenciyiz abe 2 lamacun daha abe". Madem paran 4 lahmacuna yetiyor 4 tane ye niye milletten yüzsüz gibi 2-3 tane daha istiyorsun?
    O adam sana yollamak zorunda mı beleş item? O adam evine para götürmeyecek mi? Maşallah öğrenciyiz diyor adam günde 5 öğün yiyor + dışardan yiyor bunları. Yap evinde makarnanı ne bileyim 20 liralık malzemeyle yaptığın yemek en kötü iki kişiye 2-3 gün yeter ama yook beyefendi gidip dışarıda 2 dilim pizzaya 20tl verdi mi daha lezzetli oluyor. Ben de öğrenciyim durumum yok ama kimseden ne lahmacun istiyorum ne kendimi acındırıyorum part time + okul çalışıp idareli harcıyorum.

    Edit:Bazı arkadaşlar her kredi alana falan söylüyorum sanmış.Hayır benim demek istediğim alırken sıraya geçiliyor , yenirken afiyetle yeniliyor ödemeye gelince ödemiyecem. Yok öyle yağma almayacaktın madem o zaman milletle yerken bana sormadın.

    Konuyu yazan arkadaş krediyi çekip geri ödemesi biten ve af haberini alan biri belli ki :))
    Bende yarısını ödedim ve hala ödüyorum ama inşallah af gelir de ödemeye devam etmeyiz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 3 Nisan 2018; 22:04:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YeşilOk

    Hocam arkadaşın demek istediği asıl şey o değil bence. Krediyi alanların (hepsi değil kimse çarpıtmasın) önemli bir bölümü durumu yeterli olduğu halde keyif için alıyor. Ödemek zorunda olduğunu biliyor ama af çıkar umuduyla şark kurnazlığı yapıp alıyor. İş ödemeye gelince de durumu gerçekten yetersiz olanların arkasına saklanıyor, ağlıyor bu insanlar. Yerken güzel ama öderken kötü. Bursun saçma sapan kişilere çıkması ayrı bir sorun ama daha ciddi bir sıkıntı varsa o da bu arkadaşların kendilerini durumu kötü olanlarla aynı kefeye koymaları.

    Toplumca sıkıntımız bu sanırım: Bedavayı beklemek


    bu şekilde düşünen varsa havasını alır ,en fazla faizin bir bölümü af oluyor ve bir işe girer yahut bankaya para yatırırsa haciz gelir
    gerçekten çok mecbur kalmadıkça kredi almak pek akıllı bir iş değil
    biz o zaman çok sıkıntılı bir zamana denk geldik ,yoksa kredi almasını istemezdim ,sonuçta devletten borç alıyoruz (bankadan almayla pek farkı yok ,sadece ödeme için zaman tanıyor)




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ben bir ara zorlandım ancak yine de hiç almadım. Bugün de olsa almam. Yıllarca maaşınızı kesik almak sıkıntılı bir durum.

    Şu pişkinliklerine sinir oluyorum. Alırken her şey belli zaten. Bu beleş kafası değişmedikçe gram ilerleyemeyiz. Umarım af çıkmaz. Yoksa bundan sonra alanların hiçbiri borcunu ödemez. Bu paranın burs olmadığını anlamaları gerek. Gerçi yıllardır herkes alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    yok daha hiç birşeyin farkında değil o :) şimdi herşey güzel geliyo ona, muhtemelen burs alıyor, açtıgı konulara baktım

    " sigortam yok 19 yaşındayım diş taşı ve plağı kaça temizler devlet diş hastanesine gitsem? Ya da özelde kaça temizlerler? "

    şeklinde bir konu acmıs. bir de çalışıyorum falan diyor ama sigortası yok.
  • İnsanca yaşamaya düşman.Ezilmeye alışmış toplumun sesleri bunlar.Bırakın bari insanlar üniversite yıllarında azıcık cebine para girsün.Şehir dışında okudun mu zaten o kyk da yetmiyor.



    Bir toplum ancak bu kadar gençliğe insanca yaşamaya düşman olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmem ne yapa yapa ödeyeceksiniz diye ortada dolanan ., rahmetli cam frog sönmez'e rahmet okutacak kadar küfür dağarcığım arttıran bu tayfanın efelikleri sadece bize. Tek kalemde milyarlarca lira borcu silenen cengiz inşatlara horozlanamamasıda böyle işte.

    Düdük makarnası bilmez ki 3 çocuğun 3'ü de okuyup 2'si dışarda olunca el mecbur alıyorsunuz o krediyi
    Herif hiç tanımadığı birinin kendisine ,yakınlarında kaymasından hoşlanıyor.Adam bundan haz alıyor.Bu tayfanın birçoğu da torpille işe girmiş zezevadlardan olamsıda cabası.Kimse üzerine yatalım demiyor.En azından 3.000 tl lik borcu 7.000 küsür tl'lere çıkarmadan insanca yapılandırın diyoruz.İçinde 3-5 kuruş olan paraya bloke koyunca kimse ihya olmuyor.

    Kısacası lütfen bu tip mesajları yazınızki enteresan küfürleri arkanızdan edelim.
    Yüzünüz olsa yüzünüze edeceğimde kösele suratınıza küfür etmekte fayda etmezki.
    Kimse sizden destek beklemiyor,halden anlamanızıda beklemiyor.Gölge etmeyin yeter.İnşallah 3 kuruşa muhtaç olursunuzda çocugunuza tek lira veremeyecek hale düşersiniz.O zaman belki düşenin halinden anlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 6 Nisan 2018; 18:35:32 >




  • 6 ay önce eşiminde benimde hesaplarına e-haciz uygulandı.9 yıldır hiç ödeme yapmamıştım çünkü onun aylık taksitini bile ödeyecek param olmuyordu.Ev kirası,çocuğun bakıcısı,mutfak masrafı şu bu..Aldığımız maaşla ay sonunu zor görüyoruz.Hesaplara e-haciz uygulanınca gittim 25000 kredi çektim eşimin ve benim kyk borcu için.Krediyi çektim fakat vergi dairesine yetişemedim mesai bitti.Sabah vergi dairesine gidip ödemeyi yapıp haczi kaldıracağım.Evde ayaklarımı uzattım kara kara nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum.Elimde hesap makinesi çarpma,bölme,çıkarma işlemleri yapıyorum.Haberlerde torba yasa,öğrenci affı,faizler siliniyor falan diyor sipiker.Gözlerimde şimşekler çaktı biranda.O gün vergi dairesine yetişebilseydim ve ödemeyi yapsaydım kendimi çöldeki şanssız bedeviden daha şanssız hissedip hayatıma sonverebilirdim.Şimdi elimde para biran önce bunun başlamasını bekliyorum.O da eylülde diyor okuduğum haber sitelerinde.Devlet normalde para alma işinde hızlı çalışır ama bu sefer böyle oldu.Borcu olan herkesi çok iyi anlıyorum.Umarım en kısa zamanda bu lanet borçtan kurtulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiligBitig

    6 ay önce eşiminde benimde hesaplarına e-haciz uygulandı.9 yıldır hiç ödeme yapmamıştım çünkü onun aylık taksitini bile ödeyecek param olmuyordu.Ev kirası,çocuğun bakıcısı,mutfak masrafı şu bu..Aldığımız maaşla ay sonunu zor görüyoruz.Hesaplara e-haciz uygulanınca gittim 25000 kredi çektim eşimin ve benim kyk borcu için.Krediyi çektim fakat vergi dairesine yetişemedim mesai bitti.Sabah vergi dairesine gidip ödemeyi yapıp haczi kaldıracağım.Evde ayaklarımı uzattım kara kara nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum.Elimde hesap makinesi çarpma,bölme,çıkarma işlemleri yapıyorum.Haberlerde torba yasa,öğrenci affı,faizler siliniyor falan diyor sipiker.Gözlerimde şimşekler çaktı biranda.O gün vergi dairesine yetişebilseydim ve ödemeyi yapsaydım kendimi çöldeki şanssız bedeviden daha şanssız hissedip hayatıma sonverebilirdim.Şimdi elimde para biran önce bunun başlamasını bekliyorum.O da eylülde diyor okuduğum haber sitelerinde.Devlet normalde para alma işinde hızlı çalışır ama bu sefer böyle oldu.Borcu olan herkesi çok iyi anlıyorum.Umarım en kısa zamanda bu lanet borçtan kurtulursunuz.
    Hocam tam o aralar kyk affı yürürlüğe gireceği açıklanmıştı. En azından faizler ve gecikme zamları affa uğradı. Sen yararlanabildin mi, bu aftan?... 18 Mayıs'ta resmi gazetede yayınlandı. Umarım kaçırmamışsındır... Faiz ve gecikme zammı silinmesine ek olarak 36 ay vade ile sadece anaparayı ödeme hakkı tanındı.

    Kaynak:https://www.destekler.net/kyk-ogrenim-kredisi-borc-yapilandirma/




  • Hocam çooook geç oldu ama evet 1 Ekim 2018’de ana parayı peşin olarak ödedim.Kurtuldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiligBitig

    Hocam çooook geç oldu ama evet 1 Ekim 2018’de ana parayı peşin olarak ödedim.Kurtuldum.
    Hayırlı olsun hocam üstünüzden büyük yük kalkmıştır.
  • bu krediyi alıp af isteyenler yüzsüz,şerefsizler biz niye almadık kredi öyle af vs.olursa olay çıkar, boktan bir yerde okuyorsun kendini geliştirmiyorsun mezun olunca iş bulamayacaksın bulsan bile 3 kuruş alacaksın bir de bunun üstüne borçlu şekilde mezun olacaksın daha hayata başlarken borçlanarak başlayacaksın bunları göze alacaksın
  • Ben de kredi aldım fakat kredi alanların af beklemesini saçma buluyorum. Burda devletin yanlış yaptığı nokta iş-güç olmadan parayı geri istemesi. En azından 4-5 sene erteleme şansımız olması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiligBitig

    Hocam çooook geç oldu ama evet 1 Ekim 2018’de ana parayı peşin olarak ödedim.Kurtuldum.
    Hocam ana para derken uzerine enflasyon farki eklenmis halini mi yoksa sadece aldiginiz ana parayi mi odediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.